Přejít na obsah

Cuknutí při uvolnění nebo přišlápnutí plynu


simitu

Doporučené příspěvky

Mám problém, že zhruba v polovině případů, kdy šlápnu na plynový pedál (stačí jemně, nemusí to být až na zem) nebo jej úplně uvolním, cítím z auta takové lehké škubnutí. Hledal jsem tady v různých tématech, ale vůbec netuším, kudy se vydat. S motorem jinak žádný problém nemám. Táhne a zní jako vždy.

HTP 12V, BME, MR2006, 91000 km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vlezeš pod auto, koukneš se na nápravnici...kulatá část je vsunutá do nápravnice, drží ji jeden šroub....druhá část je chycená k převodovce, tuším dva šrouby....pokud je to jako ub TDI, tak vyndání nandání je práce na 10 minut...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není, s nápravnicí, ani dílama nápravy nehýbeš....odšroubuješ vyndáš, mrkneš - pokud KO pořídit dobrou, pokud OK, vrátíš = chytíš k převodovce, přitáhneš rukou převodovku k nápravnici, vsuneš tam vzpěru a chytíš šroubem...není tam žádná věda...jestli je u HTp nějaký fígl navíc, tak se omlouvám že matu, ale dle mně je to stejný :)

PS: známýmu dělala Fabka neskutečnej bordel, když sem vytáhl vzpěru, tak tam už neměl ani kousek toho silentbloku....navíc byl pátek podvečer a on musel pryč...tu gumu jsem vyřezal z gumové "patky" co je na spodku invalidní hole :D pár stovek km, než dorazila nová vzpěra držela :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně toto mi dělá moje HTP také (BME, 2005, 124000 km). Ale už se to nedá úplně označit za lehké škubnutí... Plyn musím přidávat skoro po mikrometrech a stejně je to trochu cítit. To cuknutí pozoruju už asi od 50000 najetých km a postupně je znatelnější. Oba silentbloky motoru + reakční vzpěru jsem měnil letos na jaře. Vyčištění škrtící klapky taky nepomůže. Už jsem se s tím smířil. Tipuju to na součet vůlí v převodovce (v diferáku) a na poloosách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše rkonf, také je při lehkém sešlápnutí nebo sundání nohy z plynu cítit škubnutí, pokud chci jezdit plynule, musím mít hodně citlivou nohu. Vyčištění škrtící klapky nepomohlo, kdyby jste někdo na to přišel co s tím, tak dejte vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také mám teď přesně ten problém. EPC mi nesvítí, pomáhá jedině velice jemná a pomalá práce s plynem nebo při sundání nohy z plynu velice těsně vyšlápnout spojku. Ve středu jsem objednán na servis, poprvé neautorizovaný (pěkně mi teď v autorizovaném hnuli žlučí), tak jsem zvědav :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže po servise a nikam se to neposunulo. Projížděli to 2x, a že se jim to zdá normální, čistili škrtící klapku, dělali diagnostiku a nic zvláštního. Že to mám zkusit projet já a přijet, když to bude pokračovat - pokračuje. Ještě zjistili zajímavou skutečnost, že na roční prohlídce v autorizovaném servise, když mi měnili svíčky, tak mi dali jednu jinou než zbývající dvě, takže k tomu jak mě vytočili už minule mě potěšili ještě dodatečně . . .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra jdu zkusit ještě jeden servis, na který jsem dostal tip.

Na mé připomínky k silentblokům a reakční vzpěře se tvářili vcelku pozitivně, tak snad to také řádně prohlédnou.

Zítra dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, lambda by snad měla házet nějaké chyby a rozsvěcet kontrolku, i když bych přísahal, že už jsem tady viděl téma (nedaří se mi dohledat), kde se lambda chovala diagnosticky korektně, ale její výměna vedla k vyřešení problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...