Přejít na obsah

2.0 TDI 130 kW / 380 Nm


jirkaK

Doporučené příspěvky

TDI  130 kW / 380 Nm  se myslím brzo dostane i do Supa a je se docela na co těšit. Mám ho nově v CC s DSG a ve srovnání se 125 kW / 350 Nm, který jsem měl ve starším CC, je ten rozdíl markantní. Překvapilo mě, že chod je ještě kultivovanější, než byl u původního motoru. Ještě předtím jsem měl 2.O TDI PD v OII a to byla naprostá hrůza. Takže tenhle nový motor mě zatím velmi mile překvapil.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

To už je hádám ten nový, TDI fun tady dával grafy slabší 110 kw verze, a průběhy tam vycházely moc pěkně. Počítám, že u té silnější verze to bude podobné co do průběhu.

Nebude to tak rychle vadnout, jako současné TDI CR.

Nicméně mám 2.0 TDI CR a jsem nadmíru spokojen, a to jsem odchovaný na benzínu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

tak mám najeto téměř 15 t., tak můžu trochu bilancovat. Motor má v kabině úplně jiný zvuk, spíše jako benzínový šestiválec. Později až jsem zjistil důvod. Je tady podobně jako v RS III TDI  a GVII GTD, nainstalován rezonátor. Zvuk je ovšem jedna věc a výkon druhá. Přesto, že papírově má mít motor "jen" 130 kW a 380 Nm, shodla se řada lidí, co v tom jeli, že to musí mít ve skutečnosti víc. Ostatně, u koncernových motorů žádná novinka. Zajímalo by mě ale kolik, protože ten předchozí motor 125 kW mi v Dieselpower upravili na 142 kW (měřeno na brzdě) a tohle jede ještě líp. Měřil jsem na letišti zrychlení a průměr z několika měření (10x tam a zpět) byl 7,2 s. Takže to fakt jede. Motor navíc neskutečně těsní, protože hladina oleje se za celou dobu sotva pohnula. Preventivně ho ale teď radši vyměním, abych tam ten šmirgl nenechával celých 30 t. km..  

Pokud ho do SII budou dávat, neváhal bych. 

Editováno: , autor: jirkaK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...