Přejít na obsah

repkin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    340
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil repkin

  1. Tak dneska jsem se konečně dokopal k tomu to vyměnit. Rada pro ostatní, vyndejte jen ten středový vrchní plast (vyškubnutím směrem k sobě), boční ani spodní velký vyndavat nemusíte. Pak mám spíše dotaz, kupoval jsem trysku a i tu novou trojúhelníkovou gumu co se dává do světla. Jenže na trysce byla taky gumička, ale pak tam tryska nešla pořádně zasunout. Gumičku z trysky jsem sundal a už kouká ven tak jak na ostatních oktávkách v ulici. Stříká sice dobře, ale přijde nám, že to pouští na vrchní hranu skla.Dá se ta kulička ještě trošku nasměrovat třeba špendlíkem či jehlou?

  2. Takže číslo dílu v ETKa (originál ve Škodovce) se liší (byť na dílu je to co jsem psal já)1U1867179B cena na Slovensku skutečně 9.18 Euro = 252,-Kč (s kurzem Eura, co jsem kupoval), ale porovnal jsem cenu ložiska na Fabii I v ČR 3.000,- SR cca 4.200,-

  3. Super, to je přesně ono, mám rozebrané dveře a urval jsem tam kus, tak jsem se bál, že budu muset vyměnit celý tapec. Děkuju.

    Tak oficiální prodejce cca 850,- :-( takže vrakoviště za 150,-to jisti :-)

    Effendi ještě mám jednu prosbu,píšu sz.

  4. Vážení přátelé, mám na Vás prosbu. O I, levé přední dveře, díl číslo 3B1867179B (je to pod madlem). Můžete mi prosím někdo poslat fotku dílu z ETKy, jak je to velké, případně pokud máte i cenu nového? Děkuju.

  5. Já to budu v OI kombi řešit tak, že mám dvojitou podlahu, podsedáky vyndám a dám na přední sedačky, které posunu dopředu, když sklopým zadní opěradlo, tak je to s podlahou v kufru v rovině. Při posunutí předních sedadel je tam ještě 30cm místa. Takže buďto menší lidi můžou spát hlavou do kufru, kdy jim budou přečuhovat nohy do té mezery to jim nevadí (alespoň mně by to nevadilo, jelikož jsem tak zvyklý u postele). A nebo delší lidi jako já si tam do těch 30cm udělají konstrukci o kterou to prodlouží a pak se tam akorát vejdou. Mám 196cm, takže jsem tam akorát. :) Až to bude hotový, tak vyfotím ;)

    • Pozitivní 1
  6. No on by ten swiss box šel udělat i podomácku, jen to chce někoho šikovného, kdo má přístup k CNC :( bohužel nemám. Každopádně jsem si lehnul do OI kombi, s mojí výškou mi vadí akorát sklopený podsedák, takže je vyndám ven (třeba na přední sedačku) a místo těch 10-15cm vymyslím nějakou konstrukci a potom se tam krásně vejdu :)

  7. Mám stejný problém, někdy jde zamknout/odemknout DO někdy vůbec. Když odemkneš klíčem, tak je to zas OK. Dioda občas nebliká, neuzamkne se tedy doublelock. Můžou to být buďto prasklé kabely, které jdou z karoserie do dveří (měli by se rozmotat, aby se mohli volně ohýbat a nelámaly se) a nebo je v čudu zámek dveří u řidiče. Během příštího týdne to budu taky řešit. :(

  8. Vypadá to jako podomácku dělané, pokud ano, tak na to, že je to samodomo to není úplně zavrženihodné, ale i tak se mi to moc nelíbí. Navíc určo bez homologace, takže STK a PČR by byl problém :(

  9. Lidi co jsem koukal, tak dobrá kombinace na OI 1,9 TDI 81kw, kombi, rv. 2001 někdo doporučoval kotouče ATE a destičky TEXTAR. Můžete mi prosím někdo doporučit konkrétní zboží? Proč ne třeba Textar kotouče i destičky? nebo naopak ATE/ATE ? Třeba destiček Textar jsem našel asi 3 druhy na předek a 3 na zadek, dvoje jsou +/- za 550-650,-Kč (s a bez signalizace opotřebení) a třetí kolem 1650,-Kč, jaký je mezi nimi rozdíl? Díky. Jsem v tomhle směru laik, nepotřebuju z toho mít brzdy jako na formuli, ale chci mít jistotu kvality a bezpečnosti. Díky.

×
×
  • Vytvořit nový...