Přejít na obsah

Otevření kufru


Zuzi

Doporučené příspěvky

Ahoj mám docela zajímavý problém

 

Mám superba  RV 2002 LPG, tedy bez možnosti sklápění zadních sedaček a za zadními sedačkami je namontována 70L nádoba na zemní plyn. Do kufru se nedá dostat ani skrz vak na lyže. Zámek na dveřích kufru je za 11 let nepoužívání zarezlí a nelze do něj strčit ani klíč.

 

Včera jsem si do kufru dal věci a už se mi kufr neotevřel. Zámek je slyšet že funguje ale kufr nelze otevřít pomocí klíčků, ze dveří řidiče ani klasicky za "madlo" na dveřích kufru. Z kufru se tedy stal dokonale nedobytný trezor.

 

Dnes jsem byl s autem v orginál škoda servisu a tam mi bylo řečeno že to půjde asi otevřít jenom hrubou silou a že mám počítat s výměnou dveří kufru. 

 

Nemáte někdo nějaký nápad jak se dostat do kufru i bez zničení dveří?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zkusil prostříkat WDčkem ale ani ťuk. Klíček tam nejde ani strčit. Ještě zkusím koupit něco na rez, pokud se něco takového prodává ale moc tomu nevěřím. 

 

Nenapadá vás nějaké jiné řešení bez toho abych musel udělat díru do dveří kufru autogenem? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celý ten zámek prolévat odrezovačem a WDečkem, trpělivě zkoušet tu krycí západku uvolnit a opět vše prostříkat obojím a nechat působit, klidně do druhého dne. Určitě se to nakonec povede. Je možné, že praskne pružinka co zavírá ten krycí plíšek zámku, ale to je to nejmenší, potom jen vhodně zakrýt celý zámek - já tam mám z nějaké lékovky víčko a je to perfektní ochrana před marastem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Za mě stříkat,zkoušet,stříkat,zkoušet...na dodávce jsem to měl taky zajebané (cca 5let otevírání pouze centrálem,dokud se neposral) jako svině a nakonec to šlo...WDčko je na to nej. Nebo možná snad Kofola???ale tu jsem nezkoušel. Vždy mi pomohlo WD.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A zase jeden z příkladů.

 

Téma založil nějaký člen "Zuzi", protože měl problém ale od té doby už nebyl přihlášen, tak se ani nepodělí o to, jestli to má vyřešené a jak to vyřešil. Tím pádem si myslím, že nějaké rady jsou jen házení hrachu na zeď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj tak problém se povedlo vyřešit. Sice wdčko ani antirez nepomohlo ale pomohlo pořádně zatlačit na víko kufru ve chvíli když někdo zmáčk čudlík na otevírání kufru (od řidiče). A to mi v originál servisu řekli že prý musím vyměnit celé páté dveře :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jelikož jsem muž činu a už se nedalo nic dělat sklopil jsem zadní sedačky a vlezl si do kufru.musel jsem roztrhnout polstrování těsně nad zámkem a pak jenom cvaknout na zámek směrem do prava.kufr se otevřel..... :kol-28: teď už vím že by stačilo cca 2 až 3 cm nad zámkem vyvrtat do plastu dírku asi desítkou vrtáčkem a šroubovákem cvaknout do pacičky na zámku.Potom jsem rozebral to polstrování a musíte povolit 2xšroubek na trojůhelníku.odešel mi motůrek na otevírání.ale uplně stejnej je z Octavie na otevírání nádrže paliva.je schovanej na leve strane v horním víku kufru.Je přišroubovanej k vrchní lište kde je i osvětlení spz a tlačítko na otevírání kufru.motůrek je ale k lište přišroubovanej z druhé strany takže tu lištu musíte sundat také.To jsou ale jen 4 matičky a pak jde célá lišta pootočit takaby jste sedostali na ty dva šroubečky co tam držej motůrek.Výměna proběhla úspěšně až na to že to trochu odsralo to polstrování :kol-26:Fotky doložím příště ale není to moc těžké stačí jen trpělivost......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...