Přejít na obsah

lasut

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lasut

  1. Také přidám svou zkušenost. Fabia combi 1.2 tsi 63kW r.v. 7/2010, takže taky jeden z prvních kusů. První rozvody měněny v cca 17000km, kdy se ozýval rachot. Auto bylo ještě v záruce a zcela jistě jsem zbytečně plašil s výměnou a mohl jsem počkat. Nicméně od té doby jsem to začal sledovat a věděl jsem o limitu 74mm. Takže od té doby jsem každý rok poctivě nechal při každoročním servisu v autorizáku přeměřit řetěz. No a loni v červenci mi při kontrole naměřili 75mm. Najeto jsem měl cca 75000km, tzn. řetěz se vytahal po cca 60tis. km. Samozřejmě mi doporučili výměnu a jelikož jsem věděl o možnosti kulance (pokud bylo auto pravidelně servisováno v autorizovaném servise) tak jsem se "připomenul". Vzhledem k tomu, že na kulanci není nárok, tak servisu to musí schválit škodovka. Samozřejmě nebyl problém a nakonec jsem za výměnu zaplatil 1500,-Kč.
  2. U mně je to víceméně podobné jako u Dandisana. Řetěz měněný 1x v 17000km, teď mám najeto 41000km. Rachtá to nepravidelně, řetěz přeměřen letos v únoru a je v limitu.
  3. Motor u mně zní stejně, takže můžeš být v klidu.
  4. To víš zřejmě slušný oddíl Autodružstvo F-M.
  5. Tak u mě trvala výměna 1 den, včera jsem rano odvezl auto do servisu a dnes mi volali že si ho můžu vyzvednout.
  6. To Pawouk: no jo, musím se přiznat , něco už jsem si cucnul a ta sobota taky , mam totiž dovolenou a nějak jsem ztratil pojem o čase. Ale zpět k tematu, mě se fakt zda zbytečna hysterie okolo tsi, mam najeto cca 13500 a okolo turba nechčije, starty normalni, spotřeba dlouhodoba 6,1. Na druhou stranu je divne že ve dvou atorizovanych servisech v mem blizkem okoli tvrdi každy něco jineho. V jednom řkají že svolávačka na rozvody je a ve druhem že neni.
  7. Nic proti debatě, ale některé příspěvky jsou pěkné ( čti: blitky). Ale co nebudem si kazit sobotní večer, jdu si dát štamprli.
  8. Bože můj to je zase debata tady . 1.2 tsi je normální motor, který má úplně stejný poměr poruchovosti vúči bezproblémovým kusům jako každý jiný v dnešní době používaný "výrobek". Tady se zas dělá z něčeho celonárodní debata a problém jako u "legendárního" HTP. P.S. potvrzuju to co piše maverick, ja mam auto vyrobeno v 7/ 2010 a ESP vypnout nejde, vypnu jen ASR.
  9. Nelze to vše paušalizovat, prostě je to náhoda, akorát tady na foru to vypada že každe druhe auto s motorem tsi je nahovno a odchazi všechno od turba až po znak na kapotě. Těch koncernovych aut s tsi motorama jezdi mraky, tak zbytečně neplašte.
  10. K těm otáčkám jak se píše výše, mám "to" úplně stejné, v zimě 650 až 700, nad 15 stupňů to skočí na těch 1200. Ale třeba dnes jsem stál celý den na sluníčku a po nastartování to šlo hned jen na těch cca 600, teploměr ukazoval 33 stupňů.
  11. Tak dneska ráno jsem se dozvěděl, že kolegovi skočil řetěz u yetiho 1.8 tsi. A dokonce by měla být svolávačka, ale nevím konkrétně jestli jen motory 1.8 tsi nebo tsi obecně. Aktualizace: svolávačka se týká pouze yetiho s motorem 1.8 tsi, s přesně daným postupem - kontrola rozvodů, v případě zjištění přeskočení řetězu se kontrolují tlaky jestli nedošlo k potkání. V případě že tlaky budou špatné mění se celý motor.
  12. Zas až tak hrozivé to nebude, myslím že se to tady zbytečně nafukuje. A něktří jsou strašně důležití.
  13. To je zajímavé, tak dej vědět jak ti to dopadlo. Jak jsem psal výše mám tam taky olej, ale stejně jako psal ajkpark, zaschlý promíchaný s prachem a nečistotama a rozhodně nic dramatického. Dneska jsem to utřel a budu to sledovat, pokud by se to tam objevilo znovu a ve větší míře tak to budu řešit, ale zatím ne. Olej jak jsem psal mi neubývá a je stále na stejné hladině.
  14. Mám najeto 10129 km, mastnotu se špínou mam pod hadicí sání taky, jak je na obrázku č.4. Olej neubývá mám ho od novoty stále stejnou hladinu, takže turbo určitě nepropouští olej. Navíc plyny pronikající ze skříně klikového hřídele jsou vedeny do sacího potrubí před oběžné kolo kompresoru v turbodmychadlu a pokud je mi známo tyto plyny obsahují částečky oleje, takže je velká pravděpodobnost, že ta mastnota pod tou hadicí sání je právě z tohoto důvodu.
  15. lasut

    EPC

    To ajkpark: proč soudíš hned všechny motory 1.2 tsi když nikde není zmínka v jakém poměru jsou poškozené turba k prodaným celkovým kusům.
  16. lasut

    EPC

    Pokud s tím jezdil pouze krátké popojíždky a olej se nenahřál za celý den jak píše v jiném vlákně, tak se nedivim že to turbo odešlo takhle brzy.
  17. Tak řetěz se vytahat da, ale po mnohem a mnohem větším nájezdu. V tomto případě (pokud to je pravda) je to spíš výrobní vada.
  18. Jak už jsem psal výše, to vyběhnutí otáček na 1200 a následné klesnutí na 800 je si myslím v pohodě. Spíše jsou zajímavé dvě věci a to: 1. u každého je jiná doba běhu motoru na těch 1200 otáček po studeném startu ( u mě je to cca 20 až 30 vteřin, jiní uvádějí do 10 vteřin) 2. 1200 ot. vyletí vždy pokud startuju po delší odstávce a venkovní teplota je nad 10 stupňů, při nižších venkovních teplotách se otáčky na volnoběhu ustálí hned na 800.
  19. Tak já parkuju venku a i při třeskutých mrazech se auto chová podobně jako v létě, na jaře a podzim, tzn. v teplejším období okolo venkovních 15 stupňů se otáčky vyšvihnou na 1200 a pak spadnou dolů. Teď v zimě po nastartování zůstávají pod 1000ot. Pouze jednou se mi stalo před vánoci, že motor začal nepříjemně vibrovat, ale to byla chvilková záležitost pár vteřin takže bych tomu nepřikládal nějaký vážnější význam.
  20. lasut

    Letní pneumatiky

    Čaute, mam specifický dotaz. Součástí mého vozu je TPM (kontrola tlaku v pneu) dle TP nemohu použít 14palcová kola, ale přesto se zeptám. Když je tam dám bude to mít zásadní vliv na vozidlo (mimo svítící kontrolky, že mám dofouknout kola)? Mám na mysli zhoršení jízdních vlastností mající vliv na bezpečnou jízdu?
  21. V tom případě by mě zajímalo co děláš na stránkách škodahome.cz
  22. lasut

    Spotřeba

    Trochu to tu oživim, dnešní cesta do Ostravy - klasika město- mimo město, rudná, centrum ostravy. Veškeré údaje foto :
×
×
  • Vytvořit nový...