J_a_s_o_n Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 Ahoj, mám problém, převodovka začala vydávat neuvěřitelný zvuky a pravděpodobně je na výměnu. Měla díru v mušli,ale ta je zalepena,každopádně tam chybí asi pár zubů a je to šilené s tím jezdit Za 1. jaké přesné označení má převodovka v tomhle autě? Za 2. vzhledem k tomu,že už se nevyrabí,nemá ji možnost někdo za rozumnou cenu sehnat? Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 Tak to označení je tuším "DUU" a podle mě se to dá sehnat tak do 6 tisíc. Já bych možná uvažoval o jiné převodovce s 6 stupněma řazení. Na té octavce prostě chybí 6ka. Jinak si pozjišťuj, z kterých aut se dá ta spojka zaměnit o tou Tvojí, protože obecně u těchto octávek odchází spojky. BTW Pokud Ti to dělá takový zvuky, máš olej v převodovce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_a_s_o_n Vloženo 25. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2012 Právě jsem to měl v opravě,protože mi prokluzovala spojka,a mechanik mi zjistil,ze mi pravděpodobně ulítnul zub z převodovky a udělal díru.....kudy pak vytekl olej na spojku a ta začala prokluzovat. Vyndal převodovku zalepil díru,ale prostě je to šílenost s tím jezdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 26. leden 2012 Sdílet Vloženo 26. leden 2012 Zkusil bych asi nějaký to vrakoviště, stačí je obvolat, oni Ti řeknou. Pak můžeš dát vědět, za kolik jsi ji koupil. Docela by mě to zajímalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Tak to označení je tuším "DUU" a podle mě se to dá sehnat tak do 6 tisíc. Já bych možná uvažoval o jiné převodovce s 6 stupněma řazení. Na té octavce prostě chybí 6ka. Jinak si pozjišťuj, z kterých aut se dá ta spojka zaměnit o tou Tvojí, protože obecně u těchto octávek odchází spojky. BTW Pokud Ti to dělá takový zvuky, máš olej v převodovce? Nevíte náhodou někdo, jestli se vůbec kdy dělala převodovka pro 1.6/55kW se 6? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Myslím, že nedělala. Ale určitě se to dá nějak dodělat. Nevím, jestli budou nějaké origo šestikvalty (např. i z jiných aut) pasovat na tu Tvojí Octu, každopádně se ta 6ka dá nějak dodělat na tu starou převodovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Uz jenom ta prevodovka bude takova palba ze se ti dal uz nebude chtit investovat do neodzkouseneho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Nevíte náhodou někdo, jestli se vůbec kdy dělala převodovka pro 1.6/55kW se 6? 55 kW a 6-ka? Kde to tak chceš zařadit? Po dálnici z kopce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Octavka: Proč by to měla být palba? Wojnar: Ta šestka se tam hodí, hlavně samozřejmě na dálnice. Nemusí jezdit z kopce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 No já nevím. Felda měla 50 kW, celkově je lehčí a žeby výkonu na 6-ku přebývalo bych neřekl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 (editace) Asi by ses divil, ale ten motor má dole krouťák větší než 1.9/66kW. Výkonu sice na rozdávání nemá, ale na odlehčení na delší štreky by se ta 6 hodila. Otázka je kolik za to.... Editováno: 30. leden 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 (editace) Hm, nemám křivky, jen tabulku, ale nějak se mi nechce věřit, že by 1,9/66 měla křivku tak strmou a 1,6/55 zase tak plochou, aby to "dole" bylo srovnané ne-li vyšší ve prospěch 1,6/55. Editováno: 30. leden 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 Je to poměrně slabý motor, ale překvapivě to má hodně dobrý zátah od spodu. Vyplatí se to i chipnout Mohl by poradit někdo, kdo na téhle motorizaci už 6ku má... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 2. Únor 2012 Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 na převodovku z 1,6 55kW a z 1,6 74kW šestka dodělat nejde. Sada na šestku se dá koupit na převodovky z 1,8 20V, 1,8Turbo a 2,0MPI...čili ...bohužel... Nicméně šestka by se hodila. Nikdo netvrdí, že by to bylo na předjíždění v kopci, ale na udržování rychlosti na dálnici po rovině by to bylo dobré. Jinak s tím srovnáním krouťáku 1,6 55kW a 1,9TDI...mno vraťte se nohama na zem. Mám ten motor 4 roky. OK. Tahá pěkně odspodu OK...ale proboha vždyť TDI má turbo a je to diesel. Takže co jste vymysleli to je totální blbost. Tam kde má 1,6 55kW 130Nm, tam má 1,9TDI 66kW o min. 90Nm víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 2. Únor 2012 Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 Aha, myslel jsem, že to jde i na ty 1.6ky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 10. Únor 2012 Sdílet Vloženo 10. Únor 2012 (editace) 1 - ale ta cena prevodovky je slusnej ranec, vetsinou je za 12 tisic a vice (kdyz si pridas 10tku tak muzes koupit nejakou celou pojizdnou octu) a uz je repasovana, ale jak se bude chovat - nejake zvuky a pod.to nikdo netusi 2 - da se sehnat i za min, ale bohuzel ty nejtky jsou tam a ceka se nez se jich par uvolni, takze si stim moc nepomuzes a budes zase u vadne prevodoky 3 - koupit z rocniku 2001 a vejs z motorizace 75kW verze, ale muzes cekat ze je z havarky a nemusi bejt zcela ok, ale je to aspon jistejsi kup nez ty odpovedi co jsem napsal predtim Editováno: 10. Únor 2012, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.