Přejít na obsah

ViperCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Dnes mám asi nějakej blbej den. Jel sem (v -10°C) a po 10 min po městě, v prakticky nulové zátěži začalo auto vařit (resp. ručička byla ve 3/4 a stoupala), takže sem zastavil a viděl sem prázdnou nádobku, tak sem dolil nejdříve 1l G12 než se dostala hladina na úroveň a zjistil sem že voda nejde do chladiče (studená měká trubka) a voda začala po chvíli zase klesat, potom sem dolil ještě 2l VODY!!! než sem naplnil celý okruh, tzn. že se mi někam ztratilo téměř 100% vody v okruhu. Dále už byla voda ok (nyní mám změřeno že zmizí cca 0,5l na 50km) a k tomu se mi ještě rozvítila kontrolka ASR, jen ASR samo o sobě (bez ABS). Auto jede normálně a ASR taky funguje. Po chcípnutí zhasne a někdy i vydrží pár km, než se zase rozsítí. Na diagnostiku jedu v pondělí, mám naplánovánou výměnu lambdy za katem (svítí check engine - již zjištěno proč, dle diag vyhřívání lambdy 2). Poradíte čím může být voda a ASR? Potřebuju ještě do pondělí jezdit. Těsnění pod hlavou bylo děláno před 8 000 km... Jedná se o Fabii 1,4MPI 50kW 2002

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrolka ASR značí chybu jednotky motoru pravděpodobně,jakou řekne diagnostika,u mně například to byla netěsnost sání,ale možná to souvisí s tím druhým problémem.Vypadá to na vyvaření vody,možná se neotevírá termostat,nebo je v háji těsnění,mrkni na víčko oleje jestli nemá šlem, případně jestli oleje nepřibylo,to by značilo to těsnění, pokud se cítíš tak zkus jazykový test,jestli bude šlem sladký,je to fridex :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...