Srpen 5, 201411 r Tankuju obyčejnou 95natural většinou tam kde je to nejlevnější a mám to při cestě...
Srpen 11, 201411 r Já z 90% město - Praha, ráno volnější z Řep do Holešovic pod 5l, zpátky už přicpanejší provoz a víc do kopce za cca 7 l. Po koupi auta (najeto 20.000k) jsem vynuloval před cestou na chatu (příbramsko), posléze jen Praha a spotřeba po měsíci (2xchata, jinak Praha) 5.9l, což si myslim že je paráda. Ale je fakt, že sem měl zkušenosti jenom s dieslama a tady se zatim učim, nicméně když člověk chce a nedrtí to, tak se to dá hodně dieslu přiblížit PS... kdy je u tohodle motoru nejlepší řadit? Já osobně preferuju kolem 1800-2000, nevim jestli tim motoru neškodim, že ho víc nevytáčim...ale podle zvuku a záběru mi rozhodně nepřijde.
Srpen 11, 201411 r Sice nemám manuál a 1.2, ale myslím že řadíš tak akorát, semtam to chce, ale vytočit aby si dostal odevšad pavučiny Automat při klidné noze řadí do 2000...
Srpen 12, 201411 r Zdravím, chci se zeptat jestli už někdo jel nějakou delší trasu s 2-4 kola na střeše, plný kufr se čtyřmi lidmi na palubě. Zajímala by mě průměrná spotřeba a jak se auto chová s těma kolama. Nemusí to být přesně jak píšu. Budu rád za každou zkušenost. Jelikož mě čeká dlouhá cesta s koly na střeše až do Chorvatska. Tak bych se na to chtěl nějak připravit. Abych pak nebyl překvapenej, že to papá 8,5 nebo i víc.
Srpen 12, 201411 r Aááá, Milichky is back. kde tvrdneš? Si tu dlouho nebyl. Můj odhad je, že přes 7 to bude určitě. jel jsem ve 2 lidech a s 2 koly na střeše z Karlovarska na Jižní Moravu, tedy i po dálnici 130km/h a hup 1,5 litru více než obvykle. Řekl jsem si, že příště si ty kola na místě raději půjčím )i když to není ono a mít svoje kolo je mít svoje kolo). No ty pojedeš plně naloženej a dokonce se 4 koly, to by skoro těch 7,5 i 8 udělat mohlo. Můj názor.
Srpen 12, 201411 r No to víš. Rapid moc nezlobí, tak to tady jen občas prolítnu co je nového a zase jdu dál. Mno říkám si že ten odpor bude velký no. radši budu počítat s 8,5 spotřebou. A na dálnici v pohodě v těch 130? Co boční vítr? Mno Rapid bude pěkně naloženej. Tak jsem na to sám zvědav.
Srpen 12, 201411 r 1. Spotřeba na dálnici D5 a D1 (omezení) po cca 800km 8,4L průměrná rychlost 99. Tři kola na střeše a plná polní. Jel jsem s ním občas i 150 tacho. 2. 300km po okrskách a městech se stejně naloženým rapidem za 6,7L průměrná rychlost 58 Vlastní kolo je vlastní kolo.
Srpen 12, 201411 r Do 90km/h kola na střeše ani tak moc nepoznáš snad jen v zatáčkách, kde je cítit větší náklon ale zvykneš si. Čím větší rychlost tím je to horší, ale to je asi jasné a táhlé kopce na 6 jsou také poznat. Jsem si i říkal před cestou, že pojedu do 120km/h, ale pak jsem se pozapoměl a jel jsem jak to šlo... málokdy pod 130 jen na omezeních a u brna jsme popojížděli cca 30min. Loni jsem jel stejnou trasu, stejně naložený s Focusem 1.6 16V a byl jsem na 10l a neskutečný hluk uvnitř fordu. V rapidu je relativní ticho.
Srpen 12, 201411 r No pokud ti bude foukat takovej protivítr, jako nám v sobotu na D11 a D5, tak počítej se spotřebou kolem 8,5-9 litrů při rychlosti kolem 130kmh. Tři kola a plnej kufr na dovču. Ten vítr zmetek ale způsobil, že to bylo jak při 160kmh. Mám ale 63kW a 215ky, takže s tím odporem měl motor dost práce.
Srpen 13, 201411 r Niečo o prevažaní bicyklov http://autobild.cas.sk/clanok/195850/oplati-sa-prevazat-bicykle-na-streche
Září 16, 201410 r Praha - Kvilda - Šumava - Kvilda - Praha - celkem najeto asi 400km, dálnice max. 130kmh (déšť), okresky cca 70-90kmh, dost krátkých jízd, dost kopců jak nahoru tak dolu, vždy klima, 2 lidi, normální jízda do pohody, za celou dobu krásných 5,3 nafocený to nemám takže tak, ale jsem spokojen :-D Upraveno Září 16, 201410 r od rogerer
Září 18, 201410 r Tak pánové vrátil jsem se z dovolené z Chorvatska. Cesta docela dobrá až na zúžený tankodrom na D1. a A poznatky mám takovéto. 4 kola na střeše, 3 pořádní pasažéři + řidič, 160 plechovek národního pití, úplně narvaný kufr ale vše co jsme chtěli vzít, tak se vešlo. Po okreskách jsme skoro nejeli a když jo, tak jsme jeli podle předpisů. Po dálnici jsem se snažil jed 110-120 ale čím víc jsme se blížili cíli tak jsme jeli rychleji, ale na na 5. stupeň 130-140km/h. Na šestku to už vůbec nejelo. Cesta je vidět na obrázku s výškovým profilem. Cesta tam 998 km, 11 hodin cesty, průměrná rychlost 89km/h, a průměrná spotřeba 9,8 l/100km podle PP. Cesta zpět byla stejná průměrná rychlost 86km/h cesta 11,5h malá zácpa v Rakousku. spotřeba podle PP 10,1 l/100km. A skutečná spotřeba na celou trasu tam a zpět byla 10,46 l/100km. Boční vítr nebyl ani moc znát jen mi přišlo, že i z kopce musím mít plyn na podlaze. Tak toto jsou mé reálné poznatky. Osobně jsem počítal se spotřebou okolo 8,5 - 9ti litrů..Možná by to bylo reálné při rychlosti do 100km/h.
Září 18, 201410 r Ty vole, to je hustý. Hold plně zatížený malý motor s turbem a ta kola asi též udělala své. Zase větší zátěž sis asi z praktického hlediska vymyslet nemohl. Tedy Tvoje info má vypovídající hodnotu. Né ti co tady píšou spotřeby při cestě domů z Kauflandu 20km. PALEC NAHORU (nefungují mi smajlíci)
Září 18, 201410 r já to mam do kauflandu 1,5 km do kopce a to mam vzdycky spotrebu kolem 8-9 za obe cesty :-D
Září 20, 201410 r Ahoj, tak jsem od včerejška šťastným majitelem ročního Rapida. Po přesedlání z chipované Octavie 1,9 Tdi 81kW byla má první jízda jako v autoškole, kdy mi furt auto kecalo do toho jak řadit, ale i tak jsem se dostal na spotřebu 6,0 při 80km cestě Litoměřice - Praha (mimo dálnici). Motor 77 kW, Pevně doufám, že dlouhodobý průměr nebude větší než 6,3...
Září 20, 201410 r Tak Rapídek absolvoval cestu do Germánie do Norimberku na výstavu GALABAU 2014. Maximálka je kolem 195km/h, ale to jsem jel jen cca 5km, žere to jak tank. Jinak průměrně jsem držel tempomatových 150km/h. Cesta absolvována ve dvou, jen s batůžky na svačinu. Výsledek mě mile překvapil na ten kalup furt po dálnici, popojíždění v kolonách v Norimberku a v Praze na Baranďáku - 6,3l/100km. Doba jízdy 3:40, vzdálenost 361km. Ještě doma při tankování na pumpě svítil na PPC průměr 100km/h, posledních 8km po městě to ale stáhlo na konečných 98km/h. Upraveno Září 21, 201410 r od miklisek
Září 20, 201410 r rapid hodne tezi z toho ze ma slusnou aerodynamiku ale jakmile otevrete okynko/date si na strechu kola/rakev tak je konec
Říjen 18, 201410 r Koupil jsem ročního Rapida 1,2 77kW s 8tis. km a zatím po najetých 2000 km mám spotřebu 5,7 takže max. Spokojenost. Trasa Znojmo - Praha dokonce za 5,1. Auto super, jen se jedu do autodruzstva Praha hadat o silentbloku převodovky, tak snad uspěju..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.