brankogranko Vloženo 28. Prosinec 2007 Vloženo 28. Prosinec 2007 Zdravím Už mal niekto problém v zime otvoriť dvierka na nádrži? Mám silný dojem, že mne zamŕzajú. Auto nie je na priamom mraze, stojí v drevenom prístrešku, takže je bez námrazy. Mráz je tu tak okolo -10 C. Keď som na to nechal fúkať v hale teplovzdušný ventilátor, tak to povolilo asi po pol hodine. Aj to najprv len trošku. Po pár zamknutiach/odomknutiach sa dvierka nakoniec otvorili. Uzamykací valček zrejme vysúva/zasúva cievka. Valček som strekol silikónom, ale na druhý deň to zmrzlo zas. Dá sa k tej cievke nejak normálne dostať a premerať, či je v poriadku? Citovat
Speeder Vloženo 28. Prosinec 2007 Vloženo 28. Prosinec 2007 ZdravímUž mal niekto problém v zime otvoriť dvierka na nádrži? Mám silný dojem, že mne zamŕzajú. Auto nie je na priamom mraze, stojí v drevenom prístrešku, takže je bez námrazy. Mráz je tu tak okolo -10 C. Keď som na to nechal fúkať v hale teplovzdušný ventilátor, tak to povolilo asi po pol hodine. Aj to najprv len trošku. Po pár zamknutiach/odomknutiach sa dvierka nakoniec otvorili. Uzamykací valček zrejme vysúva/zasúva cievka. Valček som strekol silikónom, ale na druhý deň to zmrzlo zas. Dá sa k tej cievke nejak normálne dostať a premerať, či je v poriadku? mne sa to ešte xvalabohu nestalo(ani vo väčších mrazoch) ale počul som o tom že sa to stáva. Neviem prečo to na niektorých autách robí a inde nie... Citovat
Jezek Vloženo 28. Prosinec 2007 Vloženo 28. Prosinec 2007 Ahoj nám v práci zamrzaly obě fábie.Nech to rozmrznout někde v teple a zkus to namazat obyčejnou indulonou co se používá na ruce mělo by to pomoct. Citovat
DIAGNOSTIK Vloženo 30. Prosinec 2007 Vloženo 30. Prosinec 2007 Záleží na tom,jak to kdo často myje a čím,jak to potom ošetří,v jakém prostoru to jezdí.Mráz je svina,dostane se kdekoli a s vodou je kámoš... Citovat
Luke288 Vloženo 1. leden 2008 Vloženo 1. leden 2008 zamrzlo, umyl jsem auto, nechal ho venku a pak nemoh na pumpě otevřít. stalo se mi to naštěstí jenom jednou a to nebyl žádnej brutální mráz Citovat
mischicka Vloženo 2. leden 2008 Vloženo 2. leden 2008 Podle toho, že píšeš po pár zamknutích / odemknutích dvířka povolila si myslím, že máš podobný problém jako jsem řešil já - taky mi to nešlo otevírat, nebo blbě, podezříval jsem mráz nebo mechanismus a nakonec zjistil, že drhne ta část víčka o kterou se to zajištuje. Tak jsem jí stříknul lehce WD-40 a už 3 týdny je klid a auto stává normálně venku. Citovat
vorlajz Vloženo 3. leden 2008 Vloženo 3. leden 2008 no mě teď v poslední době taky zlobí víčko od nádrže... tuhle jsem přijel na pumpu, zmáčknu to a ono nic... myslel jsem, že to bylo zamrzlý, tak jsem to prostříknul a nic... naštěstí to jde otevřít prsty... jinak závada bude v tom mechanismu, kterej by to měl jakoby vytlačit ven (to víčko) a ten mechanismus prostě zůstal zapadnutej uvnitř... teď to občas funguje, občas ne... takže to nechám vyměnit... ale příznám se, netušil jsem, že se to dá otevřít rukou, takže jsem okolo toho tehdá běhal snad 10 minut... už jsem myslel, že nenatankuju ... Citovat
mischicka Vloženo 3. leden 2008 Vloženo 3. leden 2008 no mě teď v poslední době taky zlobí víčko od nádrže... tuhle jsem přijel na pumpu, zmáčknu to a ono nic... myslel jsem, že to bylo zamrzlý, tak jsem to prostříknul a nic... naštěstí to jde otevřít prsty... jinak závada bude v tom mechanismu, kterej by to měl jakoby vytlačit ven (to víčko) a ten mechanismus prostě zůstal zapadnutej uvnitř... teď to občas funguje, občas ne... takže to nechám vyměnit... ale příznám se, netušil jsem, že se to dá otevřít rukou, takže jsem okolo toho tehdá běhal snad 10 minut... už jsem myslel, že nenatankuju ... Vážně myslím, že máš(te) stejný problém jako já - spodek toho "jazýčku", na fotce jsem ho dal do kroužku, z neznámé příčiny začal lehce drhnout a odjišťovací mechanismus neměl sílu víčko vytlačit ven. Po použítí WD v poho, ale taky jsem tehdy myslel, že nenatankuju Citovat
vorlajz Vloženo 4. leden 2008 Vloženo 4. leden 2008 Vážně myslím, že máš(te) stejný problém jako já - spodek toho "jazýčku", na fotce jsem ho dal do kroužku, z neznámé příčiny začal lehce drhnout a odjišťovací mechanismus neměl sílu víčko vytlačit ven.Po použítí WD v poho, ale taky jsem tehdy myslel, že nenatankuju no mě právě zlobí to, co vytlačuje to víčko... vyfotím, dám náhled... před hoďkou jsem byl tankovat a zase sem to musel otevřít rukou... ta mrcha je prostě zapadnutá! Citovat
Bburago Vloženo 4. leden 2008 Vloženo 4. leden 2008 no mě právě zlobí to, co vytlačuje to víčko... vyfotím, dám náhled... před hoďkou jsem byl tankovat a zase sem to musel otevřít rukou... ta mrcha je prostě zapadnutá! Ještě že jsi to neotvíral šroubovákem. On to bude problém asi těch FSi . Protože to víčko nádrže je už tak unavené z toho častého tankování. Já zatím bez problémů. Citovat
mischicka Vloženo 4. leden 2008 Vloženo 4. leden 2008 Ještě že jsi to neotvíral šroubovákem. No já musel klíčem, prt. jinak to nešlo... Citovat
brankogranko Vloženo 11. leden 2008 Autor Vloženo 11. leden 2008 No, asi som to trošku priposral tým, že som auto predtým umýval. Keď mi to zamrzlo, dal som auto do výrobnej haly, a nechal na to fúkať teplý vzduch. Pri otvorených dvierkach, keď som zamkol a znovu odomkol, som videl, že ten kovový čapík, čo uzamyká, bol mokrý. Myslel som si, že už to bude v pohode, keď som to rozchodil a strekol silikónom. Lenže asi tam ešte ostalo trochu vody, lebo na druhý deň mi to zmrlo znovu. Mal som ale už natankované, tak som na to kašlal. Teraz to funguje normálne. Poučenie: umývať auto s natankovanou nádržou, a pre istotu so sebou nosiť fén. Citovat
brankogranko Vloženo 11. leden 2008 Autor Vloženo 11. leden 2008 Stále som sa ale nedozvedel jednu vec, a síce, či sa dá k tomu dostať aj ináč, napríklad z kufra. Keď sa dvierka zadrhnú niekedy v lete kvôli hrdzi, alebo kvôli tomu vytlačovaciemu switch-u, čo potom? Citovat
vorlajz Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 mě ten čep taky právě zůstavá zapadnteuj, musím to otvírat nehtem až budu mít k dispozici druhý auto, tak to nechám opravit... Citovat
vorlajz Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 ten zakroužkovanej čudlík mi právě občas zůstane zaseklej uvnitř... tzn., že odemknu auto, stalčim víčko palivové nádrže a to se neodklopí... takže ho musím oevtřít prstem (nehtem)... původně jsem taky myslel, že to mám zamrznutý... třeba teď jak jsem to fotil to fungovalo ... z toho bych se picnul! buď ať to jde anebo nejde... ale takhle na půl.. to je na palici! Citovat
Marios Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 brankogranko: Jj pokud nejde otevřit víčko nádrže, tak to jde pres kufr, musi se sundat tapec na prave strane. Je to popsane v manualu, asi dalsi co ho necetl co? Citovat
vorlajz Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 vlezl jsem si s foťákem do nádrže a udělal snímek zevnitř! Citovat
mischicka Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 vlezl jsem si s foťákem do nádrže a udělal snímek zevnitř! Mooc pěkné, a co to máš za verzi, že to tam je všechno v tolika jazycích? Citovat
vorlajz Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 to je "evropská" verze... to víš... ůůůnie! hh... jinak to mě ani tak nezarazilo, ale zarazilo mě, že tam mám napsáno min. N95 v malým techničáku mám N98... a ty tam máš N98 ale přitom jezdíš na N95 ne? co máš v malým techničáku? Citovat
vorlajz Vloženo 11. leden 2008 Vloženo 11. leden 2008 taky mě zaráží, že při poskromnu obsazeném voze, bych měl předek hustit víc jak TDI... zajímavé... Citovat
brankogranko Vloženo 15. leden 2008 Autor Vloženo 15. leden 2008 brankogranko: Jj pokud nejde otevřit víčko nádrže, tak to jde pres kufr, musi se sundat tapec na prave strane. Je to popsane v manualu, asi dalsi co ho necetl co? Ááááh, manuály sa predsa čítajú, až keď všetko ostatné zlyhá Ale vďaka, hlavne že sa to dá. Zaujímalo ma to z toho dôvodu, keby sa to popsulo nadobro a nešlo to už otvoriť vôbec. Citovat
Marios Vloženo 16. leden 2008 Vloženo 16. leden 2008 Ááááh, manuály sa predsa čítajú, až keď všetko ostatné zlyhá Ale vďaka, hlavne že sa to dá. Zaujímalo ma to z toho dôvodu, keby sa to popsulo nadobro a nešlo to už otvoriť vôbec. v poho, taky čtu manuály až jako poslední možnost "záchrany", ale u auto to byla vyjímka pač jsem si stahnul a vytiskl manuál z netu a než jsem měl auto vyrobené, tak jsem měl manuál už dvakrát přečtenej, jak jsem se snažil si tím krátit dlouhé čekaní... Citovat
Carlito Vloženo 16. leden 2008 Vloženo 16. leden 2008 ten zakroužkovanej čudlík mi právě občas zůstane zaseklej uvnitř... tzn., že odemknu auto, stalčim víčko palivové nádrže a to se neodklopí... takže ho musím oevtřít prstem (nehtem)... původně jsem taky myslel, že to mám zamrznutý... třeba teď jak jsem to fotil to fungovalo ... z toho bych se picnul! buď ať to jde anebo nejde... ale takhle na půl.. to je na palici! Ak si vsimnete, ten vytlacaci cudlik ma gumenu manzetku ..... stiahnut a niecim namazat (zeby WDcko ?) Citovat
vorlajz Vloženo 16. leden 2008 Vloženo 16. leden 2008 vzhledem k tomu, že je auto v záruce, tak jsem to nechal při první příležitosti zkontrolovata v servisu... (mám tam známých dost), kámoš mi řekl, že to promazali a že kdyby to nepomohlo, tak že to vyměni... takže tak... ufff Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.