Přejít na obsah

Nefunkční přední a zadní mlhovky


Bricktop

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit s mlhovkami na mojí Fabii 1.4 16V. Poslední rok se při zapnutí potkávaček stalo, že se občas samy zapnuly přední mlhovky. Zjistil jsem však, že když vypínačem otočím rychleji, mlhovky se nerozsvítí, takže jsem to dál neřešil a vše včetně předních a zadních mlhovek fungovalo.

Minulý týden jsem zjistil, že přední ani zadní mlhovky nejdou zapnout (ostatní světla svítí normálně), myslíte, že to může být tím vypínačem? Dá se to nějak rozdělat? Popř. nějaký jiný nápad?

Díky všem za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začni vypínačem, jsou tam styčné plošky kontaktů, bráchovi na GIV nešly potkávačky, bylo to v přepínači, napálí se ty styčný plochy, pak není kontakt, takže jsem to rozebral, očistil a přiohnul kotaktní packy a už to jde, asi je to dočasný . VW, škoda, to je stejný. U GIV zatlačíš dovnitř přepínač a pootočíš doleva a vytáhneš.

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím pořádně zabrat nebo to jde lehce

Není to tak že to "zaklesneš" a vypadne to samo. Chce to trošku síly. Ale zas abys musel bej vopřenej nohama vo palubku a táhli zte celá rodina tak to taky ne.

Chce to sílu, ale ne násilí. Musíš překonat ten pocit, že utrhneš tu otáčecí část. Chce to sílu, ale ne násilí. Když to "zahákneš" do vytahovací polohy, tak nezapneš polohu tlumenejch světel. Musíš zkončit na vobrysovejch světlech. Jak se dostaneš dál nemáš to zaháklí = netahat!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dnes pustil do přepínače světel, rozdělal jsem ho, zkusil očistit kontakty a dal zpátky, bohužel bez výsledku - mlhovky pořád nejdou. Všiml jsem si, že mám možná ulomený jeden kontakt viz foto. Je to opravdu ulomené nebo to tak má být?

post-49857-0-80844600-1343933155_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jsi to nejak resil vymenou vypinace,dej mi prosimte vedet jak to dopadlo.Ja nemam zatim vhodneho darce na odzkouseni a taky se mi nedari to zprovoznit, nejde mi ani zadek ani predek na mlhovkach.A kontrolky na plaubce sviti.No a navic mam na vypinaci pochroumany to otocny kolecko,takze kdyby ses toho chtel zbavovat,vzal bych to na ND

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Bricktop:

Zkoušel si, když si měl přepínač rozebraný,vsunout ovládací kolečko bez ostatních komponentů do přepínače , a pootáčet do všech poloh, hlavně při přepínání na mlhovky, zda-li se dotýkají kontaky( vnitřní packy).

Takhle by to mělo vypadat, viz obrázek.

post-21191-0-28526300-1344248503_thumb.j

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Všiml jsem si, že mám možná ulomený jeden kontakt viz foto. Je to opravdu ulomené nebo to tak má být?

Má to tak být.

To jsou jen kontakty na desku s LED-kama podsvícení spínače.

V místě kde je ten "ulomený" kontakt není ani drátek v plošňáku jako je to u ostatních.

Prostě deska je připravená na i pro barevně rozdílné podsvícení symbolů spínače v závislosti které světla jsou rozsvícené, spínač taky, ale výrobce se nakonec rozhodl, že do výroby uvolní pouze jednobarevné/zelené podsvícení. Na desce dále chybí jedna LED-ka, drátek a rezistor.

Ve Tvém případě to ale nemá na Tvůj problém vliv.

...nejde mi ani zadek ani predek na mlhovkach.A kontrolky na plaubce sviti.

Jestli svítí kontrolky v palubce, pak to nemůže být spínačem.

Větví se to až za ním.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to uz teda nevim.Moc mlhovkama nesvitimale pul roku zpatky to jeste slo.Kontakty na vypinaci dolehaji,vypinac vycisteny,pojisky jsou OK, ale stava nejde ani do predu ani do zadu. Jde to jeste pres nejaky relatko nebo jednotku?Kdyby to udelalo jedno svetlo,tak si reknu,muze to byt i chyba dratku nekde na ceste,ale takhle......vsechny mlhovky kaput :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...