Přejít na obsah

Octávie I 1.6 75kw výfuk

SteglikCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,dal sem do opravy prasklý výfuk a uložení výfuku.Přidána kovová spona na prasklinu,utěsnění a výfuk přivařen k nýtu od kud byl utržen a pohyboval se.Tohle mi za 1100 událi.Zvuk jak nafta,kouřivost nechám na vás.Podmínky:Velmi chladno po dešti cca 12 stupnu,teplota motoru při testu 90C.Váš názor?

http://www.youtube.com/watch?v=LinYe2HlHLA

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si myslel, že se na kouřivost ptáš v souvislosti s opravou výfuku. Napsals to do jednoho odstavce, dokonce do jedné věty "Zvuk jak nafta,kouřivost nechám na vás." bez bližšího vysvětlení.

Jinak zvuk nemůžeš posuzovat pokud je výfuk pouze opravován. Jestli prorezla a upadla jedna věc, klidně může být prarezlá a upadnutá i některá přepážka a pod.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

No dobrá.Asi jsem to napsal nesrozumitelně.Mám sádru na pravá ruce a tak se snažím své myšlenkové pochody nasoukat co do nejkratších vět.Protože každé psaní na klávesnici levačkou je utrpení.

Myslel jsem to takhle asi.

Ufukoval mi výfuk.Bylo to už jednou spravované spojkou.Tzn,kovová spojovačka se dvěma šrouby a nějaký tmel.To fakt nevím co bylo použito k utěsnění.Přijel jem do servisu.Auto dali do výšky a zjistili že jednak je výfuk utržený od toho držáku v zadní části.Proto výfuk dělal randál,drnčel a cinkal o spodek auta.To bylo zpátky přiděláno.A spojovačka rozdělána a znovu přetěsněna.Řeší se to tímto způsobem z důvodů,že díra je na trubce,která vede ke katalyzátoru.Tudíž navrhovali kompletní výměnu i s katalyzátorem.Není levná záležitost a rozhodli se to naposledy takhle spravit.Příště už bude nutná výměna.

No a já sem přijel domů a zkusil si to natočit,protože už před tím se mi dálo,že to moc rámusí.Za studena se navíc jakoby chvěje motor.Usuzoval jsem právě díře ve výfuku.Na Vagu nevyskočila žádná chyba.Nyní je stav na videu.Výfuk opraven,ale tiché to není.Možná jen můj dojem.A zároven jsem se ptal na tu kouřivost.Jestli třeba to klepání motoru s tím nesouvisí.Ale byla dost zima tak asi ožná i díky tomu to tak čudilo.Asi věci moc hrotím.Zátah to má,tak stačí jen jezdit a ne to furt piplat.

Odkaz ke komentáři

jj, ale jak jsem psal. Zvuk se špatně posuzuje pokud je výfuk starý a už jednou někde prorezl. Prostě nikdo neví jak vypadá uvnitř.

Kouřivost: Mně to přijde OK. "Kouř" se hned rozpustí. Kdyby to měl být třeba olej, tak bude takový těžký, hustší a zůstane "na místě" déle.

Tohle je vodní pára. Jak píšeš, bylo chladno a vlhko.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...