Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

před 1 minutou, ski1961 napsal:

@Alexander Németh pokud za ten rok nenajedeš km na další výměnu oleje, tak se bude měnit jen brzdová kapalina.

Dakujem za info

• 6 měsíců později...

Ahoj, 

napíšu to na rovinu, někde se řešilo co je povinné a co dobrovolné u prohlídek. Co je povinné u 4leté/60tis prohlídky 1.2TSi 211EA ? Čeká mě to a do telefonu mi říkal přijímací technik že se mění i kabinový filtr, ten si měním ale každý rok sám (Bosch 1 987 435 502) a již ho mám zakoupen a na Jaře měním (stejně jako olej měním každý rok).  Takže co je tedy povinné? Olej a svíčky ? Díky

Svíčky jsou určitě a já bych si nechal udělat i brzdovku. 

Brzdovka se dělala minulý rok (po třech letech dle předpisu), takže to vidím teď jako nesmysl. Čeká mě prohlídka po 4. letech/60tis. 

Brzdovka je myslím 3 roky a potom co dva. Kabinový filtr měnit nemusíš (taky si ho měním sám), ale které prvky jsou povinné a které kroky dobrovolné netuším :/ Jde spíš o to, aby to mělo souvislost, když nevyměníš kabinový filtr, tak se budou možná cukat při reklamaci zápachu plísně v interiéru, ale nebude to mít vliv na korozi. Stejně tak když nenecháš vyměnit svíčky, tak bude problém cokoli v motoru co na to budou chtít hodit, ale na nefunkční AC s Denso kompresorem by to mít vliv nemělo. (ale nejsme zástupce automobilky...)

Upraveno od Martab

Ahoj. Tak v zásadě se jednalo o výměnu svíček, oleje, olej. filtru + nějaká rozšířená prohlídka. Cena s vlastním olejem 3990kč.

V 23. 3. 2021 na 21:59, Martab napsal:

...ale na nefunkční AC s Denso kompresorem by to mít vliv nemělo. (ale nejsme zástupce automobilky...)

Když už radíš tak se zpravidla reklamuje Sanden a nahrazuje Densem

@ben06 Když už upozorňuješ, tak pardon, že nenosím všechny názvy v hlavně a jsem jen člověk :) , ano samozřejmě máš pravdu, opravím to, mění se Sanden.

EDIT: Nicméně i Denso může odejít a někteří jej reklamovali také pokud si správně uvědomuji.

Upraveno od Martab

O výměně Densa jsem v příslušných tématech právě nic nečetl, protože kompresor mám za sebou už taky asi jsem špatně hledal. Psal jsem "zpravidla" a odejít může jistě cokoliv. 

• 6 měsíců později...

Caute, neviem ci to tu uz bolo niekde uvedene, ale mate niekto zoznam, co a ako casto sa meni pri Rapidke? Olej si menim sam, ale mam na mysli vzduchovy filter, sviecky, brzdova kvapalina a pod. Knizku nemam, nakolko je online a do autorizaku uz nechodim. Mam Rapid Spaceback 1.2TSI CJZC MR2016. Vdaka.

Upraveno od Kyselinka

Pokud si to dobře pamatuji, ale třeba mě někdo opraví:

- vzduchový, kabinový filtr 2 roky, ale minimálně ten kabinový bych měnil v závislosti na prašnosti prostředí, kde auto jezdí i častěji (nebo pokud v autě jezdí třeba alergik), takže klidně po roce.

- svíčky 4 roky / 60 tisíc

- brzdovka po 3 letech

Kabinový já každý rok.

Vzduch motor 4roky nebo po 90tis km.

Brzdovka 3roky.

Svíčky 4roky.

Nevíte jak rozvody a co dalšího?

Takže ofiko dle škodovky jsou :

kabinový : 2roky/30tkm

vzduchový : 4roky/ bylo 60tkm, ted snad údajně už dokonce 90tkm :-)

svíčky : 4roky/60tkm

brzdivá kapalina : první výměna po 3 letech, pak každé 2 roky, bez km..

rozvody : žádný termín výměny nemají, jen první kontrola ve 240tkm a pak každých 30 tkm..

Dikes, poznacim si to. Kabinovy si menim kazdy rok pred letom, kedy si cistim klimu ozonom, hlavne sa mi jednalo o tie sviecky, brzdovku a vzduchac, pripadne aj rozvody :)

P.S: vlastne este palivovy filter, ci ten sa vobec nemeni?

Upraveno od Kyselinka

Kontrola rozvodů až ve 240tkm?

Přátelé, až ted jsem si všiml, že jsem ty intervaly psal ve skupině rapid a já myslel, že jsem ve skupině Fabia 3 :-)

takže to ještě upřesním :-) to co jsem psal platí pro benzínové motory , tedy ty co mají již rozvodové řemeny..neuvědomil jsem si, že jsem v rapidu a že tam máte i starší TSI motory s řetězem..tam ty intervaly přesně neznám,hlavně co se týče rozvodů..

@Kyselinka a pokud je tvoje podpisová doložka správná, tedy že máš Rapida 1.2 TSI 66kW,MR2016, tak pro tebe to platí, protože již máš ten motor s řemenem a hlavně, ty už v tvém MR2016 nemáš samostatný palivový filtr, takže není co měnit, neboť už je součástí palivového čerpadla.

Ano viem ze pre mna to plati, len s tym palivovym som si nebol isty, lebo v etke vidim toto:

pal_filt.thumb.png.9728e10447bb2ee3db67cfc54f0155a2.png

Upraveno od Kyselinka

• 3 týdny později...

Servisna prehliadka po 60.000/4 roky s vymenou oleja v BA nacenena na 315 EUR...

Prave preto som sa rozhodol vsetko si menit sam a reset intervalov mi spravi znamy. Tie ceny su sialene :(

A keď budeš predávať auto, ako to zdokladuješ kupujúcemu? Isto sa bude pýtať na servis, kde sa robil...

Predal som uz par aut, nikdo nikdy nechcel vidiet historiu.

P.S. chodim do servisu aj po zaruke.

Upraveno od sk0d@

Ja si vsetko znacim do svojej historie. A ked budem predavat auto, tak nejaka historia nebude podstatna ;)

P.S: a hlavne rapid ma online historiu v skodovke, takze ja zdokladovavat nikomu nic nemusim, nech si to kupujuci zisti sam ak chce.

Upraveno od Kyselinka

Já mám výpisy z elektronické servisní knížky sám pro sebe a kdybych prodával tak je doložím pokud je bude kupující chtít vidět. Navíc mám prodlouženou záruku a slušný AS.

Záleží co člověk prodává, u nějaké olítané 10 leté vrány s 200.000+km je serviska už šumák. 

Kupující jistě dá vždy přednost doložené historii jak pátrání a loudění po sevisech. Já mám stále ještě prodlouženou záruku a do AS jezdím i po ní a s jinými auty. 

Upraveno od ben06

• 10 měsíců později...

Při hledání dílenské příručky a montážních postupů jsem náhodou narazil na tyto webové stránky:

https://club.autodoc.cz/

Po registraci a přidání mého auta do "garáže" to vypisuje jednotlivé servisní úkony po intervalech 15-ti tis. km. Má někdo zkušenost, jak moc se tomuto webu dá věřit, resp. jak moc zde uvedené intervaly a úkony odpovídají oficiálním údajům výrobce?

Hoši jak často měníte vzduchový filtr motoru ? Ku mému zjištění, po 65tis km, asi tam mám pořád původní z fabriky, co se tak dívám na servisní úkony u ŠA servisu (auto 2017/4) :-) :-) Může mi někdo napsat jaký typ přesně dává do 1.2 TSi EA211 (66kW, 90HP) rv 2017 ? Díky moc, raději urychleně objednám a vyměním.

Díky 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.