Přejít na obsah

Řetěz v rozvodech 1.2 TSI

Doporučené příspěvky

tiež mám podobné problémy, rozvody menené 2/2013, pred slabým mesiacom auto 1,5 týždňa v servise, reťaz je vraj ešte obrovské 2mm v tolerancii, vymenili nejaké tesnenie. Teraz to ale začína znovu. Nepríjemné je to niekde na ulici, keď ľudia pozerajú po mne, čo to vlastne štartujem za šrot... :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono to jen tak jednoduše neskočí. je to blbý, zvukovej projev katastrofa, ale funkčně bohužel ok. pokud by to byla 16V hlava, tak by skočilo mnohem dřív, ale jelikož se jedná o 6V motor, tak je ta pravděpodobnost měnší. no jde o to, jestli je to dobře nebo ne.

Odkaz ke komentáři

tiež mám podobné problémy, rozvody menené 2/2013, pred slabým mesiacom auto 1,5 týždňa v servise, reťaz je vraj ešte obrovské 2mm v tolerancii, vymenili nejaké tesnenie. Teraz to ale začína znovu. Nepríjemné je to niekde na ulici, keď ľudia pozerajú po mne, čo to vlastne štartujem za šrot... :(

tak u tebe bych na reklamaci trval...dělá ti to furt? za studena i třeba poloohřátej motor? Co jsem u sebe zjistil že mi to malinko zachrastí když je motor poloohřátej....ale jinak mám klid...byl sem na třech výměnách----teď má řetěz už najeto asi 22 000 km a mám klid od tohodle...... pokud si blízko od Mladé Boleslavi tak bych si zajel normálně do škoda servisu v Kosmonosích... bez problémů mi to vzali.... jsem od Trutnova takže sem jel domů taky bez auta ... za dva dny bylo hotovo :)

Odkaz ke komentáři

tuto som dačo popísal o tom: http://forum.skodahome.cz/topic/102266-divn%C3%BD-zvuk-p%C5%99i-startov%C3%A1n%C3%AD/page-7#entry1919277

Auto má 3,5 roka, záruka do 30.9.2014. Inak som pekne naštvaný už, lebo človek kúpi auto v najvyššej výbave, ešte sme dali aj doplatky navyše a potom toto (okrem predchádzajúcich starostí). X-krát za rok s tým do servisu ma fakt nebaví, auto musí byť spoľahlivé, som s manželkou onko pacient, ona sa dokonca teraz lieči v Bratislave, pred tridsiatkou už nemá štítnu žľazu ani prsník, máme dosť trápenia aj bez kazového auta.Minule nás ešte aj nechalo v štichu po 2 minútach jazdy z parkoviska, keď sa prehorel kábel k sviečkam/zapaľovaniu a museli auto odtiahnuť. Štastie ešte, že som nebol 100km od domu ako teraz pomerne často bývam.

Reťaz bola menená  2/2013. Pred slabým mesiacom som bol v servise, vymenili nejaké "hrubé" tesnenie a vraj reťaz má 2mm do tolerancie, tak čakaj, čo to povie. Robí to najviac za studena ráno, tie nahrávky sú z rána po noci, ale stáva sa to práveže aj po jazde, niekedy áno, inokedy nie, niekedy to spraví po trebárs pol hodinke státia, inokedy nie, ťažko povedať, od čoho to závisí. Pred prvou výmenou to bolo ešte o poznanie horšie, ale to už zostávalo po naštartovaní v otáčkach po stlačení spojky a pri radení, čo bolo veľmi nepríjemné. Inak to tesnenie čo teraz pred mesiacom vymenili bolo tiež potrebné. Ten motor normálne získal opäť výkon, lebo som mal už problém vyliezť z ulice na hlavnú cestu cez smiešne malý briežok.

Dneska som napísal priamo importérovi na Slovensko a kópiu som dal aj do Čiech. Sused robí v servise kde chodievam ako technik, vraj som im dobre zavaril, lebo vraj to opravovanie pred mesiacom nenahlásili či čo. Nechcel som nikomu ublížiť, iba som sa pýtal, ako mám postupovať, keď mám tieto problémy, nepísal som nič zlého na servis, jediné že ma každý servis stojí nielen čas, ale aj benzín, čo je pravda, však niečo opravia, tak to musia aj otestovať, hoci hrkotajúce káble alebo čo to bolo otestovali prejazdením tretiny nádrže, hádam 150km od oka, nepísali stav do papierov. Mimochodom, pred tým mesiacom v servise mi vtedy tvrdili, že sa pýtali priamo u výrobcu, čo s tým. Takže mi z toho vychádza, že sa možno ani nepýtali... Ach jo...

Každopádne ich zvozili, ale mne nikto nezavolal, nenapísal. Keby ma radšej kontaktovali... :(

Editováno: , autor: SeraphimSVK
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se nato zpětně díval,většina píše,že pokud si zákazník stěžuje na hluk při startu tak mění rozvody,žádné,že to musí udělat u nich a pokud to neudělá tak tě pošlou do prdele.

Známej jezdí servisovat služební oct do německa a čuměl jsem jak jojo,našli při prohlídce puchýřek na 5 dveřích,půjčili mu auto a za tři dny hotovo.Auto 4 roky starý.Když si vzpomenu co dělali za cirkus kolem mejch 5 dveří na fabii....nakonec to udělali,ale asi to dělal učedník.

Odkaz ke komentáři

Jasně, vždy je to o lidech. Jeden servisák Tě pošle do háje a druhý aktivnější, protože ví že z toho je práce pro jeho lidi se snaží. Od prvního jezdí lidi naštvaní a auta této marky nechcou ani vidět a ti druzí čučí jak to funguje a i rozličné neduhy autu "odpustí".

Editováno: , autor: KubinoPv
Odkaz ke komentáři

To je ale bohužel dané tím morálním marasmem tady, jinou ekonomickou situací a pracovní morálkou. Pochybuju, že by se německý mechanik choval stejně jako český. Zkusil by to jednou. Nebo spíš on to ani nebude mít genech. A věřím, že podpora ŠA k řešení problémů v západních zemích bude úplně jiná, než v zemích na východ od Aše.

No radši zpět k řetězům......

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...