Přejít na obsah

Dodatocna montaz 12V zasuvky,tzv. zapalovac do R


sakioda

Doporučené příspěvky

Zaujimalo by ma ci ste niekto skusil namontovat dodatocnu zasuvku 12V (nieco ako zapalovac) do R niekde pod radio,ako je ten prazdny priestor pred radiacov pakov.

Cakam na Roomstra a nez dorazi,tak by som si to nechal namontovat este kym bude auto v servise,ak je to mozne.

Ide mi o to,aby kabel z navigacie nemusel okolo paky a rucnej brzdy az niekde medzi predne sedadla. Slo by to napojit na povodnu zasuvku 12V,utiahlo by to nabijat dve zariadenia sucasne ?

diky za info, nie som elektricky typ :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V záruce nedělej nic, maximálně si kup rozbočovací "několikazásuvku". Jinak do těch míst před řadičkou taky plánuju trojzásuvku, protože nabíječka na foun, na mp3 přehrávač a na navigaci se mi do jedné zásuvky najednou nevejdou a ta motanice kabelů kolem ručky a řadičky mne vrcholně stolicuje. Výkon, který zásuvka bude schopná dodat, určuje její pojistka - protože v autě máš rozvod na napětí 12V (nominálně), můžeš počítat s 12W výkonu na každý odebraný ampér proudu. Neboli - pokud budeš svou zásuvku mít jištěnou pojistkou s hodnotou 15A, můžeš z ní (nebo z připojeného rozbočovače) odebírat až 180W příkonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to bude dělat "autorizák", nebude natahovat kabely od středového tunelu, ale buď novou zásuvku (zásuvky) připojí paralelně ke stávající zásuvce u ručky = použije stejnou pojistku, součet proudů ze všech zásuvek nesmí překročit hodnotu pojistky (teda může - ale pak ta pojistka vylítne slastí), anebo využije na pojistkové liště nějakou dosud neosazenou pozici a natáhne pod palubovkou úplně nové dráty pouze pro tu zásuvku(y) v prostoru pod rádiem. Zase, zatížitelnost se bude odvíjet od typu zásuvky (existují asi 3 různé typy - liší se maximálním odebíratelným proudem) a od hodnoty pojistky. Já bych se spíš přikláněl k samostatnému jištění a oddělenému vedení k té nové zásuvce - a drátem o dostatečném průřezu (tloušťce mědi), aby se při případném zapojení něčeho žravějšího neohřál nebo dokonce neroztavil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...