libero Vloženo 8. Červen 2011 Sdílet Vloženo 8. Červen 2011 tak teraz hlavne skontroluj ako vyzerá klinový remeň a ak bude od nafty,TAK HO RÝCHLO VYMEŇ!! videl som čo dokáže urobiť klinový remeň zničený od nafty....MOTOR KO!!.. motor poriadne vystriekať,odmasniť... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudyx Vloženo 8. Červen 2011 Sdílet Vloženo 8. Červen 2011 urcite, ted budu radsi jezdit dva dny s Renaultem a O budu se budu venovat v sobotu, potřebuje vyluxovat a umýt Dneska jsem byl doplnit klimu, kurník to je rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 'libero1071' má pravdu. Jestli jsou řemeny od nafty tak můžou být nažrané a můžou prasknout. Na to bacha! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 9. Červen 2011 Sdílet Vloženo 9. Červen 2011 jj nafta žere nejen řemeny, pořádně vyčistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semirr96 Vloženo 24. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2011 zdar clenove mam takuto dilemu mam oktavku II 1,9 TDI 77 KW najeto 90 000 km robi mi to spotrebu kratkodobu 7.0/100 a dlhodobu 6.8/100 podla MAXIDOTU pri uplne normalnej kludnej jazde. Doteraz som to nejak neriesil zdalo sa mi to normalne, az doteraz ked kamos aj bracho si obstarali ulne iste oktavky s rovnakymi motormi a im to ukazuje kratkodoba 5.5/1OO dlhodoba 4.7/100 a brachovi to ukazuje kratkodoba 5.3/100 a dlhodoba 4.9/100. Ich oktavky maju 127 000 km a 140 000 km. Moze byt ze s tou mojou nieco je, neni napriklad treba nieco dat skontrolovat, alebo neviem čo. Čo si o tom myslite? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 Tak si vymente auta. Nech brat ti pozicia svoju a ti mu das tvoju octaviu. A jazdite. A potom porovnajte spotrebu. Na diesli treba vediet aj jazdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 Navíc MaxiDot de "seřídit" aby ukazoval +- jinak a tím pádem se mu nedá 100% věřit. Zpotřebu si zpočítej podle natankovaný nafty a ujetejch KM. Navíc ji ovlivňuje jestli jezdíš krátký a oni dlouhý trasy, jaký máš pneu a jak sou nafouklí, jestli máš rakev atd. Pak to píchni na VAG a údajně by měla jít odečíst spotřeba a stav PHM v nádrži přes VAG. Tím se dobereš nejpřesnějších hodnot. Jinak jak píše Prochy. Prohoďte si na tejden auta, vynuluj te spotřeby a uvidíš. Pokud ty pojedeš stejným stylem za málo, tak začít hledat. Ale to je zase VAG, tlaky v motoru, nastavení..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 (editace) Krátkodobou mám 5.2-5.8l/100 a dlouhodobou 80% město 20% dálka 5.6l/100km. Ovšem záleží na naftě. Tankuji jen VERVU a přidávám VIF, mám totiž vyzkoušeno že spotřeba se hned sníží min o 0,5l/100km. Pneu mám 15-cky nafoukané na 2.5. Jezdím sám + 10kg náklad. Najeto mám přez 150.000km Editováno: 25. Červenec 2011, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 Uz som sa potesil ze najdem chybu Mam O2, 2008, 1.9 tdi, DPF. Mam spotrebu kombinovanu okolo 7,8 az 8,2.. Ked idem mimo mesta drzim sa okolo 6,5.. neviete cim to moze byt???? Ked niekomu poviem kolko mi to zere, tak neveria (( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda apm Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Zdravím Mám taky problém se spotřebou u OII 77Kw.A nebo spíš s maxidotem.Na nádrž najedu +/- 800-900km což je asi normál,ale maxidot mi ukazuje jak průměrnou 15l tak dlouhodobou spotřebu kolem 14l.Při volnoběhu se místo 0 u okamžité spotřebi ukáže " -- " tohle a po rozezdu to dokáže vyběhnout až na 68l.Zkoušel jem vyresetovat spotřeby,ale nepomohlo to.Vyměnil jsem palivový filtr a zkontroloval jsem těsnost spojů potrubí ale žádná změna.Prosím teda o radu jestli stím máte někdo zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Pokud vím, korekce výpočtu průměrné spotřeby jsou schopni udělat v autorizáku. 800-900 km je zcela běžný nájezd na jednu nádrž, takže chybu bych hledal opravdu jen v SW pro výpočet spotřeby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Rozumné by bylo si ale přeci jenom udělat výpočet spotřeby reál. To znamená dotankovat po hrdlo - vyjezdit a potom dotankovat znova po hrdlo a hned zjistíš kolik ti to vlastně žere. Podle toho pak nahlásit korekci v autorizovaném servisu jek zde psal nuff. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 Kvůli korekci nemusíš do autorizáku, stačí VAG ale jde to jen o +, - 15% a ty čísla co uvádíš jsou sakra víc takže bych šel za nějakým odborníkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 kluci berete v potaz velikost kol to kecá i tacho takže spotřeba je pořád orientační né ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 S předepsaným rozměrem je obvod kol dle mého tak nějak stejný ať máš 15, 16 nebo 17. Větší disky = menší profil pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 no to je to co mě právě zajímá jestly to tak je nebo ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mark00 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 obvod sice je tak nějak stejný, ale zase platí větší disk = větší šířka, tudíž větší valivý odpor a tím větší spotřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 no jo ale kolik to udělá plus mínus 0.5l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Já reagoval na to že tacho kecá, se 17 je spotřeba klidně o litr větší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Pokud používáš předepsané disky a pneu, tak se obvod nezmění a tím se ani nezmění zkreslení techometru. Pokud použiješ kola větší než předepsaná tzn.18" a 19" nebo pneu na větším profilu, tak změníš obvod a tím zkreslíš tachometr. Co se týká spotřeby tak po přechodu z 15" na 17" (letní pneu u obou), mi vzrostla spotřeba o 1L. Malý dodatek, když v zimě jezdím na 15"+zimní pneu tak v létě na 17"+letní pneu - nepoznám změnu ve spotřebě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 ogast Hmm ja sa len čudujem prečo automobilky montujú do áut katalyzátory a DPF filtre za drahé peniaze keď stačí dať do nádrže tvoju zázračnú tabletku a emisie o 70% sú dole... A ešte by ma zaujímalo ako si na to prišiel že máš o 70% nižšie emisie... Ráno si sa zobudil naštartoval auto pozrel si sa na výfuk a hľa radujme sa emisie mám o 70% nižšie waw... K tej spotrebe sa radšej ani nevyjadrujem blud na blud... Predstav si ja mám spotrebu 5,4l reál aj bez tvojich tabletiek a zvyšovať si náklady na spotrebu nemienim kupovaním zázračných tabletiek nemienim... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 Běžte s těmi bludy do pr.... Ale ten web jsem si přečetl, krásné zasmání z rána. Doporučuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 Chlapy nějak mi utekla pointa ohledně nějakých tabletek. Četl jsem tu poslední dva příspěvky a jsem nějak zmatený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 jo taky to nechápu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 Už to někdo promazal, někdo tu nabízel nějaké tablety do paliva a jak je to super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.