Zajíc15 Vloženo 2. Srpen 2015 Vloženo 2. Srpen 2015 Já ještě na Fabii I po chipu najel 120k km a žádný problém Teď budu chipovat i Rapida Ono to chce jezdit s rozumem a né hned 300 z místa a furt plný knedlík 1 Citovat
Falewick Vloženo 5. Srpen 2015 Vloženo 5. Srpen 2015 Taky mi přijde mnohem důležitější "poučené" chování k motoru - dochlazování turba, netrápení studeného motoru, výměna oleje nikoliv po 30 tkm, než jestli bude či nebude chipnuto. U 63kW bych do toho šel hned, já mám 77kW a zatím se rozmýšlím. 1 Citovat
tapert Vloženo 17. Srpen 2015 Vloženo 17. Srpen 2015 Pozdravujem, chcem sa opytat ohladne chiptuningu, a to konkretne ci pri vymene software v RJ pri servisnej prehliadke (zevraj to v original servisoch menia, pokial je dostupny novy sotware do RJ) sa automaticky zmaze uprava map v RJ po chiptuningu. Dakujem Citovat
motorpower Vloženo 17. Srpen 2015 Vloženo 17. Srpen 2015 Ano smaže, záleží jak se s úpravcem domluvíš na případné doúpravě . Citovat
Petrrr Vloženo 3. Září 2015 Vloženo 3. Září 2015 No a kde jsou grafy a pocity? Chipoval si 63ku nebo 77ku. Citovat
Slzic Vloženo 4. Září 2015 Vloženo 4. Září 2015 Právě se mi vyrábí 66 KW verze, asi budu mít cukání, když to tady čtu :-)) Citovat
hiz Vloženo 8. Září 2015 Vloženo 8. Září 2015 Včera u motorpower(a) IMG_20150902_100908.jpg Kolik si tam nechal? Mam to kousek, usetrilo by mi to aspob tu cestu nekam tamhle do prahy.. Citovat
slapnahrabe Vloženo 8. Září 2015 Vloženo 8. Září 2015 Petr (motorpower) se domlouvá s členy fóra individuálně. Napiš mu vzkazem. Citovat
hiz Vloženo 9. Září 2015 Vloženo 9. Září 2015 .. a kolik si za to daval ty? Puvodne 63 nebo 77 kw ? Kolik tam mas ted ? Povidej Citovat
hiz Vloženo 7. Říjen 2015 Vloženo 7. Říjen 2015 V nejblizsi dobe se chystam na chip.. Jaka je sance, kdyz pojedu reklamovat silentblok, vodu ve dverich atd, ze mi prehrajou ridici jednotku a ja budu mit po chipu? Citovat
Petrrr Vloženo 7. Říjen 2015 Vloženo 7. Říjen 2015 Pokud nemas dehet 1.6 TDI tak zadna. [emoji23] 1 Citovat
slapnahrabe Vloženo 8. Říjen 2015 Vloženo 8. Říjen 2015 Já jsem s chipnutou 1.2 TSI 77 kW absolvoval jednu servisní prohlídku s výměnou oleje, svíček a filtrů a jednu reklamaci nesouvisející s motorem a nic mi nepřehráli. Navíc podle Petra z motorpoweru měl můj Rapid (únor 2014) poslední verzi softwaru řídící jednotky. Citovat
hiz Vloženo 8. Říjen 2015 Vloženo 8. Říjen 2015 (editace) Tak to by melo byt bez problemu.. Navic mam taky 2/2014 Slapnahrabe, jeste ses ani nepochlubil, jak to jezdi..?! Editováno: 8. Říjen 2015, autor: hiz Citovat
Petrrr Vloženo 8. Říjen 2015 Vloženo 8. Říjen 2015 jj, stojí ty prachy za to? Pokud si chipoval tedy 77kw verzi. Citovat
whitecoat Vloženo 24. Říjen 2015 Vloženo 24. Říjen 2015 Zdravím všechny, mám na vás pár dotazů jakožto nováček na těchto stránkách. Už měsíc jsem šťastným majitelem Rapida verze Emotion Plus (1.2 tsi, 66 kw) - kupováno jako předváděčka (uvedeno do provozu 07/2015). Momentálně mám najeto cca 4,5 tis. km. Do budoucna uvažuju o chiptuningu (důvod viz bod 3), proto mám pár otázek na zkušenější: 1) Při jakém nájezdu jít do chipu? Počkat tak na 10 - 15 tis. km nebo na ještě víc? 2) Je lepší s chipem počkat, až mi skončí záruka a nebo s tím není problém? Nerad bych přišel o záruku na motor a auto celkově... 3) Mohli byste mi doporučit nějakou KVALITNÍ firmu? Na finance až tak nehledím, spíš bych chtěl s autem provést něco reálného - nepotřebuju vyždímat motor na maximum, ale potřeboval bych spíš ještě lepší akceleraci pro předjíždění, ideálně se zachováním spotřeby (často jezdím trasu Praha - Ostrava a zpět severní cestou kolem Hradce, kde o krkolomné situace není občas nouze). Předtím jsem měl Fabku I. gen. (1,4 mpi, 44 kw) - s ní se samozřejmě Rapid nedá srovnat, ale přece jen bych si chtěl zkvalitnit jízdní komfort ještě o něco víc Díky moc za odpověď a za tipy! Citovat
Mariacek Vloženo 27. Říjen 2015 Vloženo 27. Říjen 2015 No většina z nás tady má ještě starší 63 nebo 77 kW motory, tak ty zkušenosti z chipu budem spíš čekat od Tebe :-) Citovat
whitecoat Vloženo 28. Říjen 2015 Vloženo 28. Říjen 2015 Ahoj, díky za reakci. Akorát bych uvítal nějaké praktické zkušenosti a úplně nejraději odpovědi na všechny moje otázky Pročetl jsem tady na fóru snad všechna témata týkající se chipu, tak jsem si to chtěl trošku zesumarizovat... Ztráta záruky by mě celkem odradila, i když pár lidí už tady psalo, že tomu není úplně tak...tak babo raď. Je tady někdo, kdo po chipu o záruku nepřišel? Mimochodem nemyslím si, že by byl (vzhledem k původním rezervám) nějaký velký rozdíl mezi "starším" 63 kw a "novějším" 66 kw motorem, snad jen na papíře a v TP Nicméně neměl jsem ještě možnost porovnat za jízdy. Každopádně nový typ motoru jede dobře, i když mu trošku přilepšuju 100 oktany (aspoň na zajetí). Citovat
Motaaa Vloženo 28. Říjen 2015 Vloženo 28. Říjen 2015 Já mám chip udělaný od 14 tisíc km a záruku mám stále a najeto 13 tisíc a je normálka po servisu myslím výměna oleje a svůj původní software mám doma na cd zálohován takže kdyby se něco stalo dám nahrát zpět původní software.Jinak mám chipnuto na 97kw a jsem spokojen jak to krásně jede původně jsem měl 81kw od výroby a rozdíl je teda znát. Citovat
whitecoat Vloženo 28. Říjen 2015 Vloženo 28. Říjen 2015 Já mám chip udělaný od 14 tisíc km a záruku mám stále a najeto 13 tisíc a je normálka po servisu myslím výměna oleje a svůj původní software mám doma na cd zálohován takže kdyby se něco stalo dám nahrát zpět původní software.Jinak mám chipnuto na 97kw a jsem spokojen jak to krásně jede původně jsem měl 81kw od výroby a rozdíl je teda znát. Díky za odpověď. Já o chipu uvažuju v průběhu příštího roku, až budu mít nalítáno aspoň těch 10 tis. km, tak teď sbírám zkušenosti a postřehy od ostatních (abych pak taky mohl předávat) Někteří tvrdí, že ŘJ každý zásah do ní ukládá a v servise na to přijdou, i kdyby sis tam pak přehrál originál soft, ale nevím, co je na tom pravdy... Najde se tady někdo s takovouto zkušeností? Citovat
Woody Vloženo 29. Říjen 2015 Vloženo 29. Říjen 2015 100% odpověď dá škodovka až se ti něco posere v motoru Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.