e1. Vloženo 18. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2013 Keď budeš objednávať nové auto, tak ty už dostaneš MR2014. Oficiálne nikto nevie ako sú na tom reťaze pri novších ročníkoch, ale moja Fabia je MR2012 (RV12/2011) a problém s reťazou nemám (najazdených 39 tisíc km), a kamarát ktorý má MR2013 (RV09/2012) tiež nemá žiaden problém (neviem presne, ale tipujem že má najazdených cca. 20 tisíc). Obaja motor CBZB, tj. 77 kW, obaja s DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2013 Asi tak - tady to nikdo neví... Jak jsem již několikrát psal - zde na foru jsou minimálně tři 1.2 TSI vyrobené v roce 2012,které mají po výměně rozvodů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 21. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2013 (editace) švihák lázeňský. se divím že mu to neskočilo... http://www.youtube.com/watch?v=0kp4ePLRGU4 a tady EA211 a pohvizd... http://www.youtube.com/watch?v=LIU7nQ20fO8 Editováno: 21. Červenec 2013, autor: Jakub Nabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jairo Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 V servise mi oznamili,ze ked uz mam vymenenu retaz,na dalsiu vymenu nemam narok a podla nejakeho vyjadrenie SA nie je hrkotajuca retaz po starte zavadou . Tak kde je pravda, to ked mi bude hrkat ako stary traktor (uz sa retaz opat obcas ozve vyraznym zvukom kov na kov) v servise ma poslu do kelu,lebo uz mam vymemenu retaz a tym to hasne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Já dávám auto do servisu dneska-nehoda...a při jednom mám domluvenou i výměnu řetězu,pravděpodobně na záruku teda...(vyjádření technika že to odzkouší a pokud to bude ono tak to vymění...)neřeknou na rovinu jooo my o tom víme,to není problém...mlží a mlží... 1.2TSI do provozu 8.3.2011,prodloužená záruka na 40tis nebo 4roky myslim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 nejhorší na tom je právě to mlžení které ŠA potažmo servisy zprostředkovávají. Mohu všem doporučit pokud Vám to bude chrochtat a servis Vám řekne že to je OK chtějte od ŠA vyjádření nebo do protokolu napsat že Vámi reklamovaná vada je v pořádku nebo že to není závadou 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 (editace) No, asi som to prekrikol. Včera som dal vytepovať a kompletne umyť auto, a keď som sním večer odchádzal, tak po naštartovaní motor nechutne zavrčal na 1-2 sekundy, ale hneď potom to aj prestalo. Neviem určite že to bola reťaz, lebo za tú sekundu som nedokázal zistiť zdroj zvuku, ale asi áno, lebo logicky nič iné pri štartovaní by nemalo vrčať. A ten čas kým to vrčalo je akurát toľko, kým napinák reálne dopne. Raz som už tento zvuk počul, to bolo vtedy keď som naposledy odchádzal so servisu hneď po výmene oleja. Vtedy som to nejak neriešil, ale teraz to už budem sledovať.Aktuálne mám najazdených asi 39500 km. Editováno: 24. Červenec 2013, autor: Ivan Horváth Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jairo Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Ako pricinu toho hrkotania po starte som videl aj olej zriedeny s benzinom. To bol len taky laicky nazor, lebo olej strasne smrdi po benzine. Ale naposledy ked som siel zo servisu po vymene oleja (olej nebolo citit po benzine,lebo bol novy), retaz zahrkotala ako nikdy predtym Takze ono si to hrkoce kedy chce, ci je olej zriedeny, alebo novy,ci je teplo, ci zima, ci je motor studeny alebo zahriaty... Podla servisu je to ale OK a uz nic lepsie ako uz raz vymenenu retaz mi dat nemozu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Nemyslím si že benzín v oleji mám na toto hrkotanie pri štarte vplyv. Napinák napne aj keby tam namiesto oleja bolo kakao.Čo sa týka hrkotania u mňa, ja mením olej priemerne každých cca. 6000 km (mám trochu neštandardné prevádzkové podmienky) a menil som ho iba nedávno. Teraz zase aj keď na spôsob eco-rally, ale jazdím prevažne dlhšie trasy a olej mi skôr ubúda ako pribúda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 U MR 2012 mám obavy že s reklamacemi na rachot po startu neuspěješ. Tam se to bere "jako typický projev" a máš smolíka. Muselo by to být víc jak cca onu jednu až dvě vteřiny a pak si nech pozvat velemistry z Š- A a ti pak dají rezultát. Každopáďo si nechutně nasrali do vlastního brlohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Kým to nebude pravidelné, alebo naozaj obťažujúce, dovtedy to vôbec nebudem riešiť. Vlastne ani neviem čo by som mal riešiť, lebo počul som to doteraz asi 2x na 1-2 sekundy. Trepnem teraz iba nejakú blbosť, ale možno to vôbec nie je reťaz, ale napr. ten zvuk vydáva alternátor. Kým auto jazdí, a neobťažuje ma to, tak neriešim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Možné to je,ale jinak silně nepravděpodobné. Na druhou stranu,když ony ty opravné sady nefungují,nejen u mě,ale i mnoha dalších... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 (editace) Prodejce tvrdí, že letos byly rozvody u TSI ve FII opět inovovány a když jsem se zeptal na průnik paliva do oleje, tak on tom nikdy neslyšel a platí, že benzínové motory jsou určené na krátké vzdálenosti a týká se to i TSI. Editováno: 24. Červenec 2013, autor: Pandora 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Aniž bych chtěl být jízlivý,tak prodejci a servisní technici toho nakecají. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 (editace) Nyní končí akční model Fresh a novém modelu bude snížen rozdíl ceny mezi TSI a 1,4 63 kW na 6 000,- (došlo ke zdražení 1,4 o 5 000,- TSI zdražení o 1 000,-) že by seškodovce nelíbil ten zájem o 1,4? Editováno: 24. Červenec 2013, autor: Pandora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Tu 1,4 ještě někdo kupuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Kdo nechce turbomotor,nebo se bojí řetězů...a něco ušetří na ceně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Aha, tak jedině tak, jinak je to zoufalý motor. Proto jsem si říkal, kdo by ho v dnešní době ještě chtěl...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Nic jiného mě nenapadá,maximálně ještě tak někdo,kdo ho chce předělat na LPG.No a pak jedinec,kterému vyhovuje jeho charakteristika - i takového znám,ovšem ten ho má ve služebáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 (editace) Jasně, vlastnostmi je TSI výrazně příjemnější, ale 1,4 63 kW je spolehlivější a to je podle mě hlavní kriérium pro lidi, co si jej koupili. Editováno: 24. Červenec 2013, autor: Pandora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 25. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 Tu 1,4 ještě někdo kupuje? třeba já jsem přešel z 1.2 TSi na 1.4 16V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeCZman Vloženo 25. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 Mám rozvody měněné v cca 12t km, nyní mám cca 30t a začíná to rachtat posledních 1000 km víc a víc, v servisu mi řekli, že mám poslední opravnou sadu a že další nedostanu, jelikož toto už je běžný projev tohoto motoru.. Přesně jak píše Jairo.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 25. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 Jak dlouho to tachtání při startu trvá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeCZman Vloženo 25. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 Tak orientačně 5-10s.. někdy méně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 25. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2013 Cože? Jsem myslel tak 1 až 2 vteřiny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.