Přejít na obsah

wilevra

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem wilevra

  1. ahoj, tak po delší době (a změně auta): jízda výhradně na adaptivní tempomat - mimo město 95, dálnice 125 dle hodnoty z PP se mi - zejména po zajetí a přezutí na letní pneu - častěji daří dostat na hodnoty pod 5,5 ltr, absolutní rekord z minulého týdne je ČB-Plzeň-ČB včetně cca 30km po městě a přilehlém okolí za 4,8. po 38.224 km (k 31.7.2019) jsem měl průměrnou spotřebu 5,7/100 - počítáno dle natankovaných litrů. s předchozím vozem (kombi) jsem dosáhl vyšší maximální rychlosti, než se současným (liftback) - dle údajů z tachometru o cca 15km. dříve šestistupňová převodovka, dnes sedmistupňová převodovka
  2. ano, když O3 vyšla, byl tam ten na fotografii vlevo, já měl ten další. tomu, že ten výhřev pravděpodobně měl, by odpovídala i skutečnost, že zaslepit se mi jej povedlo opravdu jen několikrát. za měsíc, co mám FL, se mi tato nepříjemnost stala vícekrát, než za celé poslední tři roky...ale to je holt život. na možnosti vyhřívání jsem se už ptal na servisu, ale koukali na mě jak na jantara...
  3. s adaptivním tempomatem mám cca 3leté (veskrze pozitivní) zkušenosti. používám ho denně a výrazně omezuje únavu za volantem. že čas od času něco "nevidí", je dáno tím, že je to prostě jen elektronický asistent, nic samospásného. jedna věc mě ale štve NESKUTEČNĚ. není to žádná z funkcí jako takových, ale díky prosté změně umístění senzoru ACC zpod nárazníku doprostřed masky padne pár vloček a "senzor nemá výhled". u předfaceliftové verze muselo jó sněžit, u čtyřočka stačí jet dvacet minut v nepříliš hustém sněžení a páčka najednou nefunguje
  4. s tím, že kola dělají auto, naprosto souhlasím. u předchozího auta byla následující anabáze: šestnáctky alu se na auto nevešly (135kW motor = větší brzdové kotouče), na sedmnáctky nebyl rozpočet, plecháče jsou fuj => hybridy od Alcaru jenže protože tehdy (2015) patrně neměl výrobce úplně vychytanou povrchovou úpravu, už druhou zimu začaly disky kropenatět a postupem času se to opravdu nezlepšovalo. laurina na rezavých ráfkách je oku lahodící, elegance jako de*il :-) uklidňovalo mě jen to, že na služebáku to člověk tak nějak překousne. pneu byly nejdřív michelin alpin 5 (myslím), pak continental wintercontact ts850. dohromady jsem na zimákách měl tak 90tis, ani s jedněma nebyl zásadnější problém, continentaly se podle mě o něco rychleji sjížděly. s jinou, než prémiovou značkou zkušenost nemám, máme je předepsané. u nového auta byla změna - žádné náhradní disky, prostě zimáky na originály osmnáctkové ráfky z výroby (i leasingovky šetří, ať to stojí, co to stojí) na zimu to prostě nedoporučuju...výtluky se objevují už teď, auto mám necelé dva měsíce a už jsem musel kvůli vymetené díře na geometrii... takže za mě - na zimu klidně 16 palců. materiál samozřejmě hliník, vzhled ráfků je na preferenci každého soudruha. hybrid jedině na služebák a z donucení a plecháč v případě, že nejsou peníze, nebo je vám jedno, že auto, které stálo klidně přes půl míče, je skoro půl roku hnusné jak to hnůjdaj :-)
  5. a taky nepodceňovat adaptivní tempomat, za mě je to tak 0,3ltr/100km rozdíl...
  6. tmavá barva na O3 bez chrompaketu vypadá fádně. naivně jsem myslel, že díky té bílé budu trochu nenápadnej, ale ta antracitová kola jsou vidět na sto honů... za mě nejpraktičtější - stříbrná a capuccino za mě nejhezčí - topaz a quartz
  7. docela mě mrzí, že k výbavě L&K nelze dát standardní červenou. metalická se mi subjektivně příliš nelíbí a zvláštní lakování je s ohledem na možné prodloužení dodací doby u firemního auta na OL čirý hazard :-)
  8. na jaře mi začala lehce rezonovat část přístrojovky mezi volantem a levým okénkem - hlavně když jsem to metl po okreskách plných výmolů. léto pohoda, ale tento týden teploty už solidně klesly a je to znát. stačí mít motor lehce v tahu kolem 1500 a i na čerstvě položeném asfaltu to vrčí jak nasranej mops...tak si vrčíme spolu a já si zase po roce začínám hrát s úpravou basů, abych mohl trochu více zesílit rádio. výše uvedenou poznámku o středovém reproduktoru u Cantonu jsem snad radši ani neměl číst
  9. při 58tis km jsem dolil celkem asi 4ltr. do 30tis dolity 2ltr (1x5w-30, 1x0w-30), v 30tis nová náplň 5W-30, poté doléváno pouze 0w-30. vždy jen to, co mi dali na servisu Škoda, vždy shell/castrol, žádné nákupy na benzínce. u předchozího motoru 103kW TDi s haldexem dolity 4 litry za 160tis km.
  10. jestli přijedu domu o deset nebo dvacet minut dřív, je mi jedno - hlavně, abych dojel v pořádku, proto jezdim volně. navíc jsem vypozoroval, že mi trochu dělá potíže multitasking, takže když během jízdy telefonuju (což se děje často), tak vždycky trochu zvolnim :-) zajímal jsem se o to hlavně někde mezi 15-20tis, kdy by si měl motor tak nějak sednout a spotřeba se ustálit, ale nepřišlo mi, že by se udála nějaká zásadnější změna. od té doby to už nějak neřešim a dle pořekadla "darovanému koni na zuby nehleď" si nestěžuju :-) chápu, že rozdíl 32kW a kilogramy navíc, co má automat, se musí někde projevit, ale ať do*rdele neuváději do brožur laboratorní hodnoty :-)
  11. po 31tis km jsem pořád tak nějak mezi 5,6 - 6,1ltr (předpisová jízda, na dálnici do 125km/h)...na nádrž ujedu tak 880km, z toho mi už ale počítač minimálně 40km hlásí nulovej dojezd a pořád se těžko srovnávám s tím, že u předchozího auta jsem byl úplně v klidu někde mezi 4,5-4,8....1000km na nádrž nebyl problém... v tabulkách uvedené hodnoty spotřeb nemá smysl komentovat...přílohami to, co bylo snad nejníž, co se mi za těch pět měsíců povedlo
  12. aktualizací systému / koupí nového telefonu. ideálně dle seznamu přístrojů kompatibilních s Tvým audiosystémem (na stránkách Škodovky). cituji nejmenovaný "největší jihočeský autoservis Škoda"
  13. bohužel...zákon trhu...prodávají a vědí, že budou i přes VW průser s emisemi prodávat i dále...
  14. jo, tak já ten MirrorLink nějak nerozchodil...iPhone mi to nenašlo, ale na první dobrou dost možná půjde o chybu někde mezi sedačkou a volantem :-)
  15. když vám na servisu přitáhnou dveře (po třech týdnech užívání!!!!), tak je pak při pohledu do levého zpětného zrcátka ten chrompaket spíš k naštvání...krásně ukazuje, jak to nelícuje :-D
  16. Pawouk: jen jsem se optal :-)
  17. jak dlouho budete čekat? když jsem na S3 měl roupy, vyděsili mě půlrokem (přelom 05/06)...
  18. takže dnes na trase Sezimovo Ústí => Hrádek u Rokycan prvně puštěná navigace...na kombinaci ukazatele na MaxiDotu a pohledu z ptačí perspektivy na displeji infotainmentu jsem hleděl s lehce padlou dásní, ale zvyknul jsem si po pár kilometrech (dosud jsem používal externí navi/telefon). ulice to našlo v pohodě, novou trasu při objížďce taky, na první dobrou nemám nic zásadního. a asi souhlas s Clintem...včera jsem strávil půlden v kolegově autě s Bolerem bez Cantonu a v tom případě je srovnání jasně pro O2. s Cantonem je to už lepší, ale jak jsem psal výše...stejně nic moc... 4r3: k té výměně repro...pokud máte auta na OL, tak bych byl dost opatrný. sice asi není velká pravděpodobnost, že by se ti hrabali ve dveřích, ale při tom, jací jsou na naší leasingovce moulové, bych raději rovnou čekal neočekávatelné :-))
  19. 4r3: tím zachováním úrovně si právě nejsem moc jistý...kamarád, co se dost vyzná v různých úpravách, kódování a tak podobně, říkal, že teď už jen v Cantonu jen analogový zesilovač, v předchozích verzích O2/S2 byl elektronický (nebo tak něco). ale to bychom zase tematicky trochu odbočovali... ale abych tě neděsil...určitě se máš nač těšit...těch 10 let, co uplynulo od O2 je dost znát :-)
  20. 4r3: jojo, jen dva sloty na karty. zvuk oproti O2 FL s rádiem Swing je výrazně lepší (s Cantonem taky aby nebyl, i když si o jeho "kvalitě" myslím své). navigaci jako takovou jsem ještě nezkoušel, infotainment je fajn, oproti Swingu samozřejmě velký posun vpřed, co se škály nastavitelnosti týče, i celkem uživatelsky příjemný s intuitivním (aspoň pro mě) ovládáním. a v porovnání se starším Columbusem, co má švára, je rychlejší. Smartlink mám, ale protože telefonuji Nokií, zatím mi k ničemu není a pak ať umělci řvou, že "kopírování zabíjí hudbu" :-)
  21. myslím, že cokoliv, co splňuje definici "přenosné" je napytel, protože to ve finále ubírá místo (ať už v zavazadlovém prostoru nebo jinde) a čas (zmiňovaná de/montáž)...
  22. tak..nebudu vyloženě používat slovo "zklamání", oproti O2 bez soundstystému je to samozřejmě posun, ale rozhodně je Canton dost daleko za očekáváním. o subwooferu vím opravdu jen odněkud zpoza rohu, zvuk obecně poměrně plochý a pokud si nenastavím centrování na "řidič", takřka se to nedá poslouchat. jakákoliv úprava u firemního auta na OL je dost o*er...hlavně při jejím odstraňování před vrácením doslova sebevražda :-)
  23. 4r3 - souhlas s Ramses - pokud budeš mít auto z výroby, tak Amundsen už CD mechaniku nemá...zjistil jsem to, když jsem za šera cpal do záslepky CD a otvor jsem nenašel ani za světla, moc velký bavendo možná by bylo rychlejší si ty dětské písničky rovnou pohledat na netu...teď o víkendu jsem dělal to samé, jen Svěráka s Uhlířem už mám na SD kartě dobře 2GB :-)
  24. při převzetí O2 zkraje 2013 to bylo 6km, při převzetí O3 včera to bylo 9km :-) jinak O3 L&K Combi objednána zkraje června...v kopii VTP byl záznam o technické způsobilosti s datem 14.10., předáno včera, takže za mě téměř 5 měsíců...operativní leasing. co jsem tady četl, tak 3 měsíce jsou možné leda v případě, že se "někde něco sejde"...reálně je to vážně mezi 4-5. slečna mi na dotaz, zda lze Start-Stop vypnout jednou provždy, tvrdila, že ne...ale co vím od známého, tak to možné je...ale nejspíš ne skrz dotaz na autorizovaném servisu. když jsem jel kolegovým RSem, tak jsem na to nadával, ale potom, co jsem včera hned při výjezdu ze salonu najel do zácpy kvůli frézování silnice a 300m k nejbližšímu místu, kde bylo možno se otočit, jel asi 10 minut, jsem za tuhle srandu rád...nepochybně bych k té benzínce i tak dojel, ale nervy by byly o moc větší :-)
×
×
  • Vytvořit nový...