Přejít na obsah

zapojení konektoru origo denního svícení FII


MartinR

Doporučené příspěvky

Vezmi měřák a měř - jeden je kostra, druhý je spínané plus (objeví se na něm +12V po zapnutí zapalování) = rozsvícení DL, třetí je "deaktivační" - objeví se na něm +12V po rozsvícení kteréhokoliv jiného předpisového osvětlení, tedy už například obrysovek/parkovaček a řídicí modul těch DL je následně zhasne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Fabie 2 je u denního svícení jen plus a minus - sice obráceně, než by mělo být (takže diody bez přepinování nejdou), ale na žárovku to nemá vliv. U Fabie 2 RS a jejího diodového svícení jsou tři dráty - 100 % plus, 30% plus a minus, je to kvůli možnosti svícení denním svícením jako parkovacími světly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to vezmu polopaticky,maš mutlimetr? takže skoušej piny postupně, jeden krajni by měla byt kostra, takž to už maš 50 na padesat , mulimetrem nic neskaziš ;) , pak ten co ma větši odběr bude 100procent pro denni a ten co mam menši odběr je 30procent , s tim že ja mam zapojeno 100, po přepnuti na světla shasnou ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Multimetr mám, ale jsem poměrně "elektronegramot" , tak nevím jak na tom samotném nezapojeném světle změřím co je co. Nicméně jsem dal metodu pokus omyl a touto přísně vědeckou metodou zjistil, že minus je uprostřed, 30% je u rovného konce a 100% u kulatého konce konektoru. Dík všem zůčastněným.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...