Přejít na obsah

Ludva 77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Ludva 77

  1. Ahoj díky za odpověď. Právě ten Chybík a Dvořák dělají komplet GO , na těch jejich webovkách to popisují. Mě to taky přijde jako hydraulický zdvihátka. Nenašel jsem tady ale nějaké téma , kde by se o zdvihátkách ppsalo. pokud ano budu rád za vlákno . to je taky zajimavý článek: https://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/67902/HronT_UpravySpalovaciho_PJ_2017.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  2. Go motoru. chtěl jsem se zeptat , zda má někdo zkušenost s kompletní Go motoru? Můj 1,2 Htp , BZG rv. 09 má najeto cca 190 000 km ( auto mám od 150 tis km ) posledních 6 - 7 000 km jsem doléval 0,5 l na 1000 km. Předtím nic , co jsem nalil , to samé jsem vylil. Při poslední výměně před 1000 km jsem zkusil udělat výplach motoru (BG 109)ve snaze uvolnit zapečené kroužky. Olej to již nebaští , ale zřejmě se něco uvolnilo , protože ať studené nebo teplé tak po nastartování na volnoběh a při ubrání plynu je slyšet dost nehezké klepání. Zvuk je spíš slyšet od ventilů. Tak se mi to nechce nějak po částech rozebírat a přemýšlím a celkové GO. Máte s tím nějakou zkušenost četl jsem něco nějakém panu Dvořákovi z Vyškova ,https://opravymotoru12htp.webnode.cz/kontakt/ Nebo pan Chybík http://www.autoopravna.kvalitne.cz/. Nejlepší by ovšem byl někdo z plzeňska. Díky za reakce Ludva ..
  3. tak dovnitř samo nevidim, zvenka rezavý , uvidíme... výfuk je ještě origo
  4. Tak dnes jsem auto přivezl, nový kat , zatím to jede dobře. najel jsem jen 10 km :_))) Katalyzátor se prý uplně vevnitř roztavil , vzal jsem si ho ze servisu, čumim do něj zkrz díru na sondu a vypadá to jako struska. Prý je neprůchodný. Ta sranda mě stála 7 500 .- kat Bosal , Kontrola rozvodů , tlaků ( všechny za studena kolem 11) , výměna - práce 2400 .- snad to chvíli vydrží.:-)
  5. Ahoj mám 1,2 http BZG r.v 09 najeto 180 000 km. Auto zničehonic přestalo táhnout. V servisu zjistili : rozvody OK , Tlaky OK. údajně vadný katalyzátor. Otázka : co mohlo způsobit kolaps katu ? A může to být katem ? Je to běžná závada ? Nerad bych aby zkoušeli pokus - omyl. Pokud již někde toto vlákno je , prosím o odkaz. Díky Ludva.
  6. Kenny MC - díky za odpověď Dnes jsem to rozebral směrem od zadu , jak je to v dílenské příručce , a ani jsem to moc nepoškodil. Jako první jsem rozebral spínač a ejhle , vesele tam bujela oxidace , tak jsem to očistil šroubováčkem , ošetřil kontaktolem a dal zpět. U řidiče to maká na 100%. ale spolujezdcovo okno z místa řidiče nejde dolu nahoru už jo. Od spolujezdce to jde. Ten pravý kontakt byl už hodně vyžraný musel jsem to hodně vyrýt. No zřejmě to už je moc. Kouknu po novém spínači. U spolujezdce byl jak z továrny - krásně čistý. Doufám , že kabely budou OK.
  7. No tak se také připojím do tématu. Okna mi jdou dolů , ale nahoru nee. Když podržím spínač , zahejbám kabelovým svazkem ve dveřích , tak někdy vyjedou. Otázka : Už to někdo opravoval , je to běžná závada , že se překlesají kablíky ? Popř . jakou barvu mají kabely vedoucí od ovládání ? No to asi poznám , když vyndám spínač. Otázka 2 jak vyndám spínač ? zezadu vydloubnout? Díky.
  8. Ale to bylo spodem , nebo se kvůli čerpadlu musí vyndávat motor ??
  9. to je fakt nepříjemný. už jsi našel příčinu ? zase když je po repasi , tak by mělo být vše v pořádku ? nebo se pletu
  10. Tak oleje je tam nad spodní ryskou. Olej budu měnit tento týden. Už má 10´km. Dám tam shell 5w40 co dávají ve škodovce. Tak uvidíme. Parkování s ručkou už jsem taky rychle zavedl. Ale nevím , jak to dělal předchozí majitel.
  11. Tak jsem dnes jel Plzeň - Klatovy a zpět 2 lidi , na hranici rychl limitů a spotř 5,3. Je tam Lukoil + Vif. Jen se mi teď dvakrát stalo , že při teplém motoru to mělo po startu divný chrastivý zvuk a motor běžel nějak divně. při vyšších otáčkách nic když to kleslo na volnoběh o5 chrastilo . Za studena taky nic, že by řetěz ? Ale ten zlobí za studena nebo ne ?
  12. to asi jen pro kolemjdoucí , ale to mi je u .... jedno
  13. Tak dnes Plzeň- Praha a zpět 110 - 120 km /h. průměr 6,1 to se mi zdá super . čekal jsem kolem 8 l ale nevim jestli na to měl vif vliv. Jinak auto docela jede i když ho na dálniční přesuny používat nebudu. Loděnice nahoru v pohodě 130 km/h. Ale ten kravál. V Praze jsem měl zalehlé uši a to byli děti celkem zticha. Dělal jste někdo už nějaké odhlučnění třeba požární stěny a kapoty a mělo to nějaký výsledek ??
  14. Já jsem s autem sice najel jen prvních 300 km a hned jsem tam Vif nalil takže rozdíl nemohu poznat. Myslím si , že to spíš poznáš v dlouhodobém horizontu - karbon . Já dávám Vif do dodávek a nikdy jsem neřešil nějaký vstřiky ( musím zaklepat) a to mají vždy 400 000 km. Dneska Plzeň - Rakovník 2 dospělí + 3 špunti . průměr 5,8 l /100 km dle PC. Zítra do Prahy po dálnici (bo Šarik čeká na brzd. kotouče ), tak uvidíme co to zbaští. paní jezdí do města a jede 7-8 l. Já mám 150 ´km a kamarád ve škodovce mi zjistil , že tam mám již prodloužený vodítka řetězu a že by mi přeskočení nemělo hrozit. Prý až to začne chrastit , tak to mám řešit. No tak nevim.
  15. když jsem to dělal na šarikovi , tak jsem to vymejval destilkou a v pohodě žádné mapy. Přes noc do toho foukal vysoušeč co mám na vlhké zdivo . A žádné zamlžení. Teď už se v noci nebojim. Doufám že mě s Roomem nikde nepřepadne tma. To by šlo do tuhýho.
  16. Vodní kámen to je prevít. Tak až bude čas tak se s tím poperu. Díky. Včerejší večerní pokus : Stojí Sharan před ním 5 metrů Roomster. světla ze šarika bezpečně přesvítí i Roomstra. šel jsem se podívat jestli nemám jen parkovačky .....
  17. Tak to se rozumí , že světlo půjde ven. Jen mi jde o to jestli když to vyndam tak jestli tu čočku mam možnost zadem vyndat a vyčistit bez rozlepení skla. Je zaprášená i zepředu... Na Sharanu jsem takhle dělal xenony sice pakárna , ale nemusel jsem rozlepovat sklo. Výsledek stojí za to !!! No asi to světlo vyndám a budu koumat a buď to vymyslim , nebo to zku.... . Jinak to neumím. Když sundávat světlo musí dolů i nárazník??
  18. Nikdo ještě nerozebíral a nečistil čočky ??? Myslím že by to hodně pomohlo. Lze to vyčistit bez rozlepení skla ?? Chlapi pomozte , nebo to budu muset asi vykoumat sám.
  19. Jo máš pravdu jsem si nevšiml. Cenu za origo tu nikde asi nenajdu (1,2 HTP) jen asi na dotaz ve Škodě. Originál na autě z výroby je taky ten nerez co je v testu ? Podle mě by ten nerez měl hooodně dlouho vydržet. Jestli se to nakonec nevyplatí investovat.
  20. Jak dlouho MTS na benzínu vydrží ? A jaká je cena ? Jsou nějaké webovky kde najít katalog a ceník ?
  21. Myslíš v té přední části ? Kde by byla ta díra ?
  22. A co ten Tyll docela dobře ho hodnotí. Origo bude asi násobně dražší.
  23. No na tomhle testu na níže uvedených stránkách kladně hodnotí odvod kondenzátu vpředu skloněnou trubkou. například u origo a economy. Tak mě napadlo , že se tam hromadí voda a takhle by mohla volně ven. Tak dírka v přední části výfuku by tomu mohla pomoci. Hlučnější by to být nemělo neboť z toho prostoru podle mě vede trubka rovnou ven. http://www.vyfuky-tyll.cz/download/vyfuky-tyll-test.pdf
  24. Chtěl bych se zeptat jestli by šlo trochu zabránit hromadění vody v zadním tlumiči při krátkých jízdách. A to vyvrtáním malé dírky 2-3 mm na nejspodnějším místě tlumiče. Takže voda , která by se nestačila vypařit by prostě tou dírkou vytekla. Co vy na to ???
×
×
  • Vytvořit nový...