Přejít na obsah

Velda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Velda

  1. Velda

    Letní pneumatiky

    Zvažoval jsem Michelin Primacy 4 a Dunlop SP Sport Bluresponse - na doporučení kolegy jsem vybral Dunlop a zatím super - drží pěkně, jsou tiché. Bylo to hodně přemlouvání sebe sama (Michelin obouvám jako zimní na auto, a taky na motorku), ale nakonec jsem rád, že Dunlopů litovat nemusím - zvědavý jsem na km nájezd, kde Michelin většinou exceluje.
  2. Vybití baterky se u mě projevuje tím, že přestane fungovat KESSY. Ovšem klasické dálkové ještě funguje - když k tomu dojde, popř. auto napíše Vyměňte baterii v DO (této hlášky si však ne vždy všimnu, přijde mi, že vyskakuje jen jednou), měním za baterii, kterou mám v autě. Vzhledem k tomu, že KESSY žere baterii více, a někomu nevydrží ani třeba ten celý rok, musel by měnit baterii při každém přezouvání kol, aby měl skutečně jistotu :)
  3. Měnil jsem asi před 3/4 rokem a stále drží (KESSY) :-) Ale náhradní samozřejmě vozím v autě.
  4. Je tam trochu odpor větší, nedrží, musíš ji tam přidržet. Ale zacvaknout krytka jde - jen při otevření bude baterka vyskakovat. (nevejde se pod tu pojistku).
  5. Většina kamer to tak má, přesto je lepší si pohrát a zapojit do pojistek. Neplandá ti pak zbytečně pořád někde kabel, navíc máš volnou zásuvku. Pokud chceš i přesto zásuvku využít, nebude to problém - v případě, že auto by vyhodnotilo, že kamera moc žere, zásuvku odpojí, aby bylo možné startovat. Kamera však nežere tolik, aby ti, pokud jezdíš pravidelně, baterku vymlátila. Kamera (většina typů) se neustále nedobíjí, nejedou přes baterii, tu mají jen jako zálohu - u mé kamery je třeba jen kondenzátor, nikoliv akumulátor. Když baterii máš nabitou, je napájena přímo ze zásuvky. Zkratu a vyhoření se také neboj, zásuvka je samozřejmě jištěna pojistkou.
  6. Clerfayt to bere jako prasárnu z důvodu, že je výrobcem zamýšleno, že vepředu jsou pouze pojistky, vzadu samotné vedení. Tento názor chápu a souhlasím s ním - na druhou stranu, tohle je neinvazivní řešení, také jsem jej využil - nemusím odmontovat kolenní airbag abych se dozadu dostal, atp. Uživatelsky určitě jednodušší varianta - ne každý má kuráž vrtat do něčeho, jako je airbag - i když nejde o fyzické odpojení.
  7. A jaká, že je otázka?
  8. Telefon ze servisu - nemají díl, bude až v pondělí. Ale prý to vypadá, že nefunguje ten ventilátor, resp. nějaká jeho řídící část - Nový 5.000,- Kč no tak jsem zvědav.
  9. Podobný trabl řeším teď - dnes jsem hodil auto do servisu - fungují mi ventilátory vždy jen chvíli, spíš nefungují :( Snad to nebude žádná vážná vada. Včera jsem jel 300km, pršelo a celé auto zamlžené - fakt radost. Climatronic jsem úplně vypnul, protože pod spolujezdcem stále cvakalo nějaké relátko. Reset klapek nepomáhal. Až auto bude, můžu dát vědět.
  10. Dieselu trvá déle, než se ohřeje na provozní teplotu (a tedy zvládne vyhřívat interiér vozu). Proto jsou ve vzduchotechnice topná tělíska, přes která se ohřívá vzduch proudící do kabiny. Vzhledem k tomu, že výroba tepla je náročnější na odběr, tak auto si přidá otáčky, aby neždímal akumulátor :-) Ničeho se neboj, dělá mi to též. Nezávislé topení je něco jiného zase :-)
  11. Já myslel, že anténa pro rádio jsou ty 2 svislé drátky
  12. Moc drahá sranda - antény, ŘJ, kliky, nové klíčky...
  13. Není žádná příprava. Pokud je tlačítko, ale ne sklo, bylo měněno za nevyhřívané.
  14. Velda

    Zimní pneumatiky

    Zakoupil jsem nové Michelin ALPIN 6 225/45 R17... Zatím asi nejtišší zimáky, které jsem měl - sice vyšly na cca 12.000,- Kč, ale Michelin věřím, že vydrží :-)
  15. Viz schéma - spodní kontakt je zem (mínus). Na horní kontakt jde vyšší napětí (dálkové), přes prostřední pin jde nižší napětí (denní).
  16. Okno se mi snad nezamlžilo ještě ani jednou Možná to bude tím, že mám dvouvrstvé sklo (vyhřívané) (?) Nevím, jestli to nemá nějaký i pasivní účinek na mlžení. Jen se mi strašně flekatí, hadříkem často musím otírat. Máš také vyhřívané? Pokud jo, zkus v menu climatroniku zapnout volbu Automatické vyhřívání předního skla.
  17. Tohle jsem právě vždy měnil - vybíral zdroj opětovným mačkáním tlačítka Media. Ale nějak to už funguje, nevím jak. Aktualizoval jsem SW iPhonu, mačkjal co se dalo, a už to frčí :D Díky.
  18. Právě, že v autě, když kliknu na Media, zapne mi to pouze CD, nikoliv Bluetooth. Ať mačkám Media jak chci, nepřepne se. A štve mě to. Na BT repráčku mi to šlo v pohodě.
  19. Prosím o radu :-) Mám nově Jabko 8 - Nefunguje mi přehrávání hudby např. ze spotify přes bluetooth v autě - Hovory normálně přes BT jdou, ale když pustím spotify, hraje přímo z telefonu. Předtím jsem měl Samsunga S8 a tam bez problému hrálo z autorepráků. Zkoušel jsem přenastavit, smazat párování a znovu nahodit, atp, ale nepomohlo. V autě povolené Audiostereo A2DP nebo tak něco mám.
  20. Já normálně, spotřebu nikdy nehoním - nemá to cenu - brzda/plyn jezdím jen zřídka (ono s 1.6 TDI zrovna sportovní jízda nikdy nebude :-) ). Pro mě je normální způsob jízdy ale vč. brždění motorem před křižovatkou, z kopce, atd.. Když třeba spěchám a víc na to šlapu, je ta spotřeba fakt třeba jen o litr víc - a to takový vír v peněžence neudělá.
  21. Tak můj rekord - minulý týden na moravu :-) Palubák mi po ujetí 1100km(od posledního tankování) ohlásil dojezd 0km. Tato fotka pořízena, kdy jsem nechtěl riskovat a na dálnici tam cca 10 litrů prsknul, proto dojezd 190km ještě.
  22. Velda

    Autobaterie

    Dopiš ideálně, jakou máš navíc výbavu (nezávislé topení, xenony, vyhřívání okna,...?)
  23. Velda

    Vzpěry kapoty

    Tááák - a je dokonáno. Namontováno, funguje, dojezd hladký. Také se hlásím k autíčku 21. století :-) Jen ten samovolný dojezd mi přijde drobátko kratší (musím kapotu tahat výš), ale to mě moc netrápí :-) Díky za tipy, pánové. jen teda ke šroubům - šroub 3.zleva má divné závity - kratší :-( Ale vypadá to, že drží, tak snad cajk.
  24. Jednoduše mrkni do infotainmentu, jestli tam to zamykání máš zapnuté, když funguješ s náhradním klíčkem - případně zkus "vypnout a zapnout"
  25. Velda

    Vzpěry kapoty

    Také mnohokrát děkuju :-) Vzpěry objednány, tak snad doputují brzy, ať se na to v týdnu vrhnu.
×
×
  • Vytvořit nový...