Publikováno Leden 22, 201213 r Obracím se na někoho , kdo mi dá vědět, kde se dočtu o plným výkonu motoru. Když jedu na plný plyn třeba 15 minut ( 205 Km/h) po dálnici, začne se motor hřát ke 110 st.c. začne strácet výkon jako by se přidíral. Když zastavím nechám ho běžet na volnoběh asi 5 minut aby vychladlo turbo a motor má kolísavé otáčky a kouří se zněho jak se všechno vypaluje. Je někde určeno jak dlouho se může jet na plný výkon motoru, než dojde k jeho totálnímu zničení. Po celou dobu motor maže dobře ale třeba v dlouhém stoupání v německu kde se jede v noci na plný plyn motor doslova po 20 minutách strácí výkon. Auto je čtyři roky staré má najeto necelích 60 000 km. Koupeno nové jezdím si sním sám. Údržba jen v autorizovaném servise Škoda. Olej 5W30 Castrol Long life.
Leden 23, 201213 r Tohle bude spíš dotaz přímo na Škoda auto, rádi ti na to odpoví, určitě to mají testované pro různé rychlosti a venkovní teploty. Pak sem jejich odpověď pro zajímavost dej… 15 - 20 minut 200km/h v noci s tovární 1,9, to musí být velmi příjemné a velmi bezpečné. A ještě ze zvědavosti, kde v Německu mají tu závodní dráhu, kde je 60 km v kuse neomezená rychlost, zas tak často tam nejezdím, ale přijde mi, že to mají každých pár km omezené?
Leden 23, 201213 r Autor V noci nedodržuji omezení rychlosti a lítám 200 Km / hod. Jedu na plný výkon ale motor po pár minutách vadne. To mi udělala i Škodovka, která byla měsíc stará najeto 3000 km.
Leden 23, 201213 r Autor Výrobce nikde nepíše, že po ujetí 3000 km nemohu jet jak chci ? Ještě ani nevím, jestli to není špatným olejem ? Používám Castrol Long L III W5/30 lepší je snad W 0/60 Upraveno Leden 25, 201213 r od Luďa necituj předchozí příspěvky. a už vůbec ne svoje!!!
Leden 24, 201213 r V manuálu vždycky píšou, že by se nemělo jet delší dobu s plným plynem...že může dojít k poškození motoru, že je to neekonomický atd..
Leden 24, 201213 r domnívám se, že je něco špatně... Máš to čipnutý? Ale přehřívat by se rozhodně neměl.... i když bůh ví co....... Co diagnostika nic?? Všechno OK? Jakou to vypíše závadu?
Leden 24, 201213 r Sám jsem rok a půl piloval O2 po německejch dálnicích, kde to šlo, tak kolem dvoustovky, výjimečně i víc..., ale měl by sis uvědomit že pro takovej styl jízdy tohle auto a hlavně motor není..Jednak už od nějakých 180 ten podvozek tak jistej není.. (i když auto samo dá víc, navíc větší kola trochu jistotu přidají) a hlavně u tý 1.9ky při 200 jedeš prakticky na hranici možností toho motoru, spíš už lehce za ....a v maximálních otáčkách, který tomu motoru dlouhodobě dobře dělat nebudou.. Já naštěstí piloval 2.0TDi s 6kvaltem, takže pro tu tenhle styl jízdy ještě byl snesitelnej a i dvoustovka byla ještě relativně příjemná (na 16"kolech)... ale párkrát jsem to musel jet i 1.9kou a tam jsem jel dlouhodobějc do 190... na víc jsem fakt neměl srdce... Ale teplota byla konstantní, žádný zvyšování.. ani žádný známky chabnutí výkonu..
Leden 25, 201213 r když je ten motor přehřátej tak ten výkon asi nebude optimální podle mě to auto na to nemá tak se to přetížení projevuje tou teplotou
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.