Přejít na obsah

Porucha v Haldexu


Stanley 8

Doporučené příspěvky

Nechce se mi věřit, že mám v čoudu řídicí jednotku Haldexu, nebo celý Haldex na Octavii I. rv. 2000, 1.9 TDi PD 74 kw. Nedávno jsem se otáčel na parkovišti a najednou z pravého kola v plném rejdu rána. Po testování se ozvala rána i zezadu. Jedu tedy za známým mechanikem na dílnu a po otočení klíčku cvakání z Haldexu. Přečetl jsem pár diskusí a většinou výměna řídicí jednotky. Při napojení na VAG se vyskytly tyto chyby:

Datová sběrnice pohonu -defekt

Kody 01316

01314

Řídící jednotka náhonu na všechny kola J492

Kody 01324

00668

Po připojení VAG a najetí na test ABS v Haldexu přestane cvakat.

Jsem z toho celý vedle. Nebude porucha pouze v nějakém čidle, kabelu nebo svorkovnici. Auto je po čipování, nemůže to mít spojitost? Prosím o radu s čím začít a jak nejlevněji. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

je možné, dokonce i dost pravděpodobné, že jednotka je KO, ale před tím, než začneš shánět novou, udělej několik zkoušek.

1. Sundej konektor od ŘJ haldexu a zkontroluj, jak je na tom. Podívej se na piny a taky se podívej na piny v té ŘJ, popřípadě propípej vedení. Pokud ti uhnilyv ŘJ, tak to chce jinou ŘJ, pokud máš jen špatný konektor, tak opravit.

2. Test akčních členů haldexu.Otestuje ventil a čerpadlo.

3. Pokud bude vše v pořádku, tak kdy byl naposledy měněn olej v haldexu? A jaká je hladina? Z toho co popisuješ to vypadá, že je haldex pořád připojen. To znamená, že když je ŘJ v pořádku, tak je v haldexu starý olej, nebo je ho tam málo a ty lamely v haldexu se teplem zroutily. Když jsou zroucené lamely, tak to poznáš krásně na zpětný chod v plném rejdu. V autě slyšíš jak někde něco chroupe a máš pocit, že jedeš po vlnitém plechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Kabely OK. Olej a filtr vyměněn. Pořád cvaká a není komunikace Haldexu s ŘJ ABS a ŘJ Motoru. Takže to vypadá skutečně na ŘJ Haldexu. Vyndal jsem pojistku a mam 4x2 místo 4x4. Do zimy mám co dělat :-( shánět řj, možná celý zadek. Co to je do prčic za výrobek, když se to takhle ................

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...