Přejít na obsah

Nefunkční topení


basto2

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj vespolek,

mohl by mi někdo poradit s tímto problémem - když otáčím tímto ovladačem, tak mi v jednom místě jde těžce. (poloha 3h - foukání přímo do kabiny). Jakokdyby musel překonat nějaký odpor (něco vránilo v otočení). Zatím je to v začátcích, ale nechci to dál rozšiřovat. Nevíte někdo co by to mohlo být?

děkuji za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Mám problém. Koupil jsem si Fabii 1,4 2002 (bez klimatizace). Když pustím ventilátor, regulační ovladač nereaguje a fouká jen teplý vduch.

Vlezl jsem pod palubku a tam čouhal bowden s jakýmsi trojhranným plastovým hřídelem na konci. Ten pasuje do dvou vodících ok přímo na topení,

a nad ním je ozubené kolečko které nejspíš hýbe klapkou. Jenže mi tam něco chybí - myslím že na tom hřídeli má být nějaký šnekový kolečko.

Poradíte mi kde ho sehnat ? A hlavně jak vypadá??? Na žádným obrázku jsem to neviděl a u značkových prodejců mi nabízejí jen ovládání rozvodu vzduchu

které je na druhé straně u spolujezdce. Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nerozumiem celkom tvojej otazke. je tam hriadelik z kurenia do kladky.

ten sa nacvakava iba do prislusneho otvoru.

obe strany hriadelika su rovnake.

jedna strana je na ovladani kurenia a druha ti intuitivne vyjde iba v dosahu hriedelika a je tam otvor.

da sa to prehodit o 180 stupnov a vtedy pri nastaveni fukania na okno ti fuka na nohy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to přesně tak jak říkáš- je tam hřídelík z obou stran stejný se zajišťovacím jazýčkem. To co popisuješ dál je ale na straně u spolujezdce - tam se ovládá

foukání na nohy nebo na sklo, a to mi chodí dobře. Nefunguje mi regulace teplý-studený vzduch, a to je na straně u řidiče.Tam je to jinak a já nevím jak.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nefujguje ti servomotorek mísící klapky, někde se o tom tady psalo, hledej. U tebe , pokud ti vůbec nereaguje na změnu teploty, tak je úplně v háji- znamená výměnu., pokud občas blbne, tak bys ho mohl promazat- už se tady o tom psalo. Pokud blbne , zaznamená chybu v PC , to zjištíš na počítači. :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, mám podobný problém. Také mi nefunguje otočný ovladač u topení, ale nikoliv ten na ovládání teploty, nýbrž ten na směr foukání vzduchu. Tedˇ je to nastavené na ofuk skla, ale když to chci nastavit,aby to foukalo jinam tak se ten ovladač jakoby protáčí a nereaguje. Dnes ráno jsem to rozebral a zjistil, že a ted ten správný název proto " ozubený pastorek" nebo jak to nazvat, se po zasunuti otočného ovladače opravdu protáčí vlastně se protáčí i bez něj a jen tam tak něco lehounce cvaká. Nevíte jestli je to nějak opravitelné? Předem děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím ... no já mám opraveno měnil jsem celé servo mísící klapky ... sehnal jsem original BOSCH za 1350 vč.DPH, ale o tom co tu píšete jako poslední problém tak nevím čímpak to může být. Vyndat rádio a šuplík pod ním a koukat .. popřípadě rozebrat plasty ... já sundával celou palubku .. super :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

asi mam podobny problem. (Fabia 2003)

Mam klimatizaci a v lete kdyz chladim tak obcas najednou jde z vydechu teplej az horkej vzduch. a pri pokusu o zmenu teploty nic. az treba po nejake dobe(cca minuta) se to zase srovna.

Stejna situace nastava v zime kdy je treba hrat. tak obcas misto tepla jde vlazny vzduch a opet pokus o regulaci (sem a tam) nepomaha a zase po nejake dobe se to zase chytne.

Dekuji za kazdou radu co postrech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Ahoj, měnil jsem středový plast palubky a podařilo se mi vytrhnout levý bovden od ovládání ventilace (teplota) z toho šneka, který vypadl. Při tom jsem ulomil jazýčky na konci hřídele. Uvítal bych radu, jak vše napravit, např. jak nastavit polohu tak, aby vše správně fungovalo... Díky za jakoukoli radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den. Mám takový problém. Před týdnem jsem pořídil fabii 1.9 tdi, topení mi fungovalo, jak studený tak teplý vzduch. Klimatizace šla zapnout ale po pár dnech se na diagnostice zjistilo že je třeba vyměnit čidlo výparníku. Ještě před tím než se čidlo vyměnilo mi byla klimatizace doplněna, ovšem po pár minutách už nešla zapnout. Myslel jsem že to bude tím čidlem, ale po výměně stále nejde zapnout a fouká mi jen horký vzduch. Myslíte že se mohl zkratovat panel na kterém se zapíná klimatizace? Vůbec se nerozsvítí to tlačítko na klimu. Hýbat můžu se vším jak chci, ale fouká jen horký vzduch.

 

Předem díky za odpovědi.

Editováno: , autor: Ubuntus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

čaute .. neviete mi poradiť čo s kurenim? .. Dosť často sa mi stava že mam zapnutu klimu na fukare a z ničoho nič prijde teply vzduch a fuka teplo .. otočim to na nohy a tam chladno .. potom na tvar a zase teplo .. po nejakom čase to ochladne ... ale tak nejak to stale blbne. A podobne mam aj bez klimy ..prši .. chcem si ofukať sklo mam na 18 studenom a začne fukať teply vzduch .. vlastne len teply fuka .. môžem štelovať ako chcem ide len teply. Niekedy to ide v pohode a niekedy nie :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...