Přejít na obsah

Bodová světla Milotec na Fabii - žárovky


Jizera-CZ

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

mám takový snad ne hloupý dotaz ohledně žárovek ve světlech od Milotecu....

Pořídil jsem si tyto světla od Milotecu na svoji Fábii http://www.milotec.n...skoda-fabia.htm

Jak na dálkový, tak i na potkávací světlomet (čočka) je tam předepsaná žárovka H7. Já bych si rád koupil místo obyčejných žárovek žárovky H7 Osram Night Breaker a teď nevím, jestli je mám dát do potkávacích pod čočku, nebo do těch dálkových k obyčejné parabole? Nedegradovala by ta čočka potkávaček světelný tok té žárovky, která má mít lepší světelný tok, než žárovky obyčejné? Přecijenom čočka je optický prvek a já nevím co to s tím udělá.

Nebo se na to celý mám vyprdnout a nechat tam obyčejné H7 s tím, že ta čočka snimi bude svítit lépe i tak ?

Díky, J-CZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já si myslím, že cokoliv co je v cestě světelnému paprsku-světlu jej mění. Otázkou je zda k horšímu, nebo k lepšímu. Například o optické soustavě objektivů bych tady mohl vyprávět hodiny, ale u čočky reflektoru auta jsem uplně mimo :D

Já bych normálně světlomety na své Fábce ani neměnil, ale vyskytla se mě výhodná koupě těchto Hella světel od Milotecu a vzhledem k mému horšímu zraku při jízdě v noci se sériovými světly padlo rozhodnutí na výměnu za něco lepšího. A Hella pro mě osobně kvalita je, ale to jen tak bokem.

Jde mě jen o to, že jsem si vyhlédl ty Night Breaker a nevím, zda se je vyplatí kupovat pokud mají přijít pod čočku reflektoru světlometu. Jestli stejnou službu přes tu čočku neudělají žárovky normální. Jasný, nějaký nárust do intenzity světla tam u těch Night Breaker asi bude, jde o to jestli takový, jak slibuje výrobce, který ty žárovky přecijenom asi stavěl na světla s obyčejným reflektorem.

Popřípadě pokud by mě někdo mohl doporučit nějaký tip na žárovky H7 které například pro ty reflekorové světlomety stavěné byly.

Nebo je to vlastně jedno a já to jen moc hrotím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...