šulda Vloženo 17. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2016 Jasně že to půjde i opačně logicky zdůvodnit Olej tam je 18tkm takže nebude v dobrý kondici a jak píšeš tak v zimě dostává víc zabrat takže přes zimu bude dostávat víc zabrat i motor díky starýmu oleji. Podle tebe je tedy lepší jezdit s vyžilým olejem v horších podmínkách tomxaas>> Nehleděl bych na to zda je zima nebo teplo. Olej tam je 18tkm takže bych ho jednoduše vyměnil a dál bych prováděl další výměny podle provozu auta, dlouhý trasy - výměna po 15tkm nebo rok, krátký trasy, respektive hupcuky po městě 10tkm nebo rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 17. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2016 (editace) Nejde jen o podmínky. Z mého pohledu je lepší je s vyžilým olejem jezdit méně, takže v zimě. Podle tebe je tedy lepší s vyžilým olejem najezdit víc km?? Editováno: 17. Prosinec 2016, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 17. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2016 Jak si psal, je to jen o názoru. Popsal sem to jen opačně Podle mě se s vyžilým olejem nemá jezdit vůbec, má se vyměnit když je potřeba a je jedno jestli v zimě nebo na jaře. 18tkm je podle mě už za limitem a z vyžilým olejem bych nejezdil ani v zimě a ani v létě. Prostě olej vyměním když přijde jeho čas, u mě je to po 10tkm. Měním 2x - 3x za rok a neřeším období. Měnil sem zrovna před týdnem. Čas by taky podle mě u dieselu neměl hrát roli páč ty motory mají jezdit za rok víc než 15tkm, pak strácí svůj význam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Já osobně bych měnil max do 15t km a je jedno v jakém ročním období. Víc se u těchto motorů může časem vymstít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 Zase sa riesia kktiny. Olej 30€ + filter 10€, lahnem pod auto, vypustim olej, vymenim filter, nalejem novy olej a idem dalej. Robota na cca hodinku, s dvoma cigaretami a pol hodinovym odtecenim oleja. Asi najmensia prevadzkova investicia do auta, vymen ho hned a bodka. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 Přesně tak :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 25. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2016 (editace) Co poviete? Tento ( LIQUI MOLY TOP TEC 4200 5W-30) http://oleje-a-maziva.heureka.sk/liqui-moly-top-tec-4200-5w-30/ alebo tento (MILLERS OILS EE LONGLIFE 5W-30) http://oleje-a-maziva.heureka.sk/millers-oils-ee-longlife-5w-30/#section Editováno: 25. Prosinec 2016, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 (editace) No a co na to chceš říct ? Olej splňuje specifikace VW tak není co řešit. Je to v zásadě fuk co tam naleješ, stejně to na ničem nepoznáš. Nejlepší je tam stejně nalít levný Mogul co splňuje specifikaci, mazat to bude stejně jako drahý, jen máš jistotu že tam leješ to co je na krabičce, protože levný olej ti rusáci nebudou pančovat, u dražšího oleje máš dost slušnou šanci, že koupíš něco úplně jiného než je na krabici. Editováno: 27. Prosinec 2016, autor: 15degren 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Dobrá rada,Mogul spec.507 stojí 249,- Castrol 229,-/velkoobchod Pema/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 (editace) to nevim co porovnáváš já do svého auta kupuji 5l pixlu 5W-30 se specifikací 507 a stojí mě 890 Kč u našeho místního servis/prodej. Castrol tam má za 1490 kč. Spaní mám klidné. Jo na netu to jde koupit obojí určitě levněji, otázka je jestli náplň sedí u castrolu který běžně stojí jednou tolik než mogul za cenu mogulu bych celkem dost pochyboval. Má tam i verze bez LL za 460 kč :-) Sice měním do 15K ale stejně to tam naliji. Editováno: 27. Prosinec 2016, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 12. Únor 2017 Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 Tak vymenil som za ten Liqui Moly Top Tec 4200. Cena nebola strasna, 42e za 5l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Červen 2017 Sdílet Vloženo 1. Červen 2017 V 27. 12. 2016 na 11:25, tažak napsal: Dobrá rada,Mogul spec.507 stojí 249,- Castrol 229,-/velkoobchod Pema/ Jo, jo. kupuji castrol fst Long life za podobnou cenu. Proboha lidi, kolik by jste za ten olej chtěli platit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 2. Červen 2017 Sdílet Vloženo 2. Červen 2017 Ten Castrol 5L 1004,- v Autokelly, ale je pravda že to už bylo po celkem velké slevě, ale pro mě je konečná cena důležitější než tam před slevou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Ahojte. Chcem sa opytat. Kolko vam ten motor zozerie oleja? Ja som tam dal Liqui Moly a za 10 000km mi to vzalo asi 2 deci. Planujem vymenu coskoro, no neviem ci dat to iste (som maximalne spokojny), ale vela ludi ma prehovara kvoli cene tam fuknut Shell 0W-30. Ten olej je riedsi tak? Nebude ho viac zrat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Najazd: 196t km, olej: shell 0W-30, vymena kazdych 15t km, dolievam: 0,000l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Nájezd 160kkm. Mezi 15000 intervaly nedolevam. Úbytek téměř nemeritelny. Kyselinka: už jsi měnil rozvody s pumpou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 No to je potom super. Pojdem asi do toho Shellu, Liqui ma vysiel na 45eur za 5l a to je dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grooverider Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Já hned po koupi vozu měnil a dal jsem temhle, cena 1050,- Kč bez jakékoliv slevy. Měním /měnit jej budu po zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 (editace) před 3 hodinami, Clerfayt napsal: Kyselinka: už jsi měnil rozvody s pumpou? Ano, pri 150t km. cena 1050,- Kč bez jakékoliv slevy A tu mas lacnejsi, tiez bez akejkolvek zlavy https://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-shell-2 Editováno: 22. Září 2017, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grooverider Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 0W 30? Ani jsem netušil, že takový olej existuje ale pokud s ním máte dobré zkušenosti, tak jej při výměně nebo rozvodech, taky použiju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 přecházel jste někdo z 5w30 na 0w30, není pak motor hlučnější? Někde v diskusi jsem četl, že kvůli spotřebě a emisím budou z trhu pomalu mizet oleje 5w30 s normou VW507.00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 vzhledem k tomu, že lukoil vyrábí hlavně 5W30 v žádném případě nebudou 5W30 na trhu mizet, protože lukoil přo středí a východní evropu dodává drtivou většinu oleje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 Oleje 0W-30 proti 5W-30 jsou méně viskózní (tekutější) při nižších teplotách. Ale i při těchto teplotách jsou více než 10 x viskoznější než při provozní teplotě. Při provozní teplotě jsou tyto oleje přibližně stejně viskozní (tekuté). Takže když z důvodu viskozity není motor hlučný při provozní teplotě, nebude ani při studeném motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 Jen píšu, co jsem se na jiném fóru dočetl. Koncern prý údajně vydává schválení pro oleje pouze na 3 roky (nevím, co je na tom pravdy) a vzhledem k tomu, že se neustále řeší spotřeba a emise, tak prý olej 5w30 schválení VW507.00 již nezíská. Prý jeden z prvních byl Shell, který už dnes žádný olej 5w30 s normou VW507.00 nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 Myslím že si s tím zbytečně lámeš hlavu, je fuk jestli tam leješ 0W30 nebo 5W30 hlavně že to má 507.00 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.