Publikováno Únor 21, 201114 r Chci se zeptat zda někdo zažil podobné budíky...za jízdy při stisknutí ovládání oken směrem nahoru najednou spadly ručičky a zhasly budíky. Tak jsem zkusil jestli to bylo tím, že byla okna na v horní poloze a mělo to to náhlý velký odběr. Sjel jsem postupně všemi skly níž a zas nahorů a najednou zase to samé a to asi tak 3x a pak to bylo v pořádku. Řekl bych, že to dělali dveře u řidiče, ale po cca. 5ti pokusech se to nikdy neopakovalo a ještě nejlepší diagnostika je čistá jako slovo boží...Hmm zajímalo by mě jak někdo může vyvíjet budíky, které jsou citlivé na odběr proudu, protože to auto jinak i normálně zrychlovalo když se to stalo. Prostě jen budíky zhasly. Upraveno Únor 21, 201114 r od ferda25
Únor 22, 201114 r Autor Můžete za jízdy zkusit někdo tenhle postup: 1. stáhnout o cca 10 cm pravé přední okno a opět ho zavřít 2. stáhnout o cca 10 cm levé přední okno a opět ho zavřít 3. pak zkusit obě dvě najednou cca 3 x za sebou zavřít v zavřené poloze.
Únor 23, 201114 r Autor Tak buď rád a jestli máš chuť tak to občas zkus..Je někdo další kdo by to mohl zkusit..Všem děkuju
Únor 23, 201114 r Kdyz drzim stlacene tlacitko zavreni a okno je zavrene, tak mi mirne pohasne podsviceni budiku, ale jinak nic.
Únor 24, 201114 r Autor Tak jsem to i natočil....pěkné u Superba. Co asi budou asi dělat každý půlrok nové modely...další Toyota???? NVEExport.0001.wmv
Únor 24, 201114 r ferda25 - tak to hurará do servisu - tohle určitě není dobré, aby to časem neudělalo na elektroinstalaci vozidla nějakou paseku
Únor 24, 201114 r Autor Bohužel neznám servis v Čechách kde mám pocit, že by něco podobného vyřešili. Jak říkám diagnostický výpis je čistý a budíky je jasně vidět, že jsou jako kdyby je někdo znovu zapnul(viz. mfd uprostřed maxi-dotu). U rok starého auta masakr.
Únor 27, 201114 r Take jsem zkousel a vsechno v pohode, nic nezhasina, rucicky na tlacitko oken vubec nereaguji. Jedine jak psal nekdo vys po zatazeni vypinace pri zavrenych oknech je to malinko znat na podsvetleni.
Únor 27, 201114 r A nebude to jen přechoďákama na přívodech? Ty spouštěče mají docela fest odběr, 5A každý bych řekl minimálně - dost dobře při dojíždění nadoraz i 10A (krátkodobě, než je vypne dojezdová ochrana) - pak stačí přechodový odpor 0,1ohmu a úbytek 1 volt je na světě. A že ty přechoďáky můžou být mnohem, mnohem vyšší - klidně i půl ohmu... Prostě se šetří, kdyby tam byly kontaktní pérka s pozlacením jako u hifárny, sice by se přechoďáky vyloučily, ale zase by autí stálo minimálně o 10 tisíc víc - přece by si nenechali zaplatit jen tu galvaniku za pár šprdlíků... Navíc - kdy potřebujete přes ten přívod opravdu v jeden moment najednou cucat takový příkon? Já když zavírám okna, tak mačkám oba spínače s prodlevou asi tak půl vteřiny od sebe - právě z toho důvodu, aby na doraz do rámu nedojížděly obě skla najednou a ten "dorazový odběr" nebyl požadován na obě strany naráz... Buďte rádi, že si vezete (_!_) a že vám přitom nekape na šišku, nemrznou vám kulky a nelítají brundibáři do huby - jako na motorce... Taková rozmazlenost... Kdo nezažil ježdění s celoročně u chodníku "garážovanou" šáde, ten může akorát tak mlčet a šoupat nohama - to bylo vždycky v zimě když klesl teploměr pod -10°C veeeeeliký dilema - ODEMKNU DVEŘE nebo NEODEMKNU? A když odemknu, nebudou dveře přimrzlý a OTEVŘU JE? A potom - CHYTNE nebo NECHYTNE? A ve finále - když už se mi povede ji odemknout, otevřít a nastartovat - nenatekla mi voda do dveří a BUDOU DRŽET ZAVŘENÝ? Pak byste zapomněli na nějaký starosti s poblikávajícíma LEDkama v podsvícení budíků a byli byste rádi, že vůbec nějaký budíky v autě máte - a že jedete...
Únor 27, 201114 r Autor Taky názor. Můžu jen říct, že s tím nesouhlasím. To je jako kdyby mi někdo udělal střechu na domě a sem tak odlétla za velkého větru taška a přišel mi pak ten člověk co mi dělal střechu vystětlovat, že dřív by mi ulétla celá střecha a ne jen taška. Dřív se musely foukat skoro denně pneumatiky, protože ucházely...zkus najít někoho kdo by nejel do servisu, kdyby ji musel foukat jen jednou za 14 dnů(myšleno z lidí do kupují nová auta).
Únor 28, 201114 r Podívej se - z hlediska majitele auta je to sice k nasrání, ale z hlediska funkce to ničemu nevadí - protože to prostě je projev zvýšenýho odběru proudu z baterky a po vypnutí pojezdu okna koncákem to zase zmizí a řekni mi, kolik lidí v jeden moment civí na palubovku a zavírá okna. Komu to vadí, má možnost si to nechat odstranit - znamená to odstranit oxidaci na všech plochách kontaktů, spínačů a konektorů od hlavního přívodu pod palubkou až k tomu podsvícení a spouštěčům oken. Svůj díl viny má i tenká instalace - ještě ve Favouších a Felinách byla veškerá drátovačka udělaná z mědi o průřezu 2,5mm sq (s výjimkou kabelů alternátor - baterka a baterka - startér), naproti tomu co jsem koukal na instalaci modenějších aut, jsou tam drátky s bídou poloviční. Taky povrchová úprava kontaktních ploch je mnohem "šetrnější" než bývala. Příčinou je snaha ušetřit - silnější instalace je jednak dražší, druhak těžší - na autě velikosti Supa bude rozdíl ve váze mědi mezi starou instalací a modernější (i kdyby nebyly nové a nové "vychytávky" vyžadující větší počet vodičů) určitě v řádu kilogramů - a spočítej si cenu kila mědi v podobě kabelového svazku a připočti k tomu vliv váhy auta na spotřebu. Prostě katujou se kosty - jak na přímých pořizovacích nákladech, tak na nákladech provozních. Lehčí kabeláž na 1 autě znamená nižší váhu jedoucího auta = nižší spotřebu (aspoň papírově) a taky, že se těch kabelových sad při převozu od subdodavatele na montáž do 1 nákladu vejde víc = jeden náklad montážních komponent znamená větší počet vyrobených aut = zase o něco klesne cena... Takhle se prostě dociluje snížení ceny finálního výrobku - centík k centíku a nakonec je modernější auto o X tisíc kulatejch lacinější, než stejný vůz, ale o dva roky starší... A co je nejhorší - tyhle tendence celou konstrukci auta programově oslabovat nepostihují jen miliónové producenty lidových vozů (i když nevím, co je třeba na Supu lidovýho), ale i výrobce "prémiových" značek - Ferrari, Porsche, Jaguar, Bentley... Prostě kdo nesníží cenu aspoň z pohledu výrobních nákladů, ten hůř prodá a ve finále krachne... A koupějí ho šikmáci a budou dělat v Šiš-kongu svoje Ferarri za poloviční cenu, než za jakou ho produkuje Maranello - akorát že bude s podivem, že se takový auto nerozpadne hned po sjetí z montážní linky...
Únor 28, 201114 r Ekkar - neříkám, že to co píšeš nemá obecně svou logiku. Nicméně problém je v tom, že to u ostatních aut nedělá. Tj. dotyčný má problém, který by mít něměl.
Únor 28, 201114 r Stačí vzít voltmetr a jít po přívodu směrem od baterky - vždycky cvaknout spínačem oken a dívat se, kde dojde k poklesu napětí - závada je na kontaktu PŘED tím místem, kde to začne padat. Bohužel je to práce pro minimálně 2 člověky, nebo člověka a cvičenýho opa - ten chytřejší jde měřákem po drátech a ten s IQ tykve jen na povel cvaká spínačem...
Únor 28, 201114 r Jo, je to jako tenkrát, když přijeli dva maníci s hovnocucem k žumpě, odklopili dekl, strčili pod něj sací hadici a začali pumpovat. Po chvíli se hadice zacukala a přestala nasávat. Starší a důležitější maník sundal hodinky a skočil do žumpy závadu opravit. Potopil se, šmátral, šmátral, pak se vynořil a vyžádal si devatenáctku klíč. Mladší otevřel brašnu s vercajkem a žádané staršímu podal. Ten se zase potopil a dál šmátral kolem hadice. Stejně se to opakovalo s kusem drátu a kleštěma. Po chvíli se hadice zase zacukala a začala nasávat. Starší maník vylezl ze žumpy, oklepal ze sebe sračky a říká mladšímu: "Uč se mladej, ať nemusíš furt jen podávat vercajk...!"
Únor 28, 201114 r Ekkar_z_Bastlírny: myslím že to tady žáčínáš moc rozebírat a řekl bych k h... Pokud jsem člověk, co si koupí Superba - vlajkovou loď Škody, tak budu dělat vše, aby tuhle závadu nedělalo. Měl jsem několik aut, přes Octavie, Fabie, Roomstery ... nyní Superba a vím, že pokud by mi to tohle udělalo,dám to na záruku, ať to opraví, nedělalo mi to na žádném z aut, tak proč nyní ano? Tím docházímě k tomu, že jsme na diskuzním fóru a diskutujeme o tom co by to mohlo být a kam to dát, aby to opravili. V tvém případě bchom to tady mohli zrušit, napsat všem, co se projevují závady, se kterýma se dá jezdit ať se na to vys... a neřeší. Svítí ti ABS? proč to řešit? je to jen čidlo... Fouká ti studený vzduch místo teplého? Vys... na to, vždyť to tak casto nepoužíváš. Já a myslím že i hodně lidí z fóra má rado své auto v pořádku a strají se o něj aby jezdilo a dělalo to co má. Tak tu nerozebírej své výplody ohledně mědi, spínačů apod. Ferda : zkoušel jsem to včera také a nic mi to nedělá, tak zkus někam zajet a dej vedet jak si dopadl. Upraveno Únor 28, 201114 r od Dandiel
Únor 28, 201114 r Ekkar_z_Bastlírny: myslím že to tady žáčínáš moc rozebírat a řekl bych k h... Pokud jsem člověk, co si koupí Superba - vlajkovou loď Škody, tak budu dělat vše, aby tuhle závadu nedělalo. Měl jsem několik aut, přes Octavie, Fabie, Roomstery ... nyní Superba a vím, že pokud by mi to tohle udělalo,dám to na záruku, ať to opraví, nedělalo mi to na žádném z aut, tak proč nyní ano? Tím docházímě k tomu, že jsme na diskuzním fóru a diskutujeme o tom co by to mohlo být a kam to dát, aby to opravili. V tvém případě bchom to tady mohli zrušit, napsat všem, co se projevují závady, se kterýma se dá jezdit ať se na to vys... a neřeší.... Já netvrdím, že se to nemá odstranit - ale říkám, co je příčinou takového chování (nedostatečná protikorozní ochrana vodičů = i oxidace mědi je koroze!) - a je průser největší, že to postihuje i ne zrovna lidové vozítko, které někdo nazývá vlajkovou lodí - já osobně bych se mu po těchto zkušenostech vyhnul. Jak už jsem napsal jinde - v jednom dosti vzdáleném zahraničí mají škodovky dobrou pověst, dokonce oktávie dvojkové řady jsou vyhledávaným a reprezentativním vozidlem, ale s kým jsem tam měl možnost toto téma probírat, každý řekl "radši dvojku oktávku v plný palbě než za ty samý peníze supa v základu". A není to Evropa - je to dokonce na jiném kontinentě. Zde je vidět, jaký význam přikládá výrobce této typové řadě a co se asi odehrává ve výrobě... Bohužel. A taky sám vidíš, že přestože jsi šel do nejvyššího typu značky, ani jemu se nevyhýbají závady způsobené oškubáním nákladů až na kost...
Březen 2, 201114 r Ferda25, nedávno jsem řešil obdobný problém na autě starém asi půl roku. Octavia 1.2TSI 77kW, při rozjezdu občas pohasl panel přístrojů a zamrzly na chviličku ručičky analogových ukazatelů, výpis diag. negativní, vzhledem k tomu že nebyla nikde chyba v komunikaci s jinými řj , vyloučil jsem napájení, byla to garanční zakázka a s TSC doporučili aktualizovat FW rádia Swing..... a od té doby je pokoj...... Asi bych to hledal DOST dlouho J.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.