stanmar Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Něco se tu na foru už řešilo : http://forum.skodaho.../page__st__2175 (příspěvek č.2194 a dál) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakrij Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 tak přidávám po čase opět další stejné trable s mojí Oktou 1.8 TSI, po první výměně motoru kvůli přeskočení řetězu se jde měnit motor již po druhé, aktuální nájezd je 51tkm, opět překočil řetěz a auto po víkendu nenastartovalo , myslel jsem si ,že pokud je tam od lonska novej motor,tak už se to nemůže stát ale stalo , po výměně motoru jde auto hned pryč a už žádnej koncern, pěkně Toyota v benzínu a bez turba a různejch emisních zvrhlostí, potřebuju auto na ježdění a né na měnění motorů.Dle technika se jim toto ještě nestalo,prej jestli to auto moc nevytáčim, ale já jezdim s dětma na pohodu a spotřebu, na konec že prej se tam něco kovovýho ulomilo a to byla příčina.Co se ale posere příště ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 tak toto fakt nas*rie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 A ten vymenenej motor mel posledni verzi napinaku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakrij Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 předpokládám že loni novej motor už je vychytanej, takže měl aktuální verze napínáků,horší je,že část opravy si budu muset zasálovat já (práci), to mě dost sere Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 23000km, je to pár dní co to auto má rok staří.https://www.youtube....h?v=aV5L6bCvsE0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 http://www.youtube.com/watch?v=-WWmfA3jo_0#t=5 http://www.youtube.com/watch?v=Qb3hWFP32kE#t=9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 19. leden 2014 Sdílet Vloženo 19. leden 2014 chci se zeptet těm co přeskočil rozvodovi řetěs jakej styl jizdy jste preferovaly mam škodu yeti 1.8 tsi čtiřkolku a servisak mi řekl že mam jezdit min 2000 otaček aby motor nevibroval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 (editace) Moc nerozumím tomu jak by mohla jízda pod 2000 ot/min tohle ovlivňovat. Z toho co vím ze servisu, tak se to stává prý nejčastěji po nastartování a hlavně kvůli napínáku. S napínákem "K" se s tím prý zatím ani jednou nesetkali. Editováno: 20. leden 2014, autor: hansHK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 ono de oto že pod točenej motor vibruje a vytahuje se vic řetěs a pak přeskoči Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 (editace) Moderni motor pod 2000ot neni podtocenej a ani nevibruje, takze toho bych se fakt nebal. Editováno: 20. leden 2014, autor: mike_k 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Rozvodový řetěz je zatížený jen a pouze rozvodovým mechanismem. Zatížení motoru nemá vliv na zatížení rozvodového řetězu. A pokud by se mělo jezdit s otáčkama nad 2 000, volnoběžné otáčky (800 ot/min) by řetězu taky vadily? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 volnobežne otakčy by nevadili pač neni motor zatižen ale nevim nemam v tom skušenosti jenom se ptam co a jak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 (editace) Spíš bych řekl, že řetězu vadí skoková změna otáček motoru. Nízké otáčky motoru můžou mít vliv na tlak oleje a napínák řetězu. Ale toto je ošetřeno, aby byl tlak oleje na volnoběh dostatečný. 1.8 tsi má problém jen s napínákem řetězu. Zatížení motoru při nízkých otáčkách může mít vliv na klikový mechanismus. To řeší přímé vstřikování a regulace předstihu. Nedá víc benzínu, než je motor schopen spálit v daných otáčkách. Asi tak hóóódně zjednodušeně. Editováno: 20. leden 2014, autor: motosman 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Motor pouzivej klidne od 1600ot, hosi vy uz resite kraviny. Mame 2 1.8tsi v automatu, ten si bruci klidne i na 1400 a v poradku, najezdeno u obou neco malo pres 70 tis. Rozum do hrsti a jestli si myslis priteli, ze budes jezdit nad 2 tis ot, ze te tato detska nemoc nepostihne, pletes se a spotrebu budes mit jak na supu 3,6 a vykon polovicni. Nejkritictejsi je chvile po studenem startu nez napne tlak retez 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Panasoniku, ohlídej si napínák a zbytek nemá smysl nějak řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 tak napinak neovlivním no bohužel mě de oto že mam Yetiho 1.8 TSI čtyřkolku vyrobenou 15.1.2010 a uvedenou do provozu 2011 mam nani najeto 22000km tak nevím no docela s toho mam obav i stalo to docela pořad ni prachy tak bych bil nerad kdyby se to stalo no ale když řikate že to jizdni vlastnosti neovlivni tak nevím jestli to neni lepši prodat za včas coš bych bil nerad no :// ale zase druha otaska jestli když auto neservisuju v autorizovaném servise tak jestli by mě Šokodovka zacvakala materiál při přeskočeni ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 auto máš po záruke,takže NIE... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Sorry, ale tohle se fakt neda cist. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 1) misto takovych obav bych se naucil psat cesky, promin, ale tolik chyb v jednom prispevku jsem jeste nevidel 2) pokud mas auto jeste v zaruce, mela by skodovka cvaknout opravu ze sveho, ale my servisujeme auto ve skodovce alespon co se prohlidek tyka, pak ti nemuzou nic. Koupit si rizikovej motor a neservisovat ho ve skodovce a pak na foru postovat prispevky plny strachu a pochybnosti, je trochu neobvykly. Kolik te stoji prohlidka? Ve skodovce urcite do 2 tis, olej apod muzes davat svuj, zaplatis par stovek jen za praci. 3) ve tvem pripade si myslim, ze nejrozumnejsi reseni je popremyslet nad prodejem nebo nech auto zavoskovat do vosku a postav si ho pred barak. Auto je od toho aby jezdilo, to je stejny, jako by ses bal autem jezdit, protoze pichnes gumu nebo nekdo naopak pichne do tebe. Moje rada tedy zni, jezdi s autem normalne, netoc ho dokud neni zahraty a nepodcenuj servisni ukony, na kterych by te pozdeji mohli nachytat. Taky nech jednou za 2 roky udelat servisni prohlidku v autorizaku, jednou za 2 roky te 2 tis nezabijou. Hlavne to chce klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 de oto že mi čeština moc nejde pač jsem cizinec ale to je jedno auto jsem zakoupil když mělo 17000km jako bazarové ale ten borec co ho měl tak už si sám měnil olej a to už mě asi v servisu neuznají nebo snad jo? v servisce není evidovaná žádná výměna oleje atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 to nevadí, tak si dojed na servis a máš to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 myslíš že my servisku dopíšou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 nebudeš jim o tom říkat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 (editace) tak to zjisti Škodovka ne že mam prvni viměnu 22000km nebude to divne? Editováno: 21. leden 2014, autor: Panasonik13 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.