Přejít na obsah

Kabel od zámku přední levých dveří - zapojení pinů


MagicQ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

chystám se opravit zlomené kabely od zámku u řidičových dvěří, je to ten bílý konektor, který má 6 pinů ale 2 pozice je nevyužitá.

Zjistil jsem, že už to jednou bylo opravováno, a tam nevím který kabel má kam přijít.

 

Viz obrázek. Nemá nebo neví někdo schéma který kabel/barva má kam přijít?? 

 

jedná se o fabii - elegance RV 2000

díky za rady.. 

post-38353-0-00994100-1383398701_thumb.j

post-38353-0-36734200-1383398718_thumb.j

post-38353-0-65116500-1383398739_thumb.j

Editováno: , autor: MagicQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ten samý problém s kabeláží centrálu na Fabii Comfort rv.2000, jde mi central jen tím způsobem, že odemknu klíčkem, tím se mi odemknou jen řidičovo dveře a zbytek musím tlačítkem centrálu... Někdy ani to nejde a central vypadne uplně, mám taky polámané kabely u tohoto konektoru..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam vybavu elegance.. jinak uz mam opraveno za cca 300kc vlastnimi silami...

 

Musel jsem koupit novy kabely ve skodovce s nacvaknutymi piny, pak jsem uz nemohl znovu pouzit svorkovnici tak jsem musel poridit i tu.

 

Kabelu jsem potreboval 5, ve dverich jsou dve ruzny tloustky kabelu. Ja koupil jen ty tlustsi, dovedel jsem se to az zpetne ze jsou dve tloustky. Jinak kabel ma cca 30cm , a na kazdym konci nasazeny pin, takze jsem koupil jen 3 kabely za cca 250 (!!!!) Hruza cena, rozpulil a napajel. Nova 6pinova svorkovnice vysla na cca 40 kc, spajil jsem, zaizoloval, a uz slape jak ma...

 

A tady jsou pozice kabelu u meho modelu. Na svorkovnici jsou drobna cisla pozic

 

1. Bilo-fialovy

2- prazdna pozice

3. Fialovy

4. Modro-zluty

5. Zluto-modry

6. Zeleno zluty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je hodně dobrá cena... záleží jak moc je ten celý svazek starý, nebo jestli nemá zahnilý piny či do nich nenateklo... a v celku je asi jedno jestli se vymění celý svazek nebo napájí, rozebrat dveře budete muset tak jako tak.. a výměna kus za kus mi přijde v tomhle případě jednodušší.. ale jak říkám, záleží jestli třeba kabely v tom "novém" svazku v tom prostoru pantu dveří nejsou náhodou už taky načatý k nalomení... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Opticky vypadají v pohodě, podle štítku byl svazek vyroben v roce 2004 (možná, že je už na facelift - i svorkovnice, kterou má kolega i já nahoře na fotce bílou, je na tomto svazku modrá), snad to nebude vadit.. Dnes to ještě rozmyslím no.. Po sundání tapce uvidím, jak je tam kabeláž vedena a jak náročné by ji bylo komplet "přecvakat"

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řekl bych že by samotná výměna svazku za svazek neměla být komplikovaná, jen si teď neuvědomuju, jestli náhodou nevedla elektrika do zpětného zrcátku, jinak je to všechno jen na cvocích a všechno by mělo jít v pohodě odpojit..  a bude to nejspíš jednodušší než se piplat s pájkou.. já osobně se v pájení moc nevyžívám, ještě ve stísněných prostorách auta... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Přepojit to nějak bude muset jít, také pájku moc nemusim, jen tedy doufam, že ten svazek bude totožný, pokud by se jednalo o svazek na FL, to bych to pak musel odštípat a napájet pouze ty svorkovnice na starý svazek, co jdou ze dveří.. no uvidím, dám vědět, jak to dopadlo  :-)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek! Nauč se odpovídat správným způsobem! Použij pole pro odpověď, nebo tlačítko "Odpovědět".
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to o víkendu udělal, nakonec jsem musel stejně odstřihat konektory z nového svazku, jelikož FL svazek byl jiný, konektory ze dveří, který jsem potřeboval, byly ovšem stejné. Takže nyní funguje všechno, kromě funkce stahování okna u řidiče (Auto Up a Auto Down), u spolujezdce jde. Jinak vše funguje, centrál, upozornění na rozsvícená světla, červený světýlko ve dveřích.. Nevíte, čím by mohlo být, že nejde to komfortní stahování okna jen u řidiče?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

udelej zakladni nastaveni obou krajnich poloh( bud ovladacim vypinacem okna nebo klickem ve dverich ridice )

 

 

Tak jsem to zkusil, nevím, zda jsem to správně pochopil. Ale zkoušel jsem okno zasunout uplně dolu, uplně nahoru(klasicky pomocí tlačítka), potom jsem to chtěl zkusit tak, že když odemykám auto klíčem, že ho podržím v poloze odemykání a měly by se obě přední okna sesunout dolů ne? A naopak když jsou otevřené a zamykám, tak by se měly vysunout, ale to nefunguje. Jsem blbej nebo je něco špatně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vypinacem sjed oknem dolu a jak tam budes tak promackni vypinac na jeho druhou polohu a chvili podrz, to same pro okno v horni poloze. Pokud ani to nepomuze tak leda zkusit cely jiny ovladaci panel ( jak se s vypinači pořád mačká tak to nemusi reagovat- nekdo ti muze rici ze to stači vyčistit někdo to měni za nove...... problem muze byt treba ale uplne jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...