Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Izolacia na kapote nema na hluk od motora v kabine ziadny vplyv. To riesi zvukova izolacia na stene medzi motorovym priestorom a palubnou doskou.

:smich: :smich: :smich: :smich: :smich:

tak teď se mi roztáhla "huba" pěkně do široka. Mám sice Octavii I. combi benzín 2,0 litříku, ale ten princip je stejný u všech aut. Všechno, co může přenášet vibrace a polepíš to, v kombinaci s tím, co na to nalepíš jako izolaci zvukové vlny, kterou ta první vrstva propustí, má smysl. Mám vytlumené celé auto : podlahu, přední podběhy, spodek dělící stěny k motoru, dveře, střechu, kufr, zadní podběhy a i přední kapotu. Vytlumení přední kapoty pro mě bylo velkým překvapením, jak tohle snížilo hluk ve vozidle. Samozřejmě nelze čekat extrémní snížení hluku při nízkých otáčkách a malé rychlosti. Tlumení, o kterých se tady obecně hovoří, se svojí účinností projevují zejména při vyšších rychlostech (a pro potřebu "autohifistů!). Kdo skutečně auto tlumil a jen tady neteoretizuje, ví, o čem je řeč. Takže samozřejmě, tlumit dělící stěnu je důležité, ale ne to jediné, co je třeba tlumit. Moje zkušenost - tlumit kapotu každopádně. A jako vše ostatní minimálně ve dvou vrstvách. :p :p :p :p :p

• 2 týdny později...

1,2TSI Experience 40/2011 izolace není

U motoru 1.4 hrozí vzplanutí izolace od rozpáleného turba. Výrobce asi ví co dělá

Yeti 1,2 TSi Ambition 11/2009 izoláciu mám (bez dodatočného príplatku)

koukal jsem na to a kapota je hodně velká a mezi vnitřním plechem a vnějším je hodně místa, tak co to vycpat nějakou skelnou vatou nebo rovnou vystříkat pur pěnou a pak tam dát tu originál izolaci ? to by se pěkně zateplilo a v zimě by to tak rychle nevychladlo... :unsure:

• 1 měsíc později...

Debatu jsem nečetl.

Jen pro info mám tu doma novou, zabalenou deku pod kapotu (odhlučnení motoru) na O2. Za 600 jsem ji koupil jsem z HK, tak třeba někdo ušetří poštovné.....

Upraveno od Tbob1

• 4 týdny později...

tak jsem ji konečně sehnal...2 měsíce to trvalo a musím říct že to pomůže udržet teplej motor když někde stojíš a řekl bych že se i rychleji ohřeje dnes venkovní teplota 2 st. a po 5 min jízdy byla teplota motoru na 90..

po 5 minutách ti vylezla jen ručička, ale motor zahřátý tak jak by měl být nebyl.

Měl bych dotaz ohledně izolace, je součástí balení i montážní materiál ty plastový nácvaky?

ano je to tam

Upraveno od Sranki
NECITUJ PREDCHADZAJUCI PRISPEVOK ;)

• 2 roky později...

Tak jsem konečně vyřešil hlučnost celého auta (YETIHO 2.0 TDI 125kw).Vyměnil jsem ho za SII se stejným motorem a je klid žádný hluk, rádio mám na minimum. :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.