Přejít na obsah

Stejv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Stejv

  1. Nevadí, že tam nikoho nebudu znát ani nikdo nebude znát mě? :D
  2. Zdarec, mam taky v plánu měnit přední destičky i kotouče, jen potřebuji menší radu... Chci Svou RS osadit vrtanejma kotoučema Zimmerman (původní rozměr 288x25) a desky bych chtěl ATE Ceramic, jen je nemůžu sehnat v prodeji přímo na fábku... Pujdou my tam desky na kotouč 288x25, který sou ale určený na oktávku?... Možná je to stupidní dotaz, ale radši se zeptám, než abych vyhodil zbytečně dva litry za destičky ... Dííííks Tady sou kdyžtak ty destičky http://www.octavia-dily.cz/brzdove-desticky-2/predni-brzdove-desticky-ate-ceramic-skoda-octavia-i-1 A tady kotouče http://www.rusmich-tuning.cz/OZ-Zimmermann/Sportovni-brzdove-kotouce-vrtane-OZ-Zimmermann-pro-KODA-FABIA-6Y2-1-9-SDI-1-9-TDI-RS-predni-_g9148.html
  3. Docela mě to tu zaujalo a přemýšlím, že bych taky jel.... Tedy pokud budu mít v práci volno nebo dostanu dovolenou :-)... Jenom jedna otázka. Když si přivezu stan je potřeba také rezervace? :-D
  4. Zdravím... Tak nějak sem brouzdal po internetu a našel sem tuto úpravu čalounění Docela se mi to zalíbilo.. Jen si nejsem jist, jak to bude vypdat v FRS.... Má dělaný celej interier do černý, sloupky i tapuc střechy. Z hlediska praktičnosti to asi taky bude špatný, jelikož auto využívám každý den a na bílí je vidět všechno. Tak sem se chtěl poptat, jestli už někdo z vás tuto úpravu zkoušel, přivítám každé připomínky i rady jak na to :-)... Čalouník přece jen nejsem a nikdy jsem nic podobného nedělal :-). Plasty bych asi stříknul do barvy
  5. Zdravím.... v tomle sem měl vždy trošku zmatek. Mam fabii RS s origo kolama 6,5Jx16" ET 37 s pneu 205/45 R16. chtěl bych jí obout na kola z Fabia II RS, ale má kola 7,0Jx17" ET 41. Jestli nebudu mít problém se zapsáním do TP a jestli na ně pude obout 205/40 R17 a nebo musí mít 215/40 R17. A celkově, jestli se to tam vůbec pak na šířku vejde abych nedrhl o podběhy. Nijak ji sníženou nemam. Děkuji vám za odpověď.
  6. Me to predtim po startu v zime taky vyvalilo bilej dym z vyfuku a pak za jizdy nic (jen vyjimecne asi 2x to coudilo i za jizdy bile)... tes uz to ale nedela a startuje paradne ;-) ... jen 1. Rano po uprave to za studena zase zakuckalo, ale chytlo hned... jinak zatim je vse ok
  7. Ano to je to označení... Sou tam vstřiky BA, jestli to má vliv na euro normu tak je mi to už vše jasný. Auto je dotaženo z německa. Kde musejí splňt určitou euro normu aby mohli do města. Tak někdo trochu experimentoval.
  8. Taky jsem se ale dozvěděl, že ten motor je označení ASZ, ale nějaký díly tam jsou na motor ATD (nejsem si jist 100% s tím označením), ale že to na to nemá žádný vliv.
  9. Právě že ne. Jediný jak se to předtím projevovalo, byly jen ty špatný starty a velká spotřeba. Jinak výkonově sem nic nepoznal, a do nouzáku to taky nešlo. Když se nastartovalo tak chod motoru byl taky pravidelný. Byla tam taky nastavená větší dávka paliva, jestli to na to mělo taky nějaký vliv nevím. Ale opravili to jen softowě a tu dávku stáhli na normal.
  10. Přesně nevím. Řekli my, že mají jen na konci jiný označení než který jsou zapsány v ŘJ. Ale, že prý jsou užší než originál.
  11. Tak zavada zjistena a nasledne opravena ;-)... rozvody ani starter to nebyl. Mel sem v motoru vstriky s jinym oznacenim nez je puvodne, tim padem nejak v softwaru to nesouhlasilo a proto to delalo to co to delalo. U DIESELPOWERu my dali na vyber, ze bud novy vstriky a nebo to upravej v softu. Zcolil sem upravu v softu jako levnejsi variantu tak snad to uz bude v pohode :-)
  12. Tak ve ctvrtek du k chlapkum od DIESELPOWER na diagnostiku a nejspis i na opravu pokud tam nebude hrat roli nejakej jinej extrem ;-)
  13. Imobilizér žádnou chybu nehlásí... tak nevim... Já nechám udělat repas startéru a pak dám vědět jestli se to spravilo... pokud to vyjde tak zítra na to zajedu.
  14. Takže mam nechat prověřit rozvody? Je pravda že byli dělaný u známýho a nevim jak je nastavoval... A nebo doporučítě rovnou repasovat startér?
  15. Tak zde přidávám slíbená videa: Start za studena: Po ujetí cca 1km (takhle chytá i v létě za studena): Za tepla při provozní teplotě:
  16. Dneska kdyz sem jel do prace tak sem to vse natocil... az pridu domu nahraju na youtube. Mam video startu za studena, cca po 1km a za tepla.
  17. Zdravím, mám Fabii RS 1,9 PD TDI 96kw rok výroby 2006 a najeto 108 xxx km. Už od koupě, my při zahřátým motoru špatně startovala. Motor se roztočil, ale ne do dostatečných otáček a hned zhasnul. Při delším držením klíčku nastartoval. Ale když se nechal cca 15-20min vychladnout, tak chytl hned (jen na drnc klíčkem) a termostat ukazoval na palubovce pořád 90°C provozní teplotu. Teď když začíná být venku už okolo toho 0°C, tak klasicky počkám na žhavení (někdy žhavím i 2x), otočím klíčkem tak motor chytne hned, ale strašně u toho kucká a pomalu vleze do provozních otáček. V létě když bylo venku 20-35°C tak když nebyl zahřátý taky chytl okamžitě. Baterku sem kupoval novou (Varta Silver Dynamic 77Ah), tak tou to být nemůže. Na autě jsou i nově dělaný rozvody a vyměněný olej. Nejsem si na 100% jistý jestli je to startér, protože i ta spotřeba je dost vysoká. Po Praze s ní jezdím okolo 7,5l/100km a na dálnici to taky není žádná sláva, také okolo těch 7,5l/100km... Nejnižší spotřeba co sem dosáhl byla 5,9l/100km a to sem se musel fakt snažit. Taky se my nezdá, když je motor zahřátý, někde zastavím a nechcípnu motor, tak začne (sice potichu) pískat nejspíš turbo. Můžete my prosím pradit, kde je asi tak zakopaný pes? :-) Děkuji.
  18. Taky se přidávám s mojí zkušeností. Mam na svý Fabii dvoufázovej centrál (na jedno stlačení se odemknou jen dveře u řidiče, na 2. stlačení celé auto). Přijel sem na skok za kámošem, a porotože mam ještě problém se startérem a za tepla se musí dlouho točit aby chytla, tak sem nechal nastartováno. Potřeboval sem do přihrádky u spolujezdece, ale měl sem zamčíno, tak sem šel od řidiče. Chtěl sem si tlačítkem na dveřích odemknout auto, abych to pak už nemusel obcházet, ale místo odemknutí sem nevědomě zamkl. Instinktivně zabouchl dveře, naštěstí se nezabouchly uplně, ale otevřít už nešly. Takže klíčky v zapalování, nastartovaný auto, dveře zamčený a já venku :-D... Po dlouhé pátračce sme našli vázací drát na plot, sice byl měkký, ale cca na 30 pokus (ten drát byl moc měkej) se mi podařilo stáhnout okénku u řidiče prostrčením toho drátu v horním rohu u dveří. Jo a pro jistotu náhradní klíče od auta sem si vezl v batohu, který byl v kufru u auta... Takže taky dobrá show
  19. Stejv

    Čím umývať auto

    Tak sem si koupil leštěnk od Turtle Wax Color Magick + Chipstick a můžu to jen pochválit... Naleštil sem po zimě hned jak se udělalo trochu teplo a moje černá kráská se bliští jak nová. Ten Chipstick taky funguje docela parádně, jen to není na nějaké škrábance, spíš jen na ťupky v laku od kamínků. Taky sem měl trošku vybledlé křídlo, ale po 3 - 4 přejetí se to docela krásně zbarvilo zase do černa. Mam to auto nově po nějakym páprdovy z německa a příde my, že to neleštil snad ani jednou . Ty plasty sály vosk jak divý . Dal sem si stim záležet (práce to byla asi na 3 hod.), ale je to paráda :-)
  20. Zdravím... Mam Fabii I RS rv. 2006 a při teplém startu krásně nastartuje, ale 2 vteřiny na to chcípne... Udrží se až po tomn, když se klíček podrží ve startovací poloze o chvíli déle cca 3sek, dokavad se neprekona ta hranice kdy to chce chcipnout.. Nemate nekdo sajna co by to mohlo bejt?
  21. Zdravím. Nedávno sem si pořídil svou vysněnou Fabii I RS a jako každé ojeté auto má nějaké ty mouchy. V tomto případě my nesvítí zpátečka, nevím jestli to může mít něco společného ale nestírá ani zadní stěrač a počas jízdy se rozsvicuje kontrolka ESP. Prasklé pojistky to nejsou, i žárovky sem kontroloval. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Pročítal sem tady na forum, že to ESP má u spojky konektor, který časem někdy uhnije a že je potřeba ho přepájet. Můžou tydle problémy spolu nějak souviset na tom konektoru?.. Děkuji za odpověď.
  22. Stejv

    Páčidlo plasty

    Já mám dobrou zkušenost taky s tvrdším trsátkem na kytaru :-)
  23. Zdar,chtěl bych se zeptat jestli s tím nemáte někdo nějaké zkušenosti, hledal sem na internetu i nějaký firmy, ale nemohl sem žádný najít. Ani už předem hotvé jako náhradní/tuningový díl sem zaboha nenašel... Představoval bych si něco v tomdle stylu ] Jestli někdo víte jak to udělat nebo kdo to dělá rád bych se dozvěděl něco víc :-)
  24. Ok a je pak roblém když místo 6x15 koupim 6,5x15? nebude tam nějak problém s gumama (volná/těsná?) moc se v tom nevyznám
  25. Čus, hele když mam v TP zapsáno "195/50 R15 82V nebo 185/55 R15 82H (pouze pro zimní provoz) na ráfcích 6J x 15 ET 43" co mam udělat pro to aby se to dalo dát i na letňáky prosím? A nebo ty 195/50 R15 tam můžu dát i na léto?
×
×
  • Vytvořit nový...