Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

Jo jo... až Dacia u jednoho ze svých modelů dosáhne toho, že prodají více než 250 000 kousků za 1/4 rok v EU, bude si moct dovolit mnohem více než teď, včetně toho, aby mohli koupit informace o tom, jak se do aut instalují přední parkovací senzory a automatická klimatizace, která stále v Dusteru chybí. Nebo už ty dvě věci mají? V konfigurátoru stále nejsou.

Duster je prozatim mimo muj obzor, uvidime Duster 2, takze co se do neho da domontovat nevim a ani me to nezajima. Z uzivatelskeho hlediska jsou ti predni parkovaky prosim k cemu? Na Dusteru ani na Fabii ani na beznem aute, dokonce ani na Lodgy nemam problem ze bych blbě videl dopredu. Takze k cemu jsou dobre? A automaticka klimatizace je uplne k hovnu. Fabie ma tusim nejaky ten poloautomat? Jaky je v tom rozdil? Vse si to ridilo samo, kam to bude foukat, jak to bude topit... nic pro me, clovek to porad musi prerizovat, protoze si to mysli ze chci topit na nohy a nebo zrovna blikne slunicko a hned to topeni vypne, katastrofa. Uznavam ze v Audi A6 z roku 2005 to fungovalo jak melo, ale minimalne ve Fabiich 2 to nefunguje, stejne jako predni bradavice ve F3. Takze je tam neco co nefunguje, tedy platim za neco co nefunguje, to je lepsi to nemit.

Zajdi se podivat do salonu co tam montuji, ale aby ses nelekl, ze ten Duster v zakladu, za stejnou cenu jako Fabia, je lepsi.

 

No, už i zde je nutná určitá obezřetnost. Poslední dobou ty (a postupně jich v nabídkách bude více) roční vozy jsou ukončené operativní leasingy s nájezdem do 30.000km. Proč asi?! Ještě před první prohlídkou dochází ke stočení najetých km kvůli vysokým poplatkům za překročení limitu ročního nájezdu stanovený leasingovou společností. Nikdo tak nemá šanci prakticky podvod odhalit.

Jenze tohle je bezna praxe leta letouci, dela se to u rocnich vozu, dela se to u tech referencnich. Mam z první ruky nekolik pripadu, kdy zamestnanci misto placeni vysokych pokut za prejete kilometry nechaly auto stocit. Kdyz s nim nalitali 50tis rocne misto 10tis, tak pak te netrapi dat 10tis za stoceni - kor kdyz je to legalni a neregulovane. Nemusim mluvit o tom, ze olej nemenen klidně 2 roky a treba 80tis km.

Kdo kupuje ojete, musi pocitat s nejhorším.

Ps v Bolce pracoval nejmin 10 let bratranek (zamestnanci to bezne vedi) a ja jsem chodil s holkou co mela predtim pritele ktery mel takhle 'zapujcenou' Fabii, ktera byla i v Italii, projela cely svet v 10tis km, celkem 20tis za 2 roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to vlastně neřekl nic, jako vždycky :D

 

Co se týče srazu, uděláme ho v druhé půlce února. Místo ještě promyslíme. Nesuchyně špatná není, ale nějak tam není co žrát :D

 

Popřípadě můžeme nazpátek do Krušárny, jestli se něco nezměnilo, nebo zkusím omrknout okolí. Ta konírna v Doksech špatná není, ale parkování na hovno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže Peterem má první kus, tam to bylo ze začátku výroby vybavené dobře kvůli prezentaci, pak to šlo hodně dolů a za příplatky už to nebylo atraktivní, takže buď holotu nebo něco jiného... Rapid není špatné auto, ale má mouchy a dneska je to drahé

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Největší vychytávka a moderna v jeho autě je ta kamera na čelním skle. Jinak je to spíš bída, místo digitálního ukazatele počtu kilometrů má počítadlo s vlaštovkama, ve dveřích švihadla a stěrače ovládá za špagáty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stáčení legální není. Jen se špatně dokazuje. Vnovele zákonů za to bude 500tis pokuta.

Jaktoze uz to neni legalni? Ani jako vlastnik vozu si nemuzu udelat radost a treba odebrat nulu na konci? Vzdyt nula je nula, to neni nic.

Peetr ma Rapida vybaveneho? To ani nevim, je pravda ze si vybavim snad jen ten tempomat co dodelaval (ale tak ten je stejny u celeho koncernu), pak ten rozbitej zadni sterac - aneb jak jsem rikal hned od zacatku ze to je akorat kurvitko na liftbackach obecne. Mozna psal neco i o vyhrevu sedacek. A pak uz nvm co ma? Hodiny na radiu dokodovany. Budiky muzu vyfotit na Fabce, jsou totozny, radio predpokladam taky. Teplotu chladici kapaliny se z budiku nedozvis, mozna to nekde v menu ukazuje olej, to jsem ani nekoukal jestli to ta moje Fabca ma.

Naopak ty novejsi Rapidy jsou pekny, maji hezci palubku a myslim ze i castecne deklovany sedacky - jes (konecne to nevypada jak kolejnice na nadrazi v Dolni lhote).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stáčení tachometru jako takového sice trestné není, ale pouze za určitých okolností a v případě, že bude vše uvedeno při prodeji auta.

 

Citovat

Samotné upravení hodnoty počítadla ujetých kilometrů trestným činem není. Může k ní dojít například v souvislosti s výměnou starého nefunkčního tachometru za nový, při poruše nebo v jiných podobných případech. Motivem zde není získání neoprávněného prospěchu, ale prostá oprava či uvedení v předešlý stav. Ovšem úprava počítadla ujetých kilometrů s cílem zvýšení prodejní ceny daného vozidla může naplňovat znaky skutkové podstaty trestného činu podvodu dle § 209 trestního zákoníku. Dle tohoto ustanovení totiž platí, že kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

 

Citovat

... s tímto problémem lze zmínit zejména rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci spis. zn. 8 Tdo 728/2014 ze dne 2. července 2014 uveřejněné pod č. 14/2015 ve Sbírce soudních rozhodnutí a stanovisek Nejvyššího soudu. Ve zmíněném rozhodnutí se skutkově jednalo o stočení tachometru před prodejem automobilu o více než polovinu, tedy z původních 340.000 km na zhruba 140.000 km, čímž byla značně zvýšena cena prodávaného automobilu. Soud v tomto případě mimo jiné konstatoval, že „jestliže obviněný uvedeným způsobem zajistil, aby předmětné vozidlo vykazovalo v době prodeje stav tachometru s téměř polovičním počtem ujetých km, a získal tak na poškozeným vyplacené ceně o 159.000,- Kč více, než by mu náleželo, v přímém úmyslu naplnil znaky přečinu podvodu podle § 209 odst. 1, 3 tr. zákoníku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Clint napsal:

Hoši budeme muset naplánovat únorový sraz ;-) Co ho udělat výjimečně v Doksech v Maštali?

No nevím, jako kuchyně good, domácí limo také, ale abych tam po hodině zase slzel, tak to ne. A navíc to parkování. A co ten motorest na Šustně? Tam už jsem také jednou byli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...