PatrikJ Vloženo 13. Duben 2015 Sdílet Vloženo 13. Duben 2015 Diky za tip, rozhodne se na to podivam a necham si udelat nejakou kalkulaci. Do HK je to rozhodne bliz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 (editace) Co jsem poslouchal Canton v OIII, tak je rozhodně o 100% lepší, než origo systém bez Cantonu, co mám v autě já. Přemejšlím, ža alespoň vyměním ty repráky ve dveřích....basy to nemá tedy žádné. Základ v OII hrál lépe. Tady soudruzi hodně ušetřili. Editováno: 24. Duben 2015, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Zajímavé je že zvuk (basy) je daleko lepší když se pustí z telefonu přes Bluetooth. Zkoušel jsem stejnou písničku z SD klarty a potom z telefonu a o hodně lepší. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada1982 Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 (editace) Já pouštím jedině přes tel... I rádio přes net a tel a zvuk super..Má větší dynamiku Editováno: 24. Duben 2015, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Zřejmě to tedy nebude jen reproduktory že je ten zvuk takový plochý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Já bych řekl, že repro v tom hrají 80% roli.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada1982 Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Z telefonu je zvuk dynamičtější, protože, jak se i v návodu píše, při nastavení vstupní hlasitosti bluetooth na rádiu má být nastaveno max a na tel taky max hlasitost. Tím je na vstupu zvuk silnější a není tak potřeba zesilovat rádio a tím šum. Zvuk je i čistější. Po vytlumení, výmněně repro a subwooferu je zvuk super. Ale i přesto jsem přišel na to, že když dám hlavu asi 10-15cm dopředu, prostě se nahnu dopředu k volantu, tak repro zní ještě lépe. Ptal jsem se i v AHIFI a potvrdili mi to. Prý jsou blbě řešeny ve dveřích naklonění repro a ty hrají pod nohy. Poradili mi zbrousit podložky, aby repro směřovali víc nahoru a k hlavě. Tak uvidím až bude čas a chuť to rozdělat a MDF podložky zbrousit, jak to dopadne?:-) a kdo mi pomůže zbrousit správný úhel. Asi soustruh:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada1982 Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 PS. Taky je potřeba mít v tel hudbu ve formátu FLAC, nebo WAV a korekce na rádiu na nulu..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Dočetl jsem se na briskoda fóru, že s novým updatem firmwaru 0390 se řeší i nějaké neduhy Cantonu. Platí to jen pro Columbus nebo i Bolero, může to někdo potvrdit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Pro Bolero žádný update s tímto číslem softwaru není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 13. Květen 2015 Sdílet Vloženo 13. Květen 2015 Ok, díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 8. Červen 2015 Sdílet Vloženo 8. Červen 2015 (editace) Tak přidávám svou zkušenost s výměnou komponentních repro ve dveřích. Dal jsem na četné kladné reference a nechal je namontovat v Revilohifi. Repráky šly dopředu Cantony QS 2.160 a dozadu RS 2.160 na MDF podložky. Výškáče zapojeny na - 3dB, protože jsou u těchto komponentů hodně ostré. Trošku mi zkritizovali vytlumení dveří, které jsem dělal přesně podle fotek z ahifi, ale to jsem čekal Je tam cítit trošku rivalita a mají odlišné názory na produkty doporučované v ahifi. Každopádně dotlumili co bylo potřeba. Celkově změnu hodnotím pozitivně, je to znát hlavně na basech a výškách a to jsem je poslouchal ještě syrové a nerozehrané. Vyšší hlasitosti nehrají tolik zkresleně a předním středobasům hodně pomohlo lepší uchycení do MDF rámečků. Ještě by tomu prý pomohl lepší subwoofer, ale rozhodně zapojenej na vlastní zesilovač. Jak mi říkali, nikdy to nebude 100% výsledek - jak už tu někdo zmiňoval, u Cantonu každý repro dostává jen určitý rozsah pásma, takže středobasy vepředu nehrají celou basovou složku a dohání to subwoofer. Zadní repro nehrají zase basy vůbec, takže např. není ani tolik nutné důkladně tlumit zadní dveře. Pokud se někdo rozhoduje jak investovat do zlepšení audia, tak prvně určitě pořádně vytlumit hlavně přední dveře (nejlíp komplet celý auto) a až následně řešit repro nebo subwoofer. Kdybych se teď mohl rozhodnout zpětně, za Canton bych si nepřiplácel a raději šel cestou celýho aftermarket audia. Ale teď už je to aspoň ve stavu, kdy se fakt těším až si v autě pustím hudbu. Editováno: 8. Červen 2015, autor: nixberg 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindrous Vloženo 8. Červen 2015 Sdílet Vloženo 8. Červen 2015 Já si rád připlatil a plně mi to stačí - zvuk je super - možná u tebe lepší ale tak jak mi to hraje a když pustím písničku ve formátu .flac tak paráda - osobně bych si auto takto nedemontoval, atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 jj to chápu, taky si myslím že Canton po rozehrání bez úprav hraje pěkně, zvlášť s nekomprimovaným zdrojem. Ale já se bohužel narodil jako rýpal a na všem hledám mouchy, který by šly vychytat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Ono je to relativní... pokud jedeš 150 pod dálnici (a zejména po D1) a se stejně nedá o kvalitní poslechu mluvit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 to co tvrdite vo mne vzbudzuje otazky ci kazdy jeden canton v akejkolvek oktavke hra rovnako. Pretoze ak naozaj Vase Cantony hraju dobre (aj ked je to samozrejme relativne) tak odpoved je nie, pretoze ten moj hra fakt na prd... pri prvej prilezitosti urcite chcem nechat vytlmit dvere a osadit nove repro... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukajs007 Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 Jsem z Cantonu také poměrně smutný. Jak ho máte nastaven? Canton rozšíření, basy, středy, výšky? Zdá se mi to hodně "suché". Přitom poslouchám víceméne jen .flac. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 11. Červen 2015 Sdílet Vloženo 11. Červen 2015 Co bych za něj dal, to jsi nezkusil asi standart audio. Bohužel jsem nekupoval auto nové a tak jsem si všechno vybrat nemohl. Důraz jsem kladl na motor, xeny, kola, kessy atp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukajs007 Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Měl jsem rok Octávku s normálním audiem, velký rozdíl ale nepozoruji - bohužel. Středy tam nejsou takřka žádné, jen to trochu víc "duní"....A nebo jsem trouba a neumím to nastavit, proto by mě zajímalo nastavení "spokojených" posluchačů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Myslíte že má cenu, kupovat woofer canton do OIII, bude slyšet nebo ten rozdíl ani nepoznám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Měl jsem rok Octávku s normálním audiem, velký rozdíl ale nepozoruji - bohužel. Středy tam nejsou takřka žádné, jen to trochu víc "duní"....A nebo jsem trouba a neumím to nastavit, proto by mě zajímalo nastavení "spokojených" posluchačů Středy totiž hraje defacto pouze reprák v palubce, repro ve dveřích co normálně hrává středy a basy u Cantonu hraje jen basy a možná něco málo ze středu. Co hrají zadní repro jsem kromě osolených výšek úplně nedokázal identifikovat. Ale prý to mají být středy. Nastavení na kterém se shodne asi nejvíc lidí (to beru podle německých a britských diskuzích na fórech) je focus dopředu nebo na řidiče. Balance/fader uprostřed nebo mírně dopředu. "Ekvalizér" asi každému podle chuti, já se to snažím mít +- 0. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Ten woofer dělá to dunění při basách, spíš bych řešil repráky osobně. Kdybych našel někoho zodpovědného, kdo umí rozebrat dveře, vyměnit repro a zase to složit, aby nic nechrastilo, šel bych do toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Myslíte že má cenu, kupovat woofer canton do OIII, bude slyšet nebo ten rozdíl ani nepoznám? Nemá. Raději si kup stejně malej subwoofer ale ve dřevěný ozvučnici, udělá to 10x lepší dojem než co zahraje ta plastová krabička z Cantonu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukajs007 Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Jasně, to je varianta, ale né u auta na OL. Zkusím to trochu ještě poštelovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 no přesně toho se obávám, měl jsem v minulém autě woofer k dřevěné ozvučnici, na woofru od cantonu se mi libi to ze se na do predem urceneho mista a nezavazi, nechci tase velkou kravu do kurfu, spíš bude asi lepší vyměnit repro za lepší a třeba odhlučnit na woofer se vykašlat, chtěl jsem vědět jestli je jeho přítomnost aspon poznat nebo je to fakt jen kram Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.