dudusk Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 (editace) Ahoj, začal jsem si hrád s led proužky a chtěl bych dodělat ty červené světýlka co dřív dávali do dveří na FI a zároveň bílé světlo , které by svítilo na zem. Už jsem měl rozdělaný kufr, kde jsem si dal na dveře červené světýlka, ale musel jsem táhnou kabel až od žárovky v kufru. Na spínači mě to nešlo, asi se světýlko rozsvicuje tím, že se v mikrospínači ukostří a tak už jsem tahal z žárovky. Dal jsem si i zelené na osvětlení prostoru podlahy a ty jsem napojil na světýlko na stropě. Chtěl bych to i na boční dveře, ale kdyby to už někdo dělal a poradil, tak by mě to pomohlo. Díky Editováno: 12. Březen 2011, autor: dudusk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 No to se mi líbí.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 No musím říct, že jsem o něčem podobném přemýšlel. Ani ne tak ta červená světla (i když proč ne), ale hlavně po vzoru SIIC bílé světlo, které by svítilo do kufru a před kufr. Jedno světlo mám totiž docela často zabarikádované. Co pro elektrikou netknuté podrobnější návod co a jak? Má někdo zkušenosti s vhodným materiálem, který by osvětlil kufr a prostor před ním? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 12. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 Osvětlení prostoru pod kufrem mám, je to sice špatně vidět, ale jsou to ty dva body u krytu motorku stěrače. Diody se kupují v elektru, jsou různé barvy. Diody mají mikroprocesor, takže se nespálí jako ty levné s odporem a různé svítivosti. Proužek diod je na druhém obrázku. Ze spodní strany má lepící pásku. Stříhá se to po oddílech se třema diodama,takže je jedno kolik si jich dáš- jako délka. Ořízne se takové krycí lepidlo ve kterém je to zalété a přiletuje dvojlinka za cca. 2kč/m. Jeden díl diod stojí do 25kč a jeden metr tak do 400,-kč. Co se týče montáže jen jsem natahl dvojlinku od větýlka v kufru. Docela bez problémů, jen ta hadička k ostřikovači je dost křehká, tak mě v průchodce praskla, ale šla nadstavit jinou, co mají v domácích potřebách. Drát se pak přiletuje na ten proužek diod. Diody se musí přesně připojit, jinak nesvítí- plus na plus a mínus na mínus. Docela jednoduché, jen to tahání drátů .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 12. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 Tohle bych taky chtěl, ale nemám odvahu rozdělat světla. http://www.youtube.com/watch?v=iy6SQuZMAhQ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 To vypadá moc hezky má to tedy asi zapojený jak na dení svícení tak i pozičky.... ale tý práce s tím..... a pak Tě s tim vyhoděj z STK..... J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 13. Březen 2012 Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 kde si napojil kabel na vnutornu lampu lebo aj ja o tom uvazujem len neviem kde to napojit a nechce sa mi rozoberat strop. Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 13. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 Vyloupneš sklíčko světýlka, uprostřed jsou dva šroubky, ty drží světýlko ve stropě. Kabeláž jsem napojil přímo na tu středovou žárovku- sufitku a natahl ho kolem čelního skla a kolem dveří až k prahům a od tud rozvedl. Doporučuji bílou barvu, zelená není v hodná. Předělával jsem na bílou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 13. Březen 2012 Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 hmmm toho som sa obaval!! jednoduchsie by to bolo napojit myslim na BSG jednotku len neviem kde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 13. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 Co je na tom složitého? Rozděláš jen to světýlko, zbytek se zasune za okraj stropnice a plast na A sloupku buď odtrhneš, nebo opět jen zasuneš za okraj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 13. Březen 2012 Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 neni nic zloziteho len nechcem rozoberat A stlpik a myslim ze je to jednoduchsie zapojit dole pod volantom do jednotky bud BSG alebo konfortky pretoze idu tam tie kable len ziszit kde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 13. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2012 Jak myslíš. Já bych chtěl zjistit, jak připojit červené světélka na jednotlivé dveře? Chtěl bych udělat ty červené světýlka zevnitř dveří a osvětlení nástupního prostoru, ale nikdo není schopen poradit, kde napojit, aby se rozsvítilo jen to u otevřených dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 Podla mna budes musiet rozobrat kazde dvere a v kazdom zamku je mikrospinac co vlastne ukazuje aj na palubovke ktore dvere su otvorene treba premerat ktory kabel to je jak tak ked sa zajtra k tomu dostanem tak idem rozobrat soferove dvere pretoze chcem dorobit dotahovanie okien pri zamknuti auta dnes som sa ktomu nedostal lebo som montoval coming home Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 14. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 OK budu rád. Co se týče dovírání (otevírání)í oken přes dálku, to mě taky zajímá, soft. to prý nejde, měníš ř.j. centrálu? A coming home jak děláš, to uděláš natvrdo při každém zamknutí, nebo jsi nainstaloval nějaké čidlo na světlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 (editace) namontoval som to na tvrdo ako spominas i ked je k tomu aj dioda na svetlo ale som ju nezapojil pretoze kamos to ties montoval a vraj to zvyklo blbnut, nastavil som to cca 20s fuguje to skvele a k tomu vnutornemu svetlu uz som zistil ktory to kabel . Nemenim riadiacu jednotku ale len dorobim tam jednu vecicku a malo by to fungovat uvidim zajtra Pozrem ti aj ten mikrospinac na dverach Inak je to tento coming home http://www.e-xenony.cz/automat--rozsvecovani-svetel/coming-home-sensor Editováno: 14. Březen 2012, autor: LujdziL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlovarak Vloženo 1. Duben 2012 Sdílet Vloženo 1. Duben 2012 tak ten soudruh ze západního Německa má ty světla moc pěkný. To by se mě moc líbilo. JInak osvětlení dveří jako bylo u FI mě docela chybí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 trochu oživím nevíte kterou cestou vedou káble nahoru ke světlu v interiéru? potřebuji někde napíchnout dveřní světla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 život Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 21. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2013 (editace) levý přední sloupek ideální odchytnout u BQM Editováno: 21. Prosinec 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.