Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Byl na 17" - trošku tvrdší .

Jinak o pohonu 4X4 nevím o moc víc než před jízdou - na mokré trávě se rozjede v pohodě (chtělo by to sníh na nějaké porovnání s předokolkou)

Stringo , já měl připravenou dokonce konfiguraci (stejný motor, barva a zhruba i výbava ) jenže nakonec mám v garáži to co mám....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych jim zkazil soutěž, ještě když oproti zimákum mě žerou cca o 0,5 litru více... a podtáčet, to by mě ani ve špatným snu nenapadlo.

stringo jo spotřeba dle tankování  dle té trasy, nádrž máš zapečetěnou. proč by to nešlo? akorát musíš u toho přemýšlet a používat praktiky :)

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři

Nějak nerozumím tomu, že když budu auto podtáčet, tak bude nižší spotřeba, přece když motor podtáčim, tak si přidává směs a snaží se dohnat sílu větším množstvím paliva ne? Tudíž bych měla spotřeba růst. Nejefektivnější je jezdit v pásmu optimálních otáček, kdy má motor největší výkon ne? Tudíž ani nepodtáčet, ani nepřetáčet  :kol-32:

Odkaz ke komentáři

jj, kokta má pravdu a tak to i dělám. :kol-28:  Myslím ty příspěvky.

Stringo, teorie jízdy v nízkých otáčkách pod větším zatížením:

"Když motor podtáčíte – tedy řadíte vyšší rychlost než byste měli podle jakéhosi selského rozumu a citu, třeba aby to bylo akusticky příjemné – nutíte ho v nižších otáčkách pracovat pod větším zatížením, a tedy s vyšší účinností spalování. Z fyzikální podstaty to vede k tomu, že jezdíte s nižší spotřebou. Teď nabízíme už i ve fabiích ukazatele, které doporučují, kdy zařadit kterou rychlost. U benzinových motorů (bez turba i s turbem) se rozsvítí šipka pro podřazení na nižší rychlostní stupeň při zhruba 1 100 otáčkách, u dieselových dokonce při 1 000 otáčkách. Záleží ovšem také na zařazené rychlosti nebo na teplotě motoru. Samozřejmě s tím souvisí i motormanagement, nastavení škrticí klapky a další technické věci, ale prostě a jednoduše – motoru to nijak neškodí." Ing. Hrdlička, šéf vývoje motorů a podvozků ŠA.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...