Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 17 minutami, koutasek napsal:

Pawouku: Díky, takže můžu vzít 225/45 94V, a v palubním počítači nastavím 240 :D

Na co takovou šíři? Kup co nejužší,  ať to na sněhu neklouže. 

Vloženo
před 1 hodinou, Stringo napsal:

Proč si lidi nekoupí to, co mají určené z výroby, ty ceny už nejsou tak rozdílné, tak proč dávat na auto něco jiného, než na čem to bylo testované a laděné...

A proč kupovat pneumatiky s rychlostním indexem 270 km/h na auto, které jede sotva dvě stě? Jenom proto, že nějaké přiblblo to zrovna takto homologovalo? Já zimní pneu s výše uvedeným rozměrem také nemám s tímto rychlostním indexem, je to úplně zbytečné, když maximálka je 219. Paradoxně u rozměru pro mou OIII M+S 205/50 R17 a 205/55 R16 je v TP index H (=210 km/h)...

Vloženo

Koukal jsem na ceny a s tím rychlostním indexem se v podstatě liší v řádu stokorun. Pokud mám maximální rychlost 210km/ proč si budu kupovat pneu pro rychlost do max 140km/h která mě vyjde na gumě o třeba 200kč méně? To těch 800kč už je pro někoho na 3-4 sezony tak velký rozdíl? Ale tak je pravda, že když někdo s autě ze zásady nejede víc jak max povolená rychlost v ČR a za hranice nejede, tak že je to jedno.

Vloženo

tak 140 to snad tu nikdo netvrdil. To je index N a to jsem snad na pneu v našem rozměru ani neviděl. Podle me se kluci baví o indexu T H V W které jsou nejvíce vyskytované 

Vloženo

Do 140 se snad už pro osobáky ani nedělají,resp.dělají,ale málo.A navíc,dle zákona můžete rychlost ponížit o index níže.Podmínka je nastavit poal.pc-pokud to umožňuje nebo vylepit jakoukoli nálepku s informací o sníženém indexu.

Některé debaty jsou tady opravdu postaveny na hlavu

Vloženo

@cosby kde jsi se dočetl, že je to jen o jeden index nižší než v TP?

Nikde jsem nenašel specifikaci o kolik indexů maximalně lze snížit, nicméně se vždy musí dodržet podmínka infa o sníženém indexu a jeho maximalní rychlosti

Vloženo

jasně, o tom žádná, jen jsem to z Cosbyho příspěvku tak pochopil.

Jinak teď jsem kupoval nové 17ctky Goodyear UG Performance+ na zimu, tak jsem zvědavý, jaký budou.

V testech vycházejí dobře.

Vloženo
před 1 hodinou, Stringo napsal:

Koukal jsem na ceny a s tím rychlostním indexem se v podstatě liší v řádu stokorun. Pokud mám maximální rychlost 210km/ proč si budu kupovat pneu pro rychlost do max 140km/h která mě vyjde na gumě o třeba 200kč méně? To těch 800kč už je pro někoho na 3-4 sezony tak velký rozdíl? Ale tak je pravda, že když někdo s autě ze zásady nejede víc jak max povolená rychlost v ČR a za hranice nejede, tak že je to jedno.

Slušná demagogie, o 140 km/h tady nikdo nic nepsal. Například moje Michelin Alpin 6 v tom rozměru ani s indexem W neexistují. Takže plácání o pár stovkách je jaksi mimo mísu.

Vloženo

No comment... Tohle nemá smysl, hlavně že LED nad SPZ se tady kamenují. To s tou nálepkou na palubku je jen ochrana proti případnému řízení u soudu v případě že ta pneu zapříčiní nehodu... Už vidím jak máte všichni na palubáku nastavený max. limit který z žádnou cenu nepřekračujte [emoji3]

Vloženo

V dnešní moderní době se nic vylepovat nemusí, na kodiaqu (bude to i jinde) to mám nastavené v infotainmentu (dokonce mi to kontroloval technik na stk při evidenční kontrole), protože mám zimní jen H (V jsem v mém rozměru nesehnal)

Vloženo (editace)
před 54 minutami, Stringo napsal:
před 2 hodinami, koutasek napsal:

Já našel celoroční od Bridgestone, dokonce i Y... A to jsem je ani nehledal...

Zde se bavíme o zimních pneu, celoroční sem netahej. 

Editováno: , autor: stanmar
Vloženo

To byla jen reakce na to, že se tady plete vyšší index rychlosti. Nepředpokládám, že někdo potřebuje Y a W. Bavíme se tu o indexech H, V protože nic jiného v R17 asi většina výrobců ani nevyrábí, proto mě zaráží, že někdo řeší možnost koupě nižšího indexu - proč? Pavouka jsem nepochopil, jaký má problém. Já v tom vidím akorát to, že někdo chce ušetřit pár stovek, nic víc... A asi nemá víc se o tom bavit, ať si každý koupí co chce, jen nechápu že to v době Google někoho napadne napsat na fórum... To je asi jako když někdo řeší, jestli má koupit Vervu, Max motion, nebo V-power...

Vloženo

Jediný, kdo s tím má nějaký problém jsi ty. Upozornění na maximální rychlost jsem vloni při přezutí na zimní kola nastavil v infotainmentu. Od té doby tam je a nadále bude. Já nepotřebuji W, nicméně v tomto rozměru pneu je prostě zapsán v TP. Tečka. Takže na letní nemám jinou šanci, u zimáků alespoň mám tu možnost jít s tím indexem dolů. Evidentně s těmi pár stovkami máš problém ty, protože bys to jinak ani nevytahoval, tak nesuď jiné podle sebe, protože nikdo jiný než ty, to zde neřeší.

Vloženo

U letních můžeš jít dolů taky... Já s cenou problém nemám. Ty máš v TP uvedený index W? To je trochu asi na palici u tvé motorizace, nemyslíš? To neměla ani RSka u OII [emoji3]. Ale stačilo to takhle napsat na začátku, když jsem se ptal, proč to někdo řeší. Ale jinak když si koupím i30N, tak jsou tam 19" a pneu Michelin pilot sport Na (v podstatě taky nemáš jinou možnost, než kupovat tohle jedno pneu) ale tak s tím do toho už musíš jít, že potom tam nemůžeš mít Barumky [emoji2]

Vloženo

Aktuálně platný předpis, kde je uvedena možnost snížení rychlostního indexu u zimních pneumatik, je Vyhláška č. 341/2014 Sb. o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, konkrétně příloha č. 12, článek F, odstavec č. 2:

"V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kategorii pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem."

Vloženo
V 25. 10. 2019 na 10:25, Stringo napsal:

Proč si lidi nekoupí to, co mají určené z výroby, ty ceny už nejsou tak rozdílné, tak proč dávat na auto něco jiného, než na čem to bylo testované a laděné...

Protože ne všichni jsou ovčané a když je určena nelogická věc, tak nad ní přemýšlí a jdou si za svým rozumem. Ne vždy je správné určovat jako důvod peníze. Btw leckdy ani daný index v rozměru který chceš neseženeš.

V 25. 10. 2019 na 16:34, Stringo napsal:

Už vidím jak máte všichni na palubáku nastavený max. limit který z žádnou cenu nepřekračujte emoji3.png

Já to nastavený mám, ale samozřejmě kvůli tomu co popisuješ výš. Význam to samozřejmě má i pro účel na jaký to bylo vytvořeno. Ono když "borec" valí po německé dálnici na limitu rychlosti auta, a nad rychlostním limitem pneu, tak už to je o život.

Vloženo

Tak mi to nějak osvětli, myslím to zcela bez ironie. Proč se mám držet u O II z max. rychlostí 191km/h předepsané gumy s indexem H do 210km/h (na U sem u nás nenarazil) a ne T do 190km/h? Já v tom logiku nevidím, natož v rozdílu rychlosti co je tu psán výš. Podle mě je právě k tomuto určeno ono pravidlo o možnosti použít nižší index, tak proč bych měl slepě dodržet něco, "co je určeno z výroby", a tady se tím ohánět? Má to nějaký hlubší význam který nevidím? btw tím rozumem sem myslel právě tu možnost nižšího indexu 

Vloženo

Myslim, ze sa tu zbytocne tocime v kolecku a nikam to nevedie, tak sa pokusim debatu o rychlostnych a hmotnostnych indexoch uzatvorit tymto sumarom:

Rychlostny index zimnych pneumatik (iba zimnych, t.j. nizsie uvedene neplati pre letne ani celerocne pneumatiky) moze byt aj nizsi ako je index uvedeny v TP pre dany rozmer pneumatik.

Dokonca aj nizsi ako je najvyssia konstrukcna rychlost vozidla, a to za predpokladu, ze si ten limit nastavim na maxidote (alebo nalepim nalepku)

Hmotnostny index zimnych aj letnych pneumatik  nemoze byt nizsi (no moze byt vyssi) ako je uvedeny v TP pre dany rozmer pneumatik (pricom pouzitie vyssieho mozu citlivejsie povahy vnimat negativne na komforte jazdy)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...