Publikováno Březen 12, 201114 r Ahoj, začal jsem si hrád s led proužky a chtěl bych dodělat ty červené světýlka co dřív dávali do dveří na FI a zároveň bílé světlo , které by svítilo na zem. Už jsem měl rozdělaný kufr, kde jsem si dal na dveře červené světýlka, ale musel jsem táhnou kabel až od žárovky v kufru. Na spínači mě to nešlo, asi se světýlko rozsvicuje tím, že se v mikrospínači ukostří a tak už jsem tahal z žárovky. Dal jsem si i zelené na osvětlení prostoru podlahy a ty jsem napojil na světýlko na stropě. Chtěl bych to i na boční dveře, ale kdyby to už někdo dělal a poradil, tak by mě to pomohlo. Díky Upraveno Březen 12, 201114 r od dudusk
Březen 12, 201114 r No musím říct, že jsem o něčem podobném přemýšlel. Ani ne tak ta červená světla (i když proč ne), ale hlavně po vzoru SIIC bílé světlo, které by svítilo do kufru a před kufr. Jedno světlo mám totiž docela často zabarikádované. Co pro elektrikou netknuté podrobnější návod co a jak? Má někdo zkušenosti s vhodným materiálem, který by osvětlil kufr a prostor před ním?
Březen 12, 201114 r Autor Osvětlení prostoru pod kufrem mám, je to sice špatně vidět, ale jsou to ty dva body u krytu motorku stěrače. Diody se kupují v elektru, jsou různé barvy. Diody mají mikroprocesor, takže se nespálí jako ty levné s odporem a různé svítivosti. Proužek diod je na druhém obrázku. Ze spodní strany má lepící pásku. Stříhá se to po oddílech se třema diodama,takže je jedno kolik si jich dáš- jako délka. Ořízne se takové krycí lepidlo ve kterém je to zalété a přiletuje dvojlinka za cca. 2kč/m. Jeden díl diod stojí do 25kč a jeden metr tak do 400,-kč. Co se týče montáže jen jsem natahl dvojlinku od větýlka v kufru. Docela bez problémů, jen ta hadička k ostřikovači je dost křehká, tak mě v průchodce praskla, ale šla nadstavit jinou, co mají v domácích potřebách. Drát se pak přiletuje na ten proužek diod. Diody se musí přesně připojit, jinak nesvítí- plus na plus a mínus na mínus. Docela jednoduché, jen to tahání drátů ....
Březen 12, 201114 r Autor Tohle bych taky chtěl, ale nemám odvahu rozdělat světla. http://www.youtube.com/watch?v=iy6SQuZMAhQ
Březen 13, 201114 r To vypadá moc hezky má to tedy asi zapojený jak na dení svícení tak i pozičky.... ale tý práce s tím..... a pak Tě s tim vyhoděj z STK..... J.
Březen 13, 201213 r kde si napojil kabel na vnutornu lampu lebo aj ja o tom uvazujem len neviem kde to napojit a nechce sa mi rozoberat strop. Vdaka
Březen 13, 201213 r Autor Vyloupneš sklíčko světýlka, uprostřed jsou dva šroubky, ty drží světýlko ve stropě. Kabeláž jsem napojil přímo na tu středovou žárovku- sufitku a natahl ho kolem čelního skla a kolem dveří až k prahům a od tud rozvedl. Doporučuji bílou barvu, zelená není v hodná. Předělával jsem na bílou.
Březen 13, 201213 r hmmm toho som sa obaval!! jednoduchsie by to bolo napojit myslim na BSG jednotku len neviem kde
Březen 13, 201213 r Autor Co je na tom složitého? Rozděláš jen to světýlko, zbytek se zasune za okraj stropnice a plast na A sloupku buď odtrhneš, nebo opět jen zasuneš za okraj.
Březen 13, 201213 r neni nic zloziteho len nechcem rozoberat A stlpik a myslim ze je to jednoduchsie zapojit dole pod volantom do jednotky bud BSG alebo konfortky pretoze idu tam tie kable len ziszit kde
Březen 13, 201213 r Autor Jak myslíš. Já bych chtěl zjistit, jak připojit červené světélka na jednotlivé dveře? Chtěl bych udělat ty červené světýlka zevnitř dveří a osvětlení nástupního prostoru, ale nikdo není schopen poradit, kde napojit, aby se rozsvítilo jen to u otevřených dveří.
Březen 14, 201213 r Podla mna budes musiet rozobrat kazde dvere a v kazdom zamku je mikrospinac co vlastne ukazuje aj na palubovke ktore dvere su otvorene treba premerat ktory kabel to je jak tak ked sa zajtra k tomu dostanem tak idem rozobrat soferove dvere pretoze chcem dorobit dotahovanie okien pri zamknuti auta dnes som sa ktomu nedostal lebo som montoval coming home
Březen 14, 201213 r Autor OK budu rád. Co se týče dovírání (otevírání)í oken přes dálku, to mě taky zajímá, soft. to prý nejde, měníš ř.j. centrálu? A coming home jak děláš, to uděláš natvrdo při každém zamknutí, nebo jsi nainstaloval nějaké čidlo na světlo?
Březen 14, 201213 r namontoval som to na tvrdo ako spominas i ked je k tomu aj dioda na svetlo ale som ju nezapojil pretoze kamos to ties montoval a vraj to zvyklo blbnut, nastavil som to cca 20s fuguje to skvele a k tomu vnutornemu svetlu uz som zistil ktory to kabel . Nemenim riadiacu jednotku ale len dorobim tam jednu vecicku a malo by to fungovat uvidim zajtra Pozrem ti aj ten mikrospinac na dverach Inak je to tento coming home http://www.e-xenony.cz/automat--rozsvecovani-svetel/coming-home-sensor Upraveno Březen 14, 201213 r od LujdziL
Duben 1, 201213 r tak ten soudruh ze západního Německa má ty světla moc pěkný. To by se mě moc líbilo. JInak osvětlení dveří jako bylo u FI mě docela chybí.
Prosinec 12, 201311 r trochu oživím nevíte kterou cestou vedou káble nahoru ke světlu v interiéru? potřebuji někde napíchnout dveřní světla
Prosinec 21, 201311 r levý přední sloupek ideální odchytnout u BQM Upraveno Prosinec 21, 201311 r od KoNG
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.