Publikováno Duben 12, 201312 r oplati sa priplacat za automaticku klimu? doteraz som jazdil bez klimy a az na par brutalne horucich dni som ju nepotreboval a ani teraz ju nemam v umysle pustat casto, len vyslovene kvoli mega horucavam. Som alergik a klima nie je moc vhodna pre alergikov, takze aj z toho dovodu je nejako velmi pouzivat nechcem. Niekde som pocul ze automaticke maju lepsie fitre ako manualne a tym su vhodnejsie( zdravsie), viete o tom nieco? Dik.
Duben 13, 201312 r Nevím, jak v případě OIII, v případě OII byla manuální klima dostačující. Vše má svá pro a proti. Nastavit manuální klimu na 22°C znamená, že je v autě v létě spíše horko. Nastavit ji na méně, už zase cítíš, jak na tebe táhne studený vzduch. Navíc pořád musíš haprovat s ovládáním. Automatická klima mi je příjemnější v tom, že je vzduch "přirozenější" a na automatickou teplotu kolem 21°C je v autě příjemně, ani ne vedro, ani ne zima. Ovšem zase když na senzor zasvítí slunce, začne klima chladit, jak střelená a kolikrát ji je třeba automatickou regulaci vypnout. Navíc bývá dočasně (třeba do dalšího nastartování) poruchovější = občas jí "hrábne". Asi bych tedy doporučil automatickou, ale ani tou manuální neprohloupíš..
Duben 13, 201312 r no u OII nebyla manuální, ale poloautomatická (Climatic) a automatická (Climatronic), až nedávno vypustili v celém koncernu ten poloautomat a dávají jen obyčejnou manuální, ten poloautomat byl v pohodě, člověk nastavil teplotu a moc se s tím nemuselo dál dělat, maximálně zvýšit nebo snížit rychlost větráku, v OIII už bude ta základní pouze manuální a tu bych nechtěl, tam se to bude muset moc korigovat a právě ze špatného nastavení klimatizace pramení ty rýmy apod., u automatické takové nebezpečí tolik nehrozí, pokud člověk dodržuje základní zásady používání klimatizace, to znamená zejména nechladit o víc jak 5-7 stupňů míň, než je venkovní teplota Upraveno Duben 13, 201312 r od HjM
Duben 13, 201312 r Automaticka, bych rekl, ze dokaze usetrit i nejakou tu kapku paliva. Pac si kompresor zapina dle potreby.U manualu ti bezi porad jakmile AC aktivujes.
Duben 13, 201312 r Tiez sa pripajam k automatickej, je aj 2 zonova, teda nejaky ten stupen sa da nastavit rozdiel medzi vodicom a spolujazdcom. V pripade mojej polovicky to bude asi aj nutne - v zime aj lete potrebuje viac stupnov ako ja Upraveno Duben 13, 201312 r od rodolfo
Duben 13, 201312 r no u OII nebyla manuální, ale poloautomatická (Climatic) a automatická (Climatronic), až nedávno vypustili v celém koncernu ten poloautomat a dávají jen obyčejnou manuální, ten poloautomat byl v pohodě, člověk nastavil teplotu a moc se s tím nemuselo dál dělat, maximálně zvýšit nebo snížit rychlost větráku, v OIII už bude ta základní pouze manuální a tu bych nechtěl, tam se to bude muset moc korigovat a právě ze špatného nastavení klimatizace pramení ty rýmy apod., u automatické takové nebezpečí tolik nehrozí, pokud člověk dodržuje základní zásady používání klimatizace, to znamená zejména nechladit o víc jak 5-7 stupňů míň, než je venkovní teplota No samozřejmě jsem mluvil o poloautomatu - to mi chceš říct, že při těch všech okatých úsporách OIII již vypustili i poloautomat a montují pouze manuální? Toto je fakt na hlavu postavené už...
Duben 13, 201312 r předpokládám ale, že až v posledních dekádách výroby před OIII, ne? Neboť v té době přišla o kde co, včetně měkčených tapeců vzadu, apod..
Duben 13, 201312 r sreto23 - ....já osobně mám radši otevřené okno, klimu ocením pouze za deště, když se nedá větrat a na to mi stačí manuální...ale souhlasím, jak je uvedeno výše, že je trochu hůř regulovatelná a chce to cvik...
Duben 13, 201312 r _Denis_: myslím že to bolo s príchodom MR2011 a prešlo to celým koncernom, dotknutý bol napríklad aj Passat. Ono je to veľká škoda, climatic mal teplotné čidla, ktoré regulovali teplotu aj v zime pri kúrení. Človek si to nastavil na 22°C a o nič sa nestaral. Určite to vypustenie bolo na základe zníženia výr. nakladov. Ale možno aj kvôli tomu, že väčšina zákazníkov nevedela o funkciach climaticu a brali ju ako obyčajný manuál (často sa s tým stretávam). Ja osobne by som si za climatronic priplatil, dnes to už nieje až taký balík peňazí ako v minulosti.
Duben 13, 201312 r muj nazor je ten ze manual bohate staci,... je sice fakt ze kdyz budes chtit udrzovat nejakou teplotu, tak se budes muset o tu klimu porad starat a mackat cudlik ale v ramci moznosti fakt staci me by osobne manual stacil sam nemam zadnou automatiocka je spis hodne o komfortu, ze se proste o to nestaras,... poprve nastavis teplotu a tim to hasne zalezi uz na kazdym
Duben 13, 201312 r Manuální klimatizace je oproti autoamatický hotová tragédie. Udržení stálý teploty v autě je v první řadě mnohonásobně pohodlnější a v neposlední řadě taky bezpečnější. Udržení stály teploty ve vedrech může bejt s manuální klimou až stresující.Za ten komfort to rozhodně stojí podle mě.
Duben 14, 201312 r _Denis_: myslím že to bolo s príchodom MR2011 a prešlo to celým koncernom, dotknutý bol napríklad aj Passat. Ono je to veľká škoda, climatic mal teplotné čidla, ktoré regulovali teplotu aj v zime pri kúrení. Človek si to nastavil na 22°C a o nič sa nestaral. Určite to vypustenie bolo na základe zníženia výr. nakladov. Ale možno aj kvôli tomu, že väčšina zákazníkov nevedela o funkciach climaticu a brali ju ako obyčajný manuál (často sa s tým stretávam). Ja osobne by som si za climatronic priplatil, dnes to už nieje až taký balík peňazí ako v minulosti. přesně tak, byla to celokoncernová záležitost, nechápu no, přijde mi to jako dost krok zpět, ten Climatic byl oproti manuálu opravdu někde jinde
Duben 14, 201312 r oplati sa priplacat za automaticku klimu? doteraz som jazdil bez klimy a az na par brutalne horucich dni som ju nepotreboval a ani teraz ju nemam v umysle pustat casto, len vyslovene kvoli mega horucavam. Som alergik a klima nie je moc vhodna pre alergikov, takze aj z toho dovodu je nejako velmi pouzivat nechcem. Niekde som pocul ze automaticke maju lepsie fitre ako manualne a tym su vhodnejsie( zdravsie), viete o tom nieco? Dik. Pokud jsi alergik a v autě klimatizaci vyžaduješ, pak jedině automatickou. Má jinou funkci než manuální a je vybavena i protialergenovým filtrem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.