ALEX 236 Vloženo 16. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2021 Chlapi chěl bych se zeptat,přestali mi fungovat výdechy(mřížky v palubce nad rádiem)výbec mi z toho nefouká někdy slyším motorky jak zavrčí a nic mrtvo,klapky zavřené a nepustí to ven neví někdo v čem je zakopaný pes.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 7. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2022 Ahoj všem, chci se zeptat zda tu někdo neví jaký význam má blikání climatronicu po nastartování? A jestli krokový motor klapky rychlosti jízdy je V71? Zkoušel jste někdo ten motorek opravit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 7. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2022 Blikanie signalizuje chybu, napr. vadného motorčeka. V71 je kombinovaná náporova klapka a klapka recirkulácie. Ja som skúšal, ale môj je nenávratne preč, chyba v cestičke poťaku, takže zháňam nejaký iný motorček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2022 Můžu poradit, jak sehnat levnější motorek klapky V71. Pokud tam máte servo BEHR jako jsem ho měl já, stačí koupit z nějakého mě neznámého důvodu výrazně levnější motorek klapky V68 a přehodit jen palec ze staré klapky V71 za ozubené kolo na servu V68. Držák klapky V71 použijete svůj původní, servo jde z něho lehce vycvaknout. V68 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0819453e-servomotor-nastaveni-topeni-mahle-9701.html V71 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/8z1819453b-servomotor-nastaveni-topeni-skoda-19186.html 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 19. leden 2023 Sdílet Vloženo 19. leden 2023 Paráda mám behr řeším taky tuhle klapku, a díky poslednímu příspěvku nemusím kupovat tu předraženou. 👍👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Černohorák Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Tohle je velmi dobrý hint :D ale ještě lepší by bylo sehnat ten správnej poťák a jen ho přepájet, bohužel jsem ho hledal marně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 V 7. 12. 2022 na 13:05, miklisek napsal: Můžu poradit, jak sehnat levnější motorek klapky V71. Pokud tam máte servo BEHR jako jsem ho měl já, stačí koupit z nějakého mě neznámého důvodu výrazně levnější motorek klapky V68 a přehodit jen palec ze staré klapky V71 za ozubené kolo na servu V68. Držák klapky V71 použijete svůj původní, servo jde z něho lehce vycvaknout. V68 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0819453e-servomotor-nastaveni-topeni-mahle-9701.html V71 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/8z1819453b-servomotor-nastaveni-topeni-skoda-19186.html Jak jsi dostal dolu ten ozubenej pastorek ? Nějak nejde vykoumat jak se sundává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Právě teď, Talla2xlccv napsal: Jak jsi dostal dolu ten ozubenej pastorek ? Nějak nejde vykoumat jak se sundává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Tak už netřeba, někdy je přehnaná opatrnost zbytečná, chtělo to podebrat a trochu zabrat 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 27. leden 2023 Sdílet Vloženo 27. leden 2023 Přesně tak.... 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 28. leden 2023 Sdílet Vloženo 28. leden 2023 V 27. 1. 2023 na 11:20, Černohorák napsal: Tohle je velmi dobrý hint :D ale ještě lepší by bylo sehnat ten správnej poťák a jen ho přepájet, bohužel jsem ho hledal marně. Sehnat se dá jeho číslo je RDC503052A A koupit se dá. https://cz.mouser.com/ProductDetail/Alps-Alpine/RDC503052A?qs=j%252B1pi9TdxUaVD4zRKg%252Bh9Q%3D%3D V tejdnu zajedu do místního tv servisu možná je tam mají. Nebo ho objednají. Klapku mám v plánu opravit do náhrady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo 28. leden 2023 Sdílet Vloženo 28. leden 2023 Ušetrím ti prácu a náklady. Tento poťák je síce podobný, ale odpor má 10k ohm. A ten originál je asi 4.8 alebo 5k ohm. Odkontrolované multimetrom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 V 28. 1. 2023 na 19:49, DoubleG napsal: Ušetrím ti prácu a náklady. Tento poťák je síce podobný, ale odpor má 10k ohm. A ten originál je asi 4.8 alebo 5k ohm. Odkontrolované multimetrom. V 28. 1. 2023 na 19:49, DoubleG napsal: Ušetrím ti prácu a náklady. Tento poťák je síce podobný, ale odpor má 10k ohm. A ten originál je asi 4.8 alebo 5k ohm. Odkontrolované multimetrom. No je to ale dost divný, protože výrobce dělá několik druhů, a všechny mají 10kohm. A všechny vyrábí pro automotive. https://tech.alpsalpine.com/e/products/category/sensor/sub/05/series/rdc50/ zkusím někde pohledat, kolik má ten poťák mít. 5K ohm může mít právě proto že je mrtvej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Talla2xlccv Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Další poznatek zkusil jsem po prolezení různých fór vyčistit poťák, no ale v mém případě zbytečný cesty jsou vydřený, a to bude ten zásadní problém proč klapka klapala jak chtěla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Černohorák Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Tak tak bohužel odchází nejlevnější součástka na celý klapce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtom Vloženo 23. Červen 2023 Sdílet Vloženo 23. Červen 2023 (editace) Zdravím všechny, našel někdo z vás odtokovou trubku kondenzátu? Doplněno : Odtoková trubka kondenzátu Rapid se nachází viz foto... Dnes mi vytekla voda na nohu u plynového pedálu, tak jsem hledal na stěně u trubek topení jako na Fabii2 a nic ... Nepršelo, jen se používala klima, při čištění výparníku pod autem žádná loužička, tak předpokládám, že odtok je ucpaný, sic filtry měním kvalitní co půl roku... Díky všem za postřehy! Tom Editováno: 24. Červen 2023, autor: tomtom Doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 24. Červen 2023 Sdílet Vloženo 24. Červen 2023 (editace) Mám za sebou výměnu pískajícího klimakompresoru Sanden za Denso, cca před rokem. Klima je tichá, ale ten klimakompresor ze sebe mirně rosí nějakou mastnotu (chladivo?). Stalo se to někomu? Asi mě v AS s klimou budou mít zase 😳 Editováno: 24. Červen 2023, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sinco Vloženo 16. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2023 Byl jsem v servisu na výměnu kompresoru a klima chladiče. Mechanik mě říkal že Rapid tedy klimakompresor nemá elekromagnetickou spojku. Že to má až Scala. Tedy že když v autě vypnu klimu tak ji nevypnu a kompresor jede dál. A někdo další na můj dotaz jak tedy dojde k vypnutí klimatizace že tam je nějaký trojcestný ventil. Se mě ta tvrzení nezdají ale nevím jak je to u rapidu dělaný. Můžete mě prosím poradit, osvětlit? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2023 Už od dob F1 je kompresor plynule regulovatelný a vypnutí AC se děje snížením aktivního objemu kompresoru na cca 2% a tím dochází k odstavení chlazení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sinco Vloženo 18. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2023 Takže jestli jsem to pochopil správně tak i když klimu v autě vypnu tak kompresor jede stále stejně. " snížením aktivního objemu kompresoru" je že se příškrtí přívod chladiva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2023 Jestli se doposud používá stejný systém, tak takto je to u Fabie I: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vpv Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna Tak po téměř 11 letech provozu auta, první větší investice. Popravdě jsem nemyslel, že budu řešit climatronik a jen doufám, že bude na pár let pokoj. Takže sporadická závada polohovací teplotní klapky V68 a závada V71 - ovládací motor tlakové klapky. V létě se mi zdálo, že auto nechladí jak má. Od podzimu se občas stalo, že topení šlo úplně naplno. Nebo to někdy půl cesty netopilo. Zjistil jsem, že stačilo zastavit, zhasnout motor, znovu nastartovat ( prostě znovu otočit klíčkem) a klapky se zase dostaly tam kam mají. Ovšem listopad a prosinec už jsem jezdil tzv. na tankistu. Všechna skla v autě se neustále mlžila. Větrák naplno a jen na sklo a odmlžil se jen proužek dole. Minulý týden jsem s tím byl v servisu, výměna obou servomotorů za originální je docela raketa, ale vzhledem k přístupu radši originál. Auto 2 dny v servisu, rozborka palubky na prvočinitele. Ale zdá se, že vše funguje jak má a nikde nic nevrže a neklepe. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna A cena té opravy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vpv Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna Bez pár drobných 16 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 16. Ledna Sdílet Vloženo 16. Ledna Tak hlavně jak píšeš že to funguje, nevrže a neskřípe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.