Přejít na obsah

Slabý hluk při vyšláplé spojce


schneefall

Doporučené příspěvky

Zdravím

Mám od novoty fabii sedan 1.4 50 Kw 2002 najeto 43 000 km a dnes jsem jel výjimečně bez rádia a na křižovatce při zařazeném neutrálu a vyšláplé spojce se ozýval jakýsi rachotivý zvuk.Když spojku sešlápnu, tak to přestane.Auto jinak jede uplně normálně s ničím jiným problémy nejsou akorát mě teda ještě rozčiluje vysoká spotřeba, která je stejná jako na moji oktavii 1.6 - 7,5 l, ale to sem nepatří.Za případné nápady či poznatky vám děkuji.Hlavně aby to nebyl náběh na nějakou drahou opravu.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nevim jestli to je stejne ale me na MPI 1.4 se 150 500 km chrasti spojkove lozisko .. slysim to i s radiem ja ho moc nahlas neposloucham ale kdyz ji seslapnu prestane to .. pry to je lozisko co jsem se tady dozvedel tak mozna to mas to same ale to pri 40 000 teda moc nevydrzela .. jsi s tim najezdil tak malo km za tolik let? A jestli to nemas teda tu 2 lambdovou fabku tak spotrebu snizi vycisteni klapky :palec2: a kdyz to nesnizi spotrebu ani to nicemu neuskodi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto si koupil děda v nějakých 78 letech teď mu táhne na 90 a občas stím vyjede ale jízdy jsou velmi velmi sporadické, spíš auto stojí v garáži.Kdybych stím nejezdil já, tak to auto má dnes tak 15 000 km.Bylo období kdy to stálo 4 měsíce v kuse v garáži.Loni se dělaly poprvé destičky :D, má to ještě gumy z fabriky no prostě exponát.. Na tu klapku by se chtělo podívat, protože se mi stalo, že skákaly otáčky, u oktávky mi to vyřešilo právě to vyčištění klapky.No a to spojkové ložisko no hold stane se, také si myslím, že to bude nejspíš tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerekl bych, ze je nejlepsi koupit auto po nejakem duchodci co s autem ujel sem tam par km a pak dlouho auto stalo. Za ty roky tam uz bude stejne hodne veci na vymenu, a auto bude hooodne line, protoze urcite jezdilo jen couracky a dedulove jak jsem uz hodne krat videl, tam proste neco zaradi a jedou a jedou dokud auto vazne nezacne poradne cukat tak tam pak neco jineho zaradi a jedou vesele dal :feve: O stani na seslaple spojce a dalsich pripadech uz ani nemluvim.

( Tak jsem si ted vzpomel na jednoho starsiho ochotneho pana :) Nedavno jsem byl staveny u kamose na malou pomoc s odvzdusnenim brzd. Delal to u garaze, kde je teda hodne garazi vedle sebe. Kdyz jsme odvzdusnovali tak tam prijel do sousedni garaze starsi pan a tak se dival co tam delame. Po chvilce nam nejak dosla brdz kapalina, tak kamos hledal v garazi ale uz zadnou nemel. Starsi pan rikal at chvilku pockame, ze kapalinu ma. Za chvilku opravdu donesl kapalinu.

Ovsem cervenou kapalinu jeste v plechovce KCS :smich: Tak jsem mu rikali ze tuhle kapalinu do toho dat nemuzeme, ze je stara a navic ani nesplnuje normu, ze potrebujeme zlutou idealne DOT 4. On rikal, ze jak chceme, ale ze ji normalne dolival do Felicie a ze se jedna o brzdovou kapalinu :D Co se tyka jeho Felicie, tak ma poctive kolem 80tis za 12roku. Felicie opravdu krasna, ale....)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj tak jsem se rozhodl brzy opravit par veci na podvozku .. asi kosti stabilizatoru,mozna uchyceni stabilizatoru a hlavne silentbloky napravy .. ale hlavne .. chrasti mi to lozisko .. nekdo rika ze to dela lozisko v prevodovce jiny ve spojce .. myslite ze to mam taky resit? Nebo to nechat chrastit? Mam uz 152 700 nejak se to nezhorsuje .. nekdy to chrasti vic nekdy min ale dost to chrasti pri prvnim startu studenem .. ale jinak je to vpohode radi to vpohode jen nechci at se to treba zadre a znici se prevodovka nebo spojka .. chtel bych slyset vas nazor, nazor odborniku :) diky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co vím já,tak rachot vydává ložisko spojky,s tímhle měly potíže už 100 a výše. Každý koho jsem se vždy na toto ptal,tak říkal že si toho nemám všímat,že se to vymění až se spojkou až ti odejde.Dělalo mi to kdysy na 120tce a na fabce mi to dělá taky,i když zatím slabounce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kazdy rika neco jineho :( Tak ja to zatim nebudu resit diky .. me to taky obcas dela slabounce obcas hodne jak kdy ale spojka spina dobre .. dokonce bych rekl ze lip nez na HTP tam se casto stava ze nevypne jednou me dokonce asi zamrzla .. ale to sem nepatri :) tak diky moc preju hodne dalsich stastnych km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...