Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 A na vysočině jezdí méně hlučná auta? Je možné, ze se ti bude zdát motor méně hlučný, ale to bude novým olejem, bez ohledu na to, jestli jsi zvolil 5, nebo 0W-30. 0W bych zvolil, pokud jezdíš převážně kratší trasy. Jinak jdi do klasiky 5W-30 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 21. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2020 Ujedu cca 15tkm/rok. Převážně kratší cesty (20km ráno do práce 20 km zpět odpoledne) + různé návštěvy a občas nějaká dálka. Tenkrát mi na to doporučovali 0W-30. Jinak tu Vysočinu jsem nepsal kvůli tomu, že by tu jezdila málo hlučná auta :-D , ale kvůli tomu, že tu bývají tuhé zimy. Je ale pravda že za poslední roky zima není žádná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 V 20. 8. 2020 na 14:41, Rapid1.0 napsal: Longlife oleje a jejich výměny po 30 tis. km je jen kvůli tomu, aby se snížily 2 věci: - životnost motorů - náklady firem na servis u služebních vozů. To že je to pro auto špatně jim nevadí, neboť po záruce nebo po odpisu z majetku nakupují nová. Druhý majitel pak kupuje auto "servisováno pouze Škoda Auto", ale vlastně tímto nevhodným servisním plánem Jestli je to auto tvoje a plánuješ si ho nechat déle než po dobu záruky, požádej v servisu, ať Ti vůz přepnou na "pevný servisní interval". Pak tě bude vůz vyzývat k výměně jednou za rok, nebo za 15 tis km. Motor se ti odvděčí delší životností a taky se ti mohou vyhnout jiné přidružené problémy (spotřeba oleje, snížení výkonu apod.) S ohledem na průměrný nájezd a životnost motorů je to ve většině případů ekonomicky nesmysl. S jistotou se sice budou vydávat dvakrát tak často peníze na výměny oleje, aby se potenciálně zabránilo potenciálnímu problému v budoucnosti, který navíc nemusí být častější výměnou oleje být nijak ovlivněný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 (editace) @bojler Samozřejmě, to co jsem napsal je můj názor na věc, ne dogma. Ať si každý stará o svůj vůz jak chce. Mě stačí vidět test oleje po 30 tis. km a mám jasno. Ano, pokud bych si koupil auto, u kterého vím, že po záruce jde z domu, tak bych taky měnil 2 roky / 30 tis a dřív ani ťuk. Já si jednu výměnu udělám doma sám a druhý rok jedu na "řádnou" výměnu do servisu. Motoru to prospěje výrazně a cenový rozdíl za ty dva roky? 1000,-- Kč. Jedna průměrná večere v restauraci. Editováno: 24. Srpen 2020, autor: Rapid1.0 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 To bude asi víc než 1000 CZK ne? Už jen to že tam za 2 roky naleješ místo 5l oleje 10. Nebo to počítáš tak že druhá dávka oleje - práce v serisu co ušetřiš když si to vyměníš doma? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Myslím cenový rozdíl mezi tím, když někdo jede za 2 roky jednou do servisu a mnou, když si v polovině intervalu vyměním doma olej sám. A ta domácí výměna mě právě vyjde na 1000,- 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Počkej, a co tam teda dáváš za olej? Když vezmu že budeš kupovat filtr, olej a ideálně těsnění na šroub... To kupuješ taky ten z ALZA? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OctaIII0 Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Castrol EDGE Titanium FST 5W-30 LongLife Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldamir Vloženo 19. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2020 Castrol 5W/30 Edge a nic se nezkazí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 V 24. 8. 2020 na 9:33, Rapid1.0 napsal: Myslím cenový rozdíl mezi tím, když někdo jede za 2 roky jednou do servisu a mnou, když si v polovině intervalu vyměním doma olej sám. A ta domácí výměna mě právě vyjde na 1000,- řekl bych že to vyjde na víc, ten olej 5 L stojí cca 1000,- origo filtr 240,- (v autorizaku mozna i za víc), takze tak do 1500 prostě ... taky to tak budu dělat, po 15tis sám, po 30 autorizák ... pze jsem si volal do 2 autorizáků a chtějí za výměnu oleje, filtru + ještě mě chtěli dělat výměnu brzdovky a sami řekli že to je tak na 3 hod práce max a chtějí 7700,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martondra Vloženo 6. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2022 Ahoj . Budu si sám měnit olej a filtry. Potřebuji radu kde kupovat olej 0w30 specifka VW 50400/50700 a jakou značku mi doporučíte. Nyní tam mám Mobil 5w30. Mám strach abych nekoupil pančovaný olej. Měnit budu po 10 000Km. Díky za ověřený obchody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 13. Květen 2023 Sdílet Vloženo 13. Květen 2023 Ve svete motoru vysel clanek o testu oleju 507 00 tak doporucuji omrknout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 13. Květen 2023 Sdílet Vloženo 13. Květen 2023 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Květen 2023 Sdílet Vloženo 13. Květen 2023 (editace) Oproti testu 5W-40 olejom mi tento test pripadá veľmi slabý. Poradie podľa technického posúdenia 1-7. miesto. To aby si človek vybral. Na druhej strane je aspoň vidieť, že je viacmenej jedno, že ktorý olej vyberieme, dôležité je aby malo potrebné schválenia. Ale treba ešte zdôrazniť jednu dôležitú vec, a tou je viskozita. Kým "oiriginálny" olej VW bol 0W-30, tak všetky ostatné 5W-30-ky. Pritom koncern a postupne aj výrobcovia olejov už dávno fungujú na 0W. Nechápem, že prečo testovali 5W oleje. Editováno: 13. Květen 2023, autor: e1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 13. Květen 2023 Sdílet Vloženo 13. Květen 2023 Pre 507.00 by som poradil: TOP: Ravenol VSW Ravenol VMP Cena/kvalita: Mobil 1 ESP Shell Helix Ultra ECT C2/C3 Cena: Fanfaro 6719 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morfikcz Vloženo 4. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2023 (editace) Zdravím, prosím o radu jakou viskozitu oleje koupit, když mám pocit, že se mi současný olej (neznámé specifikace - měněn autorizákem před prodejem auta mně) velmi zahřívá. Měl jsem ucpané topení, to jsem propláchl a vyměnil vnitřní saharu, ale stejně mi olej při normální jízdě městem lítá kolem 100-110 a na dálnici na tempomat 130kmh mi standartně lítá 120-140°C. Chci koupit kvalitnější olej (třeba ten Ravenol) a někde jsem se dočetl, že pro "teplé trhy" nebo jako to ŠA nazývá, dodávají jinou viskozitu. Děkuji moc. OIII FL Kombi 1.6TDi 85kW Editováno: 4. Říjen 2023, autor: morfikcz zapomněl jsem na typ motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 23. Ledna Sdílet Vloženo 23. Ledna (editace) @morfikcz Já dával roky 5W30, ale teď už mi tam v AS lejou řidší 0W30. Mám interval 30tis.km/2 roky a po roce měním olej sám a beru tenhle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/gs55545m4-motorovy-olej-0w-30-longlife-skoda-39560.html Editováno: 23. Ledna, autor: LukášCBR 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna @LukášCBRAk mas auto uz mimo zaruky, tak si kludne nos vlastny olej. Slusny AS bude radsej za akukolvek zakazku ako ziadnu. A usetris si trable s roznou viskozitou. Z dlhodobeho hladiska bude lepsie, ak tam budes liat jeden olej ako dva rozne na preskacku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda237 Vloženo 16. Února Sdílet Vloženo 16. Února V 4. 10. 2023 na 13:21, morfikcz napsal: Zdravím, prosím o radu jakou viskozitu oleje koupit, když mám pocit, že se mi současný olej (neznámé specifikace - měněn autorizákem před prodejem auta mně) velmi zahřívá. Měl jsem ucpané topení, to jsem propláchl a vyměnil vnitřní saharu, ale stejně mi olej při normální jízdě městem lítá kolem 100-110 a na dálnici na tempomat 130kmh mi standartně lítá 120-140°C. Chci koupit kvalitnější olej (třeba ten Ravenol) a někde jsem se dočetl, že pro "teplé trhy" nebo jako to ŠA nazývá, dodávají jinou viskozitu. Děkuji moc. OIII FL Kombi 1.6TDi 85kW Taková teplota nebude způsobena typem oleje. Já měl takovou teplotu motoru okolo nájezdu 70 tkm, když odcházelo vodní čerpadlo. Výměna na záruku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 25. Února Sdílet Vloženo 25. Února Ahojte. Dostal som olej CARLINE EXTREME LL 5W-30 . https://omacz.cz/sk/produkty/3578-carline-extreme-ll-5w-30 Aké máte s ním skúsenosti ? mením olej raz ročne. Nájazd max 10 000km. Môžem ho použiť bez obáv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 26. Února Sdílet Vloženo 26. Února Já ho použil (zatím) na jednu krátkou (5000 km) výměnu a nezdá se mně špatný. Černý byl, takže nečistoty odplavuje a nějaké pucky nebo kousky něčeho v něm nebyly. Já do něj půjdu i dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BoboJH Vloženo 25. Října Sdílet Vloženo 25. Října Octavia 3 2015 v autorizáku. olej Cactrol profesional 5W30 LL 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.