Igor Vloženo 20. Červen 2006 Sdílet Vloženo 20. Červen 2006 V júli sa chystáme do Chorvátska, ideme na Istriu, najrozumnejšia trasa je cez Slovinsko. Má niekto nejaké tipy, na čo si dať pozor? Zaujímali by ma nejaké skúsenosti s benzínkami, ako je to s diaľnicami a iné praktické veci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sergej Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Keď idem do Chorvátska, tiež chodím cez Slovinsko. Zatiaľ vždy v pohode, na diaľniciach sa platí mýto (ale to asi vieš ), v exponovaných časoch sa oplatí ísť podľa mapy okresnými cestami, majú ich dobre značené. Čo sa týka benzínu, vždy tankujem v Slovinsku, malo by to tam vychádzať najlacnejšie... Inak si nespomínam na nič také, na čo by som ťa mal upozorniť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 urcite sa vyberte na cestu v ine dni, ako je piatok vecer. kopec cestoviek, tiez pri individulanom ubytovani ti da vybrat iny nastupny termin. raz sme isli v utorok, alebo v stredu a mal som pocit, ze som na cestach sam. nebolo ani koho predbiehat. ;-( ale tempomat si pochvaloval. pozor na ochotnu obsluhu na benzinke. ked je rada aut, tak tam vybehne predavac a natankuje ti akoze plnu, zhrabne peniaze do ruky, zenie ta rychlo prec. z kasy nemas doklad, stazovat sa, ze ti dali "special", namiesto "super" sa mozes na lamparni. ale to som zazil len raz, v akomsi malom mestecku. ozaj pozor na dovazanie nespracovaneho masa ! este nejake odkazy : http://www.dars.si/index.php?maps=2 slovnik HR/CZ : http://chorvatsko.matyas.name/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Byrto Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 vysoko odporucam: http://auto.sme.sk/clanok.asp?cl=2752741 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 21. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Vďaka všetkým za info. No, pôjdeme v sobotu ráno (čo už), taký máme nástupný termín. Ideme cez cestovku, takže vyberať sa veľmi nedalo. No na benzínkach si veru dám pozor. To mýto na diaľniciach v Slovinsku je možné platiť aj Eurami? Alebo mám zameniť tie ich SITy či aké dukáty tam majú? Ideálne by bolo platiť kartou asi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mefisto Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Slovinsko je jiz v EU, cili euro neni problem a ani to nebyl predtim. Jinak benzinky tankuji vetsinou u OMF, na kartu a za ty roky neni problem. Ten smer je docela solidni. Ja jezdim az dolu do chorvatska, coz je pres Slovinsko trochu jinudy a tam to byva horsi. Vyjizdim tak kolem 2 v sobotu rano. Jeste si dat pozor na to co davas cestarovi za dalnici, nekdy se nemaji k vraceni penez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sergej Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Mýto sa dá platiť eurami, prípadný výdavok však dostaneš v tej ich národnej mene Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mefisto Vloženo 22. Červen 2006 Sdílet Vloženo 22. Červen 2006 Nevim, ale loni uz vraceli eura Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sergej Vloženo 22. Červen 2006 Sdílet Vloženo 22. Červen 2006 Vlani som nebol, ale predtym tusim 6 rokov ano a vzdy vracali tie ich SITy... Platil som vzdy EUR resp. DEM (ci aku skratku to mali marky ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 24. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Červen 2006 O aktuálnom stave poreferujem druhý júlový týždeň, keď sa vrátim domov. Skúsil som zameniť nejaké SITy v banke a na moje prekvapenie nemali... Takže mýto budem platiť eurami a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mefisto Vloženo 25. Červen 2006 Sdílet Vloženo 25. Červen 2006 U nas maji jak sity tak kuny, ale musi na neclovek natrefit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 26. Červen 2006 Sdílet Vloženo 26. Červen 2006 Ve Slovinsku jsme loni platili Eury a zpatky jsme taky dostali euro... Takze pohoda... Jinak chystame se v utery vecer, takz jsem velmi zvedav jak to pojede... Jedeme novym 1,4TDI, tak se moooc tesim... poradne to alespon zajedeme Jinak co se benzinu tyce platim nejcasteji kartou, takze beru penize (cash) jen na utratu jidlo apod... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host isquash Vloženo 27. Červen 2006 Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Cau Igorko, doporucuju precist ohledne chovani na benzinkach v Chorvatsku tohle vlakno: http://www.ihvar.cz/jaderske/phorum_new/read.php?4,22745 . V jinych vlaknech najdes i jine postrehy, poznatky a doporuceni. Vrele tuto diskusi doporucuji, obzvlast podsekci Doprava. www.chorvatsko.cz HR dalnice s poplatky: http://www.hac.hr/, http://www.arz.hr/ Doprava + web kamery na hranicich, mytnicich, u tunelu: http://www.hak.hr Jinak stastnou cestu, ja jedu tento tyden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 27. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Isquash: Vďaka za link na ihvar.cz, je tam veľa zaujímavého! Na tých pumpách si teda dám pozor, nech sa len skúsi ku mne priblížiť nejaký domorodec Všetkým želám šťastnú cestu a dobrú dovolenku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 14. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Tak sa hlásim z domova Bolo fajn, more super, ľudia tiež, all inclusive nemal chybu (akurát až tretí deň sme sa dozvedeli, že do all inclusive sa rátajú úplne všetky možné alko aj nealko drinky a všetky možné športové aktivity ). Ale v tie zvyšné dni sme to dobehli . Proste jedným slovom, bola to PARÁDA! Cesta bola ok, smerom tam drobné zápchy pri mýtniciach - priemerná spotreba 6,4. Čakal som viac, na naložené auto, 90% zapnutú klímu,kopce, zápchy na pobreží a 140 km/h na diaľnici. Cestou naspäť zlyhala navigácia (zdochnutá batéria) a živý navigátor sa postaral o zachádzku 120 km ("nemáš pravdu, určite sme šli cez Split"), spotreba 6,6. Ešte zopár postrehov z ciest: -najväčší postrach ciest sú suverénne Poliaci (zážitok - VW Sharan, naložený po strechu, na streche box a bicykle, za autom príves a Lolek sviští po diaľnici 180 km/h. Príves doslova vial za autom ako zástava...) -bacha na policajtov v Slovinsku aj Chorvátsku (poľujú na turistov, na domácich kašlú) -Slovinci absolútne nedodržiavajú rýchlost (áno, lebo policajti odchytia len turistov, ktorí sú skvelý zdroj príjmov v letnej sezóne) -pri tankovaní bacha na aktívnych tankovačov, ktorí vám radi načapujú do auta (a parchant vo vnútri vám zaúčtuje aj to, čo neskončilo vo vašej nádrži) -neparkujte pod stromami, bo vaše auto použijú čajky ako záchod Takže asi takto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Já měl se Superbem 5,2litrů,Jinak jsem založil foto-dovolená,tak přispívejte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 14. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Noo 5,2 je slušná spotreba - holt môjmu HTP diaľnice a vyššie rýchlosti nesedia, to je fakt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 15. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2006 Já měl spotřebu 5,4l. Ve Slovinsku jsem tankoval naftu 1L=0,96EUR, platba kartou a v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 18. Květen 2008 Sdílet Vloženo 18. Květen 2008 Pánové, řeší někdo z vás nějakou objízdnou traso přes Slovincko, co zavedli dálniční známky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 1. Červen 2008 Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 To nikdo z vás, letos do Chorvatska, nejede? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 1. Červen 2008 Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 Všichni jedeme do Itálie. Taky záleží na tom kam do Chorvatska jedeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Na Chorvaty se z vysoka, (po plné moci na dítě a zákazu potravin jako poslední hit, fakt z hodně vysoka) Itálie je v poho a služby o 100% lepší a to nemluvím o velikosti a ceně apartmánů oproti Chrovatům a dalším službám pro turisty jako jsou zábavné parky pro děti, a aquacentra ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Jo jo s tím jídlem se obzvláště předvedli http://tn.nova.cz/bin/search_adv_media_des...media_id=339187 jsou sami proti sobě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 15. Červen 2008 Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 (editace) Editováno: 15. Červen 2008, autor: Nikita1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matys06 Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 Pánové, řeší někdo z vás nějakou objízdnou traso přes Slovincko, co zavedli dálniční známky? Já si raději sehnal tu známku. Zjistil jsem, že se tomu nějak vyhnout nedá. Jezdil jsem přes Maďarsko a je to dražší. I s tou známkou je to levnější a cesta jednodušší. Jinak Maďarsko se projíždá nádherně. Jedu na Istrii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.