Přejít na obsah

Špatná komunikace komfortního systému

Souky

Doporučené příspěvky

Ahoj,

uz jsem tady toho procetl pomerne dost ale na svou otazku jsem stejne nenasel konkretni odpoved tak snad me to nekdo nezatrhne s tim ze mam hledat vic :)

Muj problem: mam dovezenou Octavku I RS 1.8T - 132kW (rv.01) z Anglie, cele jsem to prekopal ale sehnal elektriku od jednoho, predni RJ do dveri zas od nekoho jineho, zadni byly puvodni. Kazdopadne komfort uplne bez komunikace, hlavne se na nej neslo ani pripojit, kdyz uz jsem fakt nevedel tak jsem to dal jednomu chlapikovy do skodovackeho servisu a ten zjistil ze tam chybi jedno +12V ktere je ovsem podle schemat pouze u nekterych Octavek 1.6, ovsem proc ta jednotka v jinem aute funguje i bez toho dratku me vysvetlit nedokazal :) budiz - na jednotku se slo aspon pripojit - jedna se o 799B - zacaly chodit predni okna ale to bylo vse - rikal ze je potreba sehnat spravne zadni jednotky tak jsem sehnal jine, az potom co jsem pripojil i tu 4. jinou zacaly chodit i zadni okna a central na zadnich dverich, kazdopadne podle VAGu je jednotka v PZ dverich porad jina, i kdyz uz jsem jich sehnal nekolik tak porad ne tu pravou, v chybach to pise stale  "Diagnosticke rozhrani datove sbernice J533 - bez komunikace" a nefungujou me zrcatka, a stropni svetylko, jinak vsechno jde, kdyz otevru spolujezdce tak sviti aspon to male svetylko ve dverich, kdyz otevru ridice tak najede cerpadlo a vsechno ale ani dvere, ani stropni svetlo nejde. Komfortni jednotky jsem zkousel menit, CAN neni prozkratovany, do vseho jde napajeni, mikrospinace i svazky ve dverich jsou vporadku.

Muze to byt tim ze je jina ta jednotka a proto to dela problemy? potom taky jakou bych mel podle toho maleho stitku sehnat aby byla jako ty ostatni a co znamena to (3X) kdyz mam vyctene VAGem jednotky? Predem diky za kazdou radu, uz fakt nevim kde hledat - jeste dodam ze v LZ dverich je na te RJ na stitku:

.........302

HW09 S0009

a na poslednim obrazku je pripojena ta PZ jednotka:

...... 301

HW09 S0009

post-82559-0-43029200-1364023610_thumb.j

post-82559-0-25401700-1364023632_thumb.j

post-82559-0-29861000-1364023654_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je problem ze tu starou jednotku jsem vymenil za tu druhou protoze me nepasovala elektrika a bohuzel uz nevim jaka tam byla, puvodni jednotky co byly vzadu jsou 

101450 203

05 0767 25

H1.20 S2.7 150201

15 1821

a jak prosimte zjistis ze to neni octavka? bral jsem to od nejakych prekupniku co tam toho maji plnou bednu a sami nevi poradne co je z ceho tak at vim co hledat

EDIT:

tady je cislo tech mych budiku:

VD1 110.080.058/010
1U0 920 910 C 47H

a na druhem stitku je to same +
SKZ7Z0A0815549
020201 2 8300 VersNr: V05

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

navíc tam máš špatné budíky! toto jsou budíky pro 2.5 g komfortu - proto ti to píše tuhle chybu! ty jsi měnil celý svazek? víš jistě že tam máš elektriku pro 3G komfortu?  jestli ne tak to vysvětluje tu chybu proč ti to nekomunikovalo s diagnostikou! tam je nutné kompletně přepinovat konektor na komfortce a přivést can do budíků! samozřejmě s dobrýma budíkama

Odkaz ke komentáři

elektrika by mela byt z 3. generace jelikoz me tvrdil ze komfort je z primo z ni a tam byla ta jednotka 799B, ale tem budikum bych i dost veril, takze otazka - jake musim sehnat budiky a jakou tu jednotku do PZ dveri ? nahodou nekdo RS budiky nemate ze? muze tam jit i maxidot nebo bez? 

Odkaz ke komentáři

a pokud tam neni ten papirovy stitek tak co presne ma byt na tom malem stitku primo na jednotce ? a taky co znamena to 3X jak mam na te prvni fotce? a nakonec taky budiky poznam podle ceho at nekoupim ty same ?  

EDIT:

a taky - kdyz sezenu maxidot - bude potreba neco dodelavat nebo jen prehodim a bude vse fungovat ? je me jasne ze se musi prizpusobit ale na to asi budu potrebovat supervag nebo neco ze? co presne se bude menit? to budu potrebovat prehrat i immo ?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!!
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...