Spotřeba TDI - Stránka 20 - Motor 1.9 TDI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Spotřeba TDI

xkali

Doporučené příspěvky

tucnak01 napsal:
Bolek, Fire: A to delate jak ze vam to tak papka? 9.5 - to je s benzinem nebo vsehrabem, ne?

Pro srovnani - vcera v Nemecku

Fire má s největší pravděpodobností všehrab, já TDI 81KW Combi. Spotřeba s nohou neustále na podlaze s třema puberťačkama ve voze je v mém případě.

Jinak mám dlouhodobou spotřebu 5,2 a víše, na pneu 205/55/16. A když někdo píše na foru spotřeba pod 4 litry.. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bolek napsal:
Fire má s největší pravděpodobností všehrab, já TDI 81KW Combi. Spotřeba s nohou neustále na podlaze s třema puberťačkama ve voze je v mém případě.

Jinak mám dlouhodobou spotřebu 5,2 a víše, na pneu 205/55/16. A když někdo píše na foru spotřeba pod 4 litry.. lol

Aha, sestnactky... ja patnactky. To dela hodne.

Jinak pod ctyri litry se da jet, ale na sestnactkach asi ne... a rozhodne takto nelze jezdit dlouhodobe. Pred par dny sem jel asi 250km (vetsina po D5), pohodicka, hrala super hudba a nikam sem nespechal, povetsinou 100-105kmh na tempomat. A bylo to za 3.8 litru

Odkaz ke komentáři

tucnak01 napsal:
Aha, sestnactky... ja patnactky. To dela hodne.

Jinak pod ctyri litry se da jet, ale na sestnactkach asi ne... a rozhodne takto nelze jezdit dlouhodobe. Pred par dny sem jel asi 250km (vetsina po D5), pohodicka, hrala super hudba a nikam sem nespechal, povetsinou 100-105kmh na tempomat. A bylo to za 3.8 litru

Tě obdivuju za těch 3,8l. I když já jel nedávno taky za 2,7 litru, ale jen 22km. To jsem se spouštěl z Risoul 1850 do údolí. :)

Asi mám rozežrané auto.

Odkaz ke komentáři

lukash napsal:
Tak jsem si opět pěkně početl :palec2: Ale i já se lepším - s přezutím na letní kola se pozvolna dostávám k hranici 6l :D Ale jak tu před dlouhým časem psal cosby. U všehrabu +1l u PD až +2l - takže já jsem v klidu, stále jsem v normě.

Su taky v normě, podle tankování su těsně pod 6,5 litrů, což je suúer...ale chtělo by to nějakej ECO CHIP abych se dotal pod těch 6 litrů !!!! kol5kol5 ...

Jinak není spotřeba jako spotřeba, někde na fóru jsem četl jak se hádali dva borci, že jednomu to jezdí za 6 litrů, druhýmu za 8 litrů !!!! nakonec z toho vylezlo, že ten za 8 je z Prahy a ten druhej z Horních Kotěhůlek ...

Editováno: , autor: Fire
Odkaz ke komentáři

Fire napsal:
Su taky v normě, podle tankování su těsně pod 6,5 litrů, což je suúer...ale chtělo by to nějakej ECO CHIP abych se dotal pod těch 6 litrů !!!! kol5kol5 ...

Jinak není spotřeba jako spotřeba, někde na fóru jsem četl jak se hádali dva borci, že jednomu to jezdí za 6 litrů, druhýmu za 8 litrů !!!! nakonec z toho vylezlo, že ten za 8 je z Prahy a ten druhej z Horních Kotěhůlek ...

Nojono Pepíci lol Ale musím uznat, že mě to docela cuká, když vidím plížícího se řidiče, jak jede nalepený na kamionu a stále vykukuje jestli teda jo, nebo ne, nebo jo. To potom nasadit "přemka podlahu" a předjet ten tvořící se vláček. :) Chtělo by to trochu poladit auto - těch 74kw na pohodovou jízdu stačí, ale na rychlejší předjetí to není.

Odkaz ke komentáři

lukash napsal:
Nojono Pepíci lol Ale musím uznat, že mě to docela cuká, když vidím plížícího se řidiče, jak jede nalepený na kamionu a stále vykukuje jestli teda jo, nebo ne, nebo jo. To potom nasadit "přemka podlahu" a předjet ten tvořící se vláček. :) Chtělo by to trochu poladit auto - těch 74kw na pohodovou jízdu stačí, ale na rychlejší předjetí to není.

Jasně že těch 74 kw na pohodovou jízdu stačí ....to by stačilo i méně...ale jde o to, že ten výkon je dle mě poddimenzován.. tím chipem by mu bodlo více...nevím proč origo zeškody mu daly jen 74 kw

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Co tak koukam,tak sem na tom stejně jako většina co ma 81kw v základu. Teď mam letnáky 225/40/18tky a jak dost lidi pise,že se zvýší spotřeba o 1L,tak prd. Jezdim porad stejne a spotreba je skoro stejna. Zatim zadny rozdíl. Bezna jizda do 5L a kdyz tomu slapu na krk,tak kolem 6L....

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  fuzzyi napsal:
dnes jsem Vám změřil spotřebu po cestě Hranice - Kopřivnice.

Cesta 60% 1.třídy, délka přesně 40km, pr. rychlost 76km/h

spotřeba 4,2l/100km

Octavie 1,9 TDI 66kW m.r. 2003, 125t km

Je ti jasne ze takhle se spotreba neda merit/porovnat? na 40km? to ma vypovidaci hodnotu nula...promin ale nechapu smysl toho prispevku...pokus o flame? :)

Odkaz ke komentáři

Tak celé tohle téma je ubohý flame. Jinak já se lepším, dnes cesta Mnichovo Hradiště a zpět, spotřeba 6.3l :D :D :D

Ještě by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem dynamická jízda? U mě dynamická jízda znamená, Pha-Pce za 60min ;):p

Editováno: , autor: lukash
Odkaz ke komentáři

lukash napsal:
Tak celé tohle téma je ubohý flame. Jinak já se lepším, dnes cesta Mnichovo Hradiště a zpět, spotřeba 6.3l :D :D :D

Ještě by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem dynamická jízda? U mě dynamická jízda znamená, Pha-Pce za 60min ;):p

Otázkou je, jestli ti těch 20 ušetřených minut na téhle tras stojí za to, abys jel namísto 120 150, riskoval mastnou pokutu a navíc z dlouhodobého hlediska utrácel o dost víc, než kdybys jel pomaleji a hlavně levněji.

Srovnám-li to se svým stylem (tu cestu znám taky dost dobře), a vezmu-li, že ročně najedu cca 30tis. km, vychází mi, že oproti tobě ušetřím cca 15-17tis. Kč ročně.

Jak praví reklama: Život je otázka priorit - já dávám přednost ušetřeným penězům, které můžu utratit s rodinou mnohem zajímavěji než u čerpačky. A na druhou stranu se svou klidnější jízdou (která se ovšem mé polovičce pořád ještě zdá až moc rychlá a agresivní), se velice pravděpodobně vystavuji menšímu nebezpečí, že se zabiju.

Odkaz ke komentáři

Jenik07 napsal:
tak hosani nevim kde ste vzali tyhle maly spotreby O1 81KW 1,9 mam dlouhodobou za 10000km 6,0 bezne jezdim mesto za 6,5 a dalnici 5,7 jednou sme mel chorvatsko a nazpatek za 5,1 ale min nikdy vic nechapu vase spotreby4,0 a takovy

tak já mám sice jen 66 kw, ale dlouhodobou spotřebu mám na hranici mezi 5,0-5,1 - a to fakt nejezdím zrovna pomalu :-)

p.s.: a mám to kontrolovaný průběžně i na čerpání, kdyby mi někdo chtěl tvrdit, že mám blbě "cejchovaný počítač"

Odkaz ke komentáři

Jako i ty minimální 3,8 se udělat dá, ale chce to hodně citu a taky záleží na terénu.

Když někdo jede hlavně z kopce a brzdí motorem a tudíž mu většinu cesty z motorem točí pouze kinetická energie tak může dát třeba i 3,5 :)

Ale musíme to měřit na nějaké normální trase. To můžu pustit s kopce se zařazeným stupněm a pak psát mě to žere 0l/100Km.

Spíš sem dávejte Trasa odkud - kam a všechny hodnoty z PC, ať to má nějakou vypovídající hodnotu.

Takže moje rychlejší jízda:

Trasa: Mnichov (de) - Hobšovice (cz)

Motor: 1,9 TDi, 66Kw rv.00

Hodnoty z PC:

Průměrná rychlost = 100 Km/hod

vzdálenost = 404Km

spotřeba= 5,9l/100Km

čas=4:05

Zatížení:auto prázdné pouze řidič.

Editováno: , autor: zabiak
Odkaz ke komentáři

Takže další cesta:

Trasa: Praha - Mnichovské letiště (de) - Hobšovice (cz)

Motor: 1,9 TDi, 66Kw rv.00

Hodnoty z PC:

Průměrná rychlost = 100 Km/hod

vzdálenost = 788 Km

spotřeba= 5,5l/100Km

čas=7:54

Zatížení: Cesta tam -auto prázdné pouze řidič.

Cesta zpět - 5 osob + zavazadla

Tak to vypadá že to žere méně pokud je auto zatížené

To je můj rekord nejvíce km co jsem dal :palec2:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...