Přejít na obsah

Kocour v motoru


Aleš Veigend

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

dneska mi vběhnul kocour do garáže pod Fabii II 51kW a najednou zmizel, tak jsem otevřel kapotu, on si ten motor parkrat oblezl a pak vylezl ven. Je normální, že se průměrně velkej kocour domácí dostane do motorového prostoru? PS Vyfotil jsem rychlou fotku, omlouvám se za kvalitu při horším světle.

Je to úsměvné, ale zarazilo mě to :D Nerad bych ho měl namotanýho na řemenici, kdyby mi nahodou vběhnul do garáže :D

post-73289-0-75089900-1334091374_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviem či je toto vhodná sekcia na tento "príbeh" :kol-32::kol-28:

Nechápu co je na tom nevhodného,ale taková návštěva může mít stejné i totální následky vč. shoření auta. Do drátů "ze zvědavosti" kousne jak kočka tak kuna.

A když kousne něco pod stálým proudem a spojí to kostru tak je vymalováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě šlo spíš o to, že když jsem to tak okukoval tak na první pohled jsem si řekl, že se tam nemá kudy dostat, ale ted se tam nějaká skulinka evidentně objevila, nebo jsem podcenil mrštnost kočky :) šlo mi jenom o to, jestli mi tam nechybí nějakej plast, nebo jestli se tam kočka prostě dostane.. když to bylo na jarní prohlídce, tak akorát chyběl držák baterky, takže by to mělo být ok...

Editováno: , autor: Aleš Veigend
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kryty jsou všeobecně díky cifršpionům minimalizovány a pro ty okupanty stačí sebemenší "dírky". A hlavně, kočka a kuna je ňourala a dírodrtič. Brácha mi říkal že v Německu to řeší při stání "za plotem" tak že pod auto strčí, vybavíš-li si něco obdobného jak zednické síto s dřevěným rámem na velikost prostoru mezi koly a na délku možnosti vlezu na motor,ale jenom místo síta je "králičí" pletivo poskládané do vlnek. Ty mrchy potom nemají šanci vyskočit díky těm vlnkám kam se jim motají drápy a nohy.... :kol-24:.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktiež mám podobnú skúsenosť, keď pri prácach na aute som len tak mimochodom pred naštartovaním chcel doliať kvapalinu do ostrekovačov a ako som otvoril kufor, našiel som tam malé usadené mača. Vonku zima, motor ešte teplý = no kde môže byť lepšie, ako na motore. Som rád, že som otvoril tú prednú kapotu pred naštartovaním, lebo ináč neviem, kto by riadil ten motor od zvyškov mačky po jej stiahnutí drážkovým remeňom :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

To jsem měl taky jednou kočku v motoru ve Fábce l a já o ní nevěděl ale muj pes pořád nějak divně čuchal k motoru ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Ujel jsem asi 3km a zabrsdil na křižovatce na červenou kočka mezi tím vyběhla z motoru a já ji chuděru přejel zadním kolem. Divil jsem se proč mě poskočilo zadní kolo když na silnici nic nebylo. :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Kočky tam vezou pořád. Jednou jsme tam našel obě dvě ty moje mrchy. Je to většinou v zimě při horkém motoru. Mám na to nervy, budu kupovat kryt motoru.. Protože počítám že tam něco poškodí. Ale opravdu, kočky tam lezou pořád. Nechápu jakse tam vyškrábou, tak nahoru uplně.. Svině a pak rychle utíkají, šláppu na ty dratky a hadičky.. v tu chvli je mám chuť postřílet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Určitě :) Ale poptej se ve škodě. Já bych ho koupil taky :) mám 2 kočky a .. nerad bych přišel na to, že mám chybu v motoru, nebo bych nerad přišel o jednu znich. Protože Se stává, že auto přijede, má horký motor, chvíli je doma, kočka tam vleze a auto nastartuje a muže se stát že ho řemen sekne, v lepším případě vypadne z motoru a bud přežije, nebo ho zadní kola smetou.. :( bohužel

Editováno: , autor: Richiis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

kocour v motoru...jsem se skutečně pobavil :kol-28:  měl by to aspoň teoreticky vyřešit spodní kryt motoru,u Fabie je prí standartně a když tak se dá dodělat ten s paketu pro špatné cesty,ještěže u HTP jsou káble ke svíčkám schovány a nehrozí překousání hlodavci jako u TSI :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...