Host Makyn20 Vloženo 24. Květen 2010 Sdílet Vloženo 24. Květen 2010 Ahoj, chtěl jsem se zeptat Jakou nejmenší tloušťku mají mít kotouče? Jako kdy je čas je vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emge Vloženo 24. Květen 2010 Sdílet Vloženo 24. Květen 2010 Ahoj, chtěl jsem se zeptat Jakou nejmenší tloušťku mají mít kotouče? Jako kdy je čas je vyměnit? Podľa servisných príručiek, aj podľa údajov výrobcov je minimálna hrúbka 11,4 mm. http://www.auto-pilot.cz/pro-1231695.aspx?tree=1&ser=1960738&pt=10001&source=%2Fproductlist.aspx%3Ftree%3D1%26ser%3D1960738%26pt%3D10001 Ale dôvodom na výmenu môže byť aj nerovnomerné opotrebovanie a hádzavosť. A pri výmene doštičiek tiež môže stáť za úvahu, či ich ešte "zabehávať" podľa dosluhujúcich kotúčov, alebo vymeniť aj kotúče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Makyn20 Vloženo 25. Květen 2010 Sdílet Vloženo 25. Květen 2010 Ty jo já mám 10 mm nééé mě se nechtějí měnit. No desky jsem měnil minulej rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noneac Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 Ty jo já mám 10 mm nééé mě se nechtějí měnit. No desky jsem měnil minulej rok. na tom nic není a cena taky není vysoká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo z hor Vloženo 13. Červen 2010 Sdílet Vloženo 13. Červen 2010 No já bych je raději vyměnil, protože když jsou kotouče tenčí než je povolené minimum, tak se při brždění přehřívají a můžou prasknout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubaRS Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Ahoj chtel bych se se zeptat na postup pri vymene komplet brzd na felicii 1.3MPi 01.Pro nekoho mozna blbej dotaz ale nikdy jsem to nedelal a nechce si mi to porad nekam vozit.Mohli byste mi napsat jak na to treba i fotkama pokud nekdo mate?dekuju Kuba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Čau, komplet brzd je co? Myslíš kotouče + desky? nebo ještě něco víc(třmeny, hadičky). Jinak ti dost pomůže adresa ...autoopravy.eu máš tam i obrázky a nějákej popis zkus mrknout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubaRS Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 ahoj jo myslim kotouce + desky.nic vic a protze sem to nikdy nedelal tak bych se to rad naucil ale zase aby se pak pritelkyne nezabila:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaRvN Vloženo 12. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2012 Zdarec, jesi ti můžu doporučit, kup (stáhni) si někde knihu felicia jak na to. Tam je to krásně vysvětlené krok po kroku. Podle toho jsem vyměnil kotouče aji desky. Není to nic složitého. Akorat musíš mít celkem sílu na dotahování brzdových válců. Doporučuju na to hasák, nebo lépe nějaký menší svěrák. A přeju nezarezlé šrouby a čepy na třmenech, a hlavně ty čepy poté pořádně namazat ať pak nezreznou. A šrouby si radši hned kup, protože nějaký bude určitě zarezlý. A když ho nebudeš moct vyšroubovat a ukroutí se ti hlava toho šroubu, jako mě. Zkus použít nějaký uvolňovač šroubů, brzdovou kapalinu, kofolu, nebo plynový hořák a trochu po něm švihnout kladivem. Kdybys potřeboval tu knihu, napiš mi na mail: marek1036@seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 13. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2012 Já bych ti to moc nedoporučoval já sem už něco málo na feldě měnil a když sem mrkl na ty mé brzdy..viz příspěvěk víš, zarezlé šrouby apod. tak jsem to radši předal mechanikovi (je to teda známej) ale věřím mu v této věci víc než sobě, no uvidíš no. Podle mě to není zas tak složité, jenže on nato má lepší věci a ví co tam dat, já vše hledal na netu radil se a stejně prd. (ať už jaký kotouče+desky, třmeny,..,,vazelínu" apod, všude je všeho plná prd...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 15. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2012 To zas není taková věda, pokud je někdo průměrně zručný, zvládne to i sám (dělal jsem to otci asi před 2 měsíci). Kromě rozpěrky na zatlačení válečku (kterou jsem si dělal sám), na to nepotřebuješ žádné speciální nářadí. Výměna obou kotoučů a desek zabere (při mém pohodlném tempu) tak slabé 3 hodiny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 16. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2012 Mě nešlo ani tak o to, že bych to nezvládl spíš sem nevěděl co konkrétně od jaký značky a podobně... (záleží na jak dlouho to má vydržet ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 18. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2012 Byla akce na Ferodo, tak jsem je vzal. Myslím, že značka to je obstojná a cena byla příjemná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubaRS Vloženo 18. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2012 Ja koupil Brembo desticky + kotouce vysli na cca 1100 cely predek,jinak brzdy sem delal ale seknul jsem se n a sroubu co drzi brzdic a nehnul jsem s tim nemel jsem na to cajky tak sem to musel odvezt k cloveku co mi dela auta a ten uz se stim nejak popral:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Zdravim Mam ako prve auticko feldu 11.1996 kratku nie combi. AUticko je v celkom dobrom stave skoro ziadna hrdza no nedavno som menil kolesa a podarilo sa mi pretiahnut zavit na pravej prednej strane cize srubu tam nenarvem nijako. Sruba je cela zdreta (do polovice) a v kotuci je tak isto vydrety zavit. Tak reku kupim nove kotuce. Zaujima ma co potrebujem vsetko dat vymenit (Alebo si to vymenim sam niesom zase technicky analfabet az na ten jeden zavit no ) Musim menit aj oblozenie? Ci stacia len kotuce vymenit. Dosticky su v dobrom stave tusim boli menene pred rokom asi co mi vravel predosli majtel. Ked uz ich bude treba menit kolko kusov musim kupit z obchodu? (Chcem si to kupit sam cez net a dat si to vymenit alebo sa o to pokusim ja) Ked kupim dajme tomu najlacnejsie len aby bolo vsetko v pohode tak za 10e mi pridu dva kusy? Cize budem musiet kupit dve sady? Dakujem pekne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 nech si to někde opravit - bude to jednodušší. závit není v kotouči ale v náboji pod ním. Je otázka jestli je zničený, možná ho stačí protáhnout závitníkem a vyměnit šroub, dá se i znova vyvložkovat. Další možnosti - tounejdražší - je výměna náboje. Z příspěvnu mi je jasné, že ani s jedním nemáš zkušenosti... jinak kotouče se vždy dávají s novými destičkami a ty se prodávají po čtyřech kusech, nebo-li dvou párech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 pokud máš stržený závit, tak kotouč s tím nemá nic společného, tím šroub jen prochází, budeš potřebovat vyměnit náboj http://www.skoda-diely.sk/eshop/115430011-naboj-predneho-kolesa.html edit: Wittmann byl rychlejší než jsem stihl prolítnout dílenskou a najít něco k tomu jak demontovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creativized Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 (editace) Jasne ja len tak ze keby to bol kotuc tak si to vymenim sam to by nebol taky problem, no toto dam do servisu. Tak som rad ze usetrim 30e na kotucoch a dostickach. zavitniky nemam cize nijak raz by som to neurobil, a pochybujem ze mi bude v servise chalan rezat novy zavit, tak tolko dam 10e za naboj a nieco za vymenu + rovno si dam vymenit dalsie veci co potrebujem cize pohoda. Dakujem //edit dobre ked uz by som menil ten naboj, musim menit oba ci staci len jeden zobrat? Editováno: 11. leden 2016, autor: creativized Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 stačí jen jeden, pokud ten druhý nějak extrémně nehází, nebo nehučí ložisko, tak bych to neřešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 tohle je relitivně běžné v servisu to zpravidla umějí nějak jednoduše řešit. Pokud to nebude nutné, tak náboj neměň. To co je v odkazu je Čína, originál je cenově dost jinde. Buď rád, že ti to nehází. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. leden 2016 Sdílet Vloženo 12. leden 2016 jasan, všiml jsem si že je to Čína, bohužel tam ekvivalent alepsoň EU nebyl, dal jsem to sem více méně jen pro ilustraci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.