Přejít na obsah

Autoradio problem


rape

Doporučené příspěvky

Bral jsem to dle schéma co jsem tam vložil. Je to vyznačeno i ve schématu co jsem přiložil a pak jsem to nalezl i zde http://wrp.cz/rock/felicia/schemata.pdf pokud to teda dle toho chápu dobře. Jinak nebavím se o kabelech u rádia ale o kabelech co vedou v autě do ISO konektoru. To jak to má zapojené autorádio by mělo být dle nějakého návodu a tam máš pravdu že většinou oranžový bývá pamět stanic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta kostra se mohla uzavřít i přes stínění anténního kabelu (je u antény spojený s karosérií = s GND), takže pokud mělo rádio zapojenou anténu a připojily se oba přívody +12V (červený + žlutý) na ISO konektoru, naprosto v pohodě to mohlo začít fungovat - a po vytažení antény se rádio vypnulo. Jde ale o to, že norma požaduje aby se přes to stínění neuzavíral tok výkonového proudu, takže proto má rádio i bod pro připojení "svojí vlastní" kostry - černý kabel na ISO. Světle modrý kabel na pozici č.5 ISO je napájení čehokoliv, co má dostat "šťávu" po zapnutí rádia - původně to bývalo pro motorkem vysouvanou anténu, moderněji se to používá pro napájení anténního zesilovače nebo pro zapínání přídavných přístrojů - CD měniče nebo výkonového zesilovače. Vývod je označován "REMOTE", po zapnutí rádia se na něm objeví +12V a dá se z něj odebírat většinou jen nepříliš velká porce proudu - běžně ne víc než cca 100mA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty se sice nebavíš o kabelech od autorádia, ale Semirr96 tady popisuje právě ty kabely od autorádia! :kol-28: Takže je třeba kapku pozorněji číst... Jinak si myslím, že zapojené to má dobře, akorát ten černý vodič od "RÁDIA" je třeba připojit na kostru a ten modrý od "RÁDIA" bude napájení autoantény a ten se musí připojit k tomu černému vodiči od autoantény. Čus-bus, Felicius. :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, v prosinci jsem si koupil radio LG, zapojil a vse fungovalo, ale od patku zaclo blbnout. Kdyz nastaruju a vlozim predni panel radio hraje. Rozjedu se radio porad hraje a az za takov dve minuty az za takovy dve minuty radio zhasne. Prijedu na semofar vyradim, radio se zapne a hraje, ale jak pridan plyn tak okamzite zhasne a takhle uz to dela celou dobu, co s tim? Reklamacka? Vsechny draty jsem zkontroloval a vse je jak ma byt...prosim poradte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...