Přejít na obsah

Zapojenie zosilovača + autoradia


fenex

Doporučené příspěvky

Zdravím,

som amatér, berte ma prosím s rezervou.

Mám problém zo zapojením zosíku, viď obrázok 1 - takto by to malo ísť ale keď priložím červený plus tak zosík iba preblikne.

1.gif

ZOsík svieti naplno iba keď priložím červený naraz ku: 12+ a REM (viď obrazok 2). Problém je v tom že aj keď vypnem zapalovanie a vyberem klúč, stále svieti (čo asi nieje dobré pre batériu).

Rádio mi tiež ide iba pri tomto zapojení (keďže si asi bere štavu cez REM zo zosíku).

2.gif

chcel by som to mať tak, aby sa zosilovač zapol spolu so zapalovaním, a vypol ked vyberem klúč.

Káble sú OK, štava v červenom je (poistka je ok), autobatéria je 2 mesiace stará.

PS: minule som len priložil modry tenky z Rádia ku ČERenému + (aby mi aspon rádio hralo) a síce hralo ale nefungovalo centrálne uzamykanie :D:D:D, až kým som to nerozdelil.

Vďaka za rady !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...zesilovač NEMŮŽE reagovat na zapnutí nebo vypnutí klíčku, ale na zapnutí a nebo vypnutí autorádia.Máš tam "bludné" proudy proto ti reaguje centrál.

Jestli to máš zapojené podle nákresu tak by to mělo vše fungovat správně, ale modrý kabel REMOTE zapoj na spínané +12V autorádia kde je většinou spínané napětí pro el. anténu.Tam budeš mít napětí při zapnutém rádiu a zesilovač ba měl být zapnutý.

Chyba je v zapojení samotného rádia protože když ti hrálo při napojení na baterku (přes REM) tak je chyba u rádia.Přilož foto zapojení autorádia na ISO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

sakra sakra, je tu niekto z Bratislavy kto sa mi na to pozrie?

prikladam kvalitnejsie foto.

zistil som, ze na konci REM modreho kablika nieje napetie (presvietil som to ziarovkov)

ale ako vravim, ked ho prilozim k cervenemu tak sa zapne radio....

som zufaly Vdaka za odpoveď.

post-44424-0-71014200-1306432360_thumb.j

Editováno: , autor: fenex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ISO konektoru na kabelovém svazku z rádia se podívej na pin č.5 - jestli se na něm po zapnutí autorádia objeví +12V. Nekoukej na protikus, co je na kabeláži v palubce. Vyzkoušej to vyndané z auta. Myslím si, že někdo udělal při instalaci chybu a ten drát REM (neboli REMOTE = ovládání) na ISO konektoru spojil přímo s ovládacím drátem pro rádio od spínačky - pin č.4 (červený). Správně to má být tak, že na pin č.7 ISO konektoru jde trvalých +12V z baterie jen přes pojistku, na pin č.4 jde také +12V, ale spínáno spínací skříňkou, na pin č.8 jde kostra. Pin č.5 je VÝSTUP z rádia pro napájení a ovládání dalších zařízení - napojuje se na něj běžně třeba napájení anténního předzesilovače. Důležité je, že +12V se na tom pinu č.5 může objevit až po zapnutí rádia - buď jen aktivací pinem 4, nebo manuálním zapnutím. Pokud na tom pinu 12V po zapnutí nemáš, je potřeba dát opravit rádio - a zkontrolovat zapojení celého rádia a zesilovače, protože je tam pravděpodobně bota...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Čaute. Akurát chcem aj ja dávať subwoofer do kufra, ale mám Columbus autorádio. Sygnálové káble vezmem cez high/low prevodník priamo z výstupu. Lenže rozmýšľam ako napojím REMOTE. Cez spínanie antény? Dá sa to zapojiť aj tak, že tam privediem 12 V cez vypínač a tým vypínačom ho budem zapínať a vypínať ? Ďakuejm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no v tom ti uz neporadim ked ze nemam origo radio ale ja som mal ten kabel oznaceny stitkom ako rem. ant. tusim tak nejak alebo ak mas skusacku tak si pokukaj ktorych +12V sa ti spina s radiom... tiez ked som nevedel presne na co to napojit tak som to tak hladal :)... alebo si pockaj a urcite ti niekto poradi kto pozna ako to je na tom tvojom radiu... inak mimochodom si v sekcii fabia autohifi to len tak na okraj :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Cau lidi prosim vas vim ze uz tady je jedno tema ale nemuzu ho ted najit je nejaky zahrabany mam problem chci si natahnout kabely + a - od baterky do kabiny sundal jsem filtr baterku ridici jednotku ale proste nikde nemuzu najit ty pruchody prosim vas nemate nekdo fotky pro lamky jako jsem ja? nebo jestli by se nekdo v praze nudil kdo by mi je ukazal.Kazdy den se v tom vrtam a nikde nic nemam jsem nestastnej tady nebo tel. 777 40 77 44 predem diky za rady... jo mam fabku 1.4 mpi 44kw 2001rv

Editováno: , autor: Chujomila
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Záleží na velikosti odběru. Pokud bude stačit velikost proudu předřazené hlavní pojistky pro interiér, půjde použít některá z volných pojistek vlevo uvnitř palubovky, jinak je potřeba protáhnout samostatné vedení až k baterce a tam umístit i samostatnou pojistku. Velkým přínosem bude, pokud k zesilovači natáhneš nejen kladný přívod, ale také samostatný kabel o shodném průřezu pro záporný pól - ten je u zesilovačů s příkonem vyšším než cca 200W téměř životně nutný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...