Radomír Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Přátelé okřídleného šípu, potřebuji poradit. Mám Fabii 1.9 TDI PD 74kW ročník 2001. Prolíná mi olej z převodovky. Pokusím se pojmenovat odkud. Na tělese převodovky ze spodu je víko se znaky VW přišroubované dvěma šrouby. Mám dotaz. Je možno toto víko sundat? Nehrozí, že toto víko drží něco, co po demontování vypadne a já se pak mohu jít pověsit? Prosím o radu členy tohoto fora. Děkuji za případné komentáře. Radek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 (editace) rozdělat se dá vše to víčko drží mechanismus řazení - zasouvací tyč. drží nahoře, to vidíš, jak jsou lana řazení a právě dole. nikde jsem to ale už dlouho neviděl jako náhradní díl Editováno: 17. Únor 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 je to toto že? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-VR6-02A-CCM-Locking-Cover-Gear-Shift-Rod-02A301252D-/300508825998?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item45f7b8c98e jako náhradní díl asi jedině autorizák a to bude raketa možná bych zkusil nějaký vrakáč....nebo přetěsnit to tmelem (teplu a otřesu odolným)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radomír Vloženo 18. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2011 Přárelé okřídleného šípu, děkuji Vám za radu. Já to tušil, že to nebude jen nějaké víčko. Ještě že mne osvítilo a já to nesundal. Pokusím se to zatěsnit silikonem od fy. Wurth. Ještě jednou díky. Radek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 19. Únor 2011 Sdílet Vloženo 19. Únor 2011 pro jistotu se zeptám - máš to skutečně vykoukané, že olej prolíná z pod toho víčka? olej se totiž po horkém motoru rozleze všude možně, stačí někde trochu ukápnout při dolívání.... aby to třeba nakonec nebyl motorový olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radomír Vloženo 19. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2011 Příteli okřídleného šípu, pro boobika: musím poděkovyt Bohu, že motor je zcela suchý, bez náznaků prolínání. Bylo to 100% z toko víčka. Dnes jsem to kontroloval. Pro jistotu jsem to ještě do kola zapatlal tím silikonem, doplnil jsem převodový olej a doufám, že již z tohoto místa ani neukápne. Děkuji za servis. Radek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk Štěpán Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 Dobrý den, mám podobný problém, ale pro změnu prasklinu černého víčka na pravém boku převodovky. (víčko převodovky). Chci si ho objednat nové i s těsnění a s novou náplní oleje. Ale chci se také zeptat, jestli když to víčko sundám, tak se na mě taky něco nevysype. Mám Combi 1,9TDI PD 74kW 5kv r.v. 2006 Předem díky Štěpán Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 na pravé straně převodovky je spojka. víko myslíš asi na levé straně, plastové s těsněním. jinak těsnění cca 260kč, víko pokud je nemocné cca 500kč a origo olej cca 200kč/litr. jinak nic se na tebe nevysype (a pokud jo, tak něco bylo už špatně), maximálně ti uteče trochu oleje. pod tím víkem je kolo 5. kvaltu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk Štěpán Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 na pravé straně převodovky je spojka. víko myslíš asi na levé straně, plastové s těsněním. jinak těsnění cca 260kč, víko pokud je nemocné cca 500kč a origo olej cca 200kč/litr. jinak nic se na tebe nevysype (a pokud jo, tak něco bylo už špatně), maximálně ti uteče trochu oleje. pod tím víkem je kolo 5. kvaltu. Jasné, díky za info, samozřejmě máte pravdu, víko je na levé straně, tak dlouho jsem špekuloval, až jsem napsal špatnou stranu. :-) Takže nic by se vysypat nemělo, s převodovkou jinak žádný problém není, je tichá, má hladký chod, pouze jsem si tohoto všiml při výměně motorového oleje. Zajímavé je, že víčko je jakoby proražené od nějaké rány a to až skoro v horní části, vůbec mi není jasné, co se tam mohlo dostat a prorazit ho, je jakoby v jednom místě maličko promáčklé dovnitř a v tom promáčknutí prasklé. Nic jsem s autem nedělal, servisní práce si dělám sám a na této straně jsem ještě nikdy nic nedělal, abych si ho sám nějak poškodil, zajímavá věc. Ještě jednou díky za radu. Zdraví Štěpán Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 2. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2011 stačí kamen "správným" směrem, "nehoda" při výměně spojky apod. každopádně i s olejem to do 1500kč uděláš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.