Přejít na obsah

Přehrátí softwaru


Vít Široký

Doporučené příspěvky

Zdravim,

dnes jsem byl v autorizovaném servisu s prosbou, zda by bylo možné flash softwaru. Technik to zkusil, nicméně zjistil, že mu zařízení mou jednotku nedovolí přehrát. Prý to u nějakých jednotek nelze a mám si sehnat jinou motorovku.

Trápí mě problém, kdy během jízdy a je jedno, zda na nohu, tempomat, po nové, rozbité cestě z ničeho nic spadnou otáčky, ihned naskočí, motor jakoby chcípne na zlomek chvíle, ovšem hned naskočí a jede dál. Bohužel se mě nedávno stalo, že po této chybě mě přestal jít plynový pedál. Řešením bylo chcípnout motor a znova natočit a jelo to dále. Ovšem si neumím představit, že by se mě to stalo na křižovatce. Konektory atd.. svazek kabelů je ok. Vše zkontrolováno atd... V servisu mě řekli, že jedině zkusit jinou jednotku.

Při výpisu to píše: Ztráta komunikace řídící jednotky. Zaznamenají to jednotky ABS atd..

Jedná se rok výroby 2001, modelovej 2002.

Nezkoušel jste někdo tyto jednotky přehrát? Přijde mě jako blbost, aby jednotka nešla přehrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může jít o "nepřeprogramovatelnou" jednotku - sice nevím, jestli se takové vyskytovaly i ve fábulích, ale je to jen a čistě o typu paměti, která se do ŘJ použije - jestli je nebo není elektrickou cestou přeprogramovatelná. Pokud výrobce ŘJ z důvodu nižší výrobní ceny použil paměti typu OTP (One Time Programming = pouze jedenkrát zaznamenatelné), mělo by stačit jednotku otevřít a OTP typ pamětí nahradit elektricky přeprogramovatelnou verzí. Daleko jednodušší ale opravdu bude buď sehnat jiný kus, nebo se pokusit o náhradu jednotkou, která update softu umožňuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svazek byl komplet rozbalenej. Bylo v něm kupa bordelu, ale dráty jako nový. Izolace naprosto ok. Takže je zamotanej zpátky a danej vejš, aby neležel ve vodě. Táta prošel konektory, ale to vše v pohodě. Nejdřív jsem si myslel, zda se s tim nepere tempomat, ale už se mě to stalo i bez něj. Ještě je tady nápad napsat do cimbu, jak tyhle jednotky řešej. Zda se daj přehrát nebo ne, případně, zda by mě do ní nemohli nahrát origo škoda soft, jistě zálohy mít budou.

Jde o tuhle jednotku: 032 906 034 BL

Kdyby někdo měl možnost zjistit o ní něco víc, budu rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...